Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 13:47 - ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ШВ. СОЦИАЛНИ СЛУЖБИ
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2012 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.05.2010 18:37


Предлагам на вниманието Ви и следния ПРЕВОД от ШВЕДСКИ език на статия, свързана с подобна на семейната ми история, шведска обществена проблематика. Касае се за съветите на един шведски експерт и политик, който е  на "ти" с практиката на шведските социални служби.


 

«Съдържание:

-         Предупреждение за социална служба

-         Деца се взимат на конвейерна лента

-         Биргер Йельм е йегместаре в гр. Упсоала. В публикацията на сусиолстирелсен „Числа за сравнение за социалната служба година 2002-ра.”

-         ОГРАНИЧЕТЕ ВЛАСТТА НА СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ – От адв. Триггве Емщедт от Геевле

-         Доцентски цитат: 1)„Добре е, да се защищават децата от побой. 2) Да се обжалите пред Юстициеомбудсман от една социална служба или социален секретар рядко е от полза 3) Адриан, на 10 месеца, син на Йева

-         АВТЕНТИЧНИ СЛУЧАИ от кръглата маса

vipr@vi-pr.se

 image


Предупреждение за социална служба


От Кент Сендх,
шеф на лаборатория и бившо дете от Дом за деца

image

Кент Сендх е шеф на лаборатория, изобретател и бившо дете от Дом за деца. Той е основател на дружеството „Доведените деца на обществото” (”Самхеелетс стиивборн”)
Предупреждението се възстановява тук с любезното разрешение от писателя.


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Преди да потърсиш помощ от социалните служби, за каквото и да било, имай впредвид, че търсенето ти може да резултира в принудително изземване на децата ти!


image
Под снимката: Швеция обича да показва към света лицемерната си маска на спасяваща бедните деца на света в богатия си социален скут. Но така ли е в действителеност? Отделете време за да се запознаете с фактите и материалите които ще бъдат публикувани в тоя блог за да се разубедите сами, без моето или нашето лично семейно вмешателство.


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Всичко, което казваш пред социалните служби може да бъде използувано против теб. Те се преструват на излъчващи доверие и помощ, но често единстената им цел е да запълнят домовете HVB (детските домове, барнхеммен) и семейните домове (домовете за приемни грижи, фустерхеммен), които са една комерсиална концепция и в които те самите/техните приятели имат финансови интереси.


image


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Ако децата ти вече са иззети то почти всички разследвания и разговори целят да мотивират продължаващи „принудителни грижи”.


image


ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:
Не съществува никаква публична прозрачност и контрол върху грижите на институциите. Побоища, детска работа, сексуални злоупотреби и други небрежности стават често.


ТЪРСИ СЕ: Случаи, където ти самият се натъкваш на добри и любвеобилни грижи за децата в пределите на грижите на институциите и грижите за семейството, както и у твоите социални служби – обади ни ги, тъй че ние да можем да приложим примери на тия, които би трябвало да се учат от тях!
 

от сайта

http://www.vi-pr.se/varning_for_socialtjansten.htm




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1442106
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930