Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 12:23 - Стокхолм съобщи за 9850 електрически шока. Само 35 % отклонение
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2795 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 14.06.2010 13:56


Стокхолм съобщи за 9850 електрически шока
Само 35 % отклонение


(превод от шведски)

image

2010-04-23 KMR е разобличила, че в Стокхолм са били дадени 12 522 електрически шока през 2008 година, но че учреждението Сусиолстиирельсен е докладвало за нула бройки.
Сега шефът от управлението ландстиингсроудет в Стокхолм Окръг Биргитта Риидберй отговаря и се чуди "дали пък Сусиолстиирельсен не може да се справи със задачата да отвори досиетата". Тя казва, че са били дадени 9850 електрически шока в гр. Стокхолм през 2009 година - но успя да изгуби около 35% от тях. Точната цифра трябва да бъде над 13 000.



image
 политичката и фолькпартиистка Биргитта Риидберй
е на власт с помощта на електрическо-шокова терапия срещу инакомислещите в шведското общество. Прикрива цифри и статистика в блог.
  Учреждението Сусиолстиирельсен претърпя тотален неуспех при извличането на знания за употребата на електрически шокове от психиатрията в Швеция. В неотдавна публикуваното книжле "ЕСТ-обработката, едно пилотно проучване" пише, че въобще не знаят какво е количеството на електрически шокове, раздадени из държавата. Разбира се, че тогава са запознати дори още по-слабо с резултатите и последиците от електрошоковите обработки.

image   Както  KMR е разказала вече, то Окръг Стокхольм не е докладвал за нито един брой електрошокова обработка на Сусиолстиирельсен през 2008 година. 
А и Сусиолстиирельсен не е сторил нещо ефективно, за да накара Ландстиингет да представи някакви цифри.

  image
Сега Съветничката от Ландстиингет в гр. Стокхолм, Биргитта Риидберй се изтъпанчва в блога си и твърди следното:
 "Разбира се, че Стокхольмсландстиингет е докладвал за ЕСТ-обработки".

Тя казва още:
"От Ландстиингет на Стокхольм окръг е станало вътрешно докладване - аз не знам дали обаче Сусиолстиирелсен ще може да отвори досиетата, които те получават от нашата психиатрия на ниво Ландстиинг, но аз не съм имала някакви проблеми при получаване на цифрите, както ставаше по-рано".  

Затова пък Риидберй греши. Ландстиингет в Стокхольм въобще не е събирал сведенията за електрически шокове за 2008-ма година, нито пък ги е докладвал до Сусиолстиирелсен. Риидберй обещава в своя блог да се върне обратно "възможно най-скоро със сведенията" за 2008-ма година (тези същите сведения, които KMR вече е получила и публикувала) и от по-ранните години.

image


Биргитта представи същевременно пресни сведения за известно количество електрически шокове, които са дадени в Стокхольм за 2009-та година. Тя каза, че са били дадени 9850 електрически шока на 850 пациенти. Този опит, с представянето и предлагането на тези цифри, представлява все пак обещаваща крачка.


image Известният шведски журналист Роббан Ашберй
пробва елекрически пистолет


Но сега за съжаление Риидберй обаче е забравила да докладва за количеството електрически шокове от Дандериид, който през 2008-ма година е държал първенството по даване на елшокове, в сравнение с всичките останали клиники: 358 пациенти, 3335 "лекувания". 


image

Ако пресметнем, че Дандериид не е намалил своите електрически шокове през 2009-та година, то точната цифра показва, че повече от 1200 пациенти са получили над 13 000 електрически шокове в Стокхолм-окръг през 2009-та година. Очакваме, че все пак г-жа Риидберй ще представи точните цифри.

Що се касае до нараняванията, които дава ЕСТ-лечението, то съветничката от Ландстиингет г-жа Риидберй казва, че "разбира се, че пациентите трябва да са получили пълната информация". В действителност нищо не е обаче така ясно от само себе си.

image

Ако получавате електрически шокове в клиниката към Болницата Худдинге (Худдинге Схшюкхюус) то научавате: "често се случва паметта да бъде повлиявана".


image
Както и че получавате постоянни повреди на паметта, че съществуват "пациенти където нарушенията на паметта не преминават в продължение на 6 месеца."

Това, което тогава най-често бива описвано е, че някои видове памет, преди всичко паметта, отговаряща за миналото и най-вече за това, което се е случило във връзка с ЕСТ, не се възвръща изобщо.

image

Разказват в един, съобщен на Сусиоолстриирельсен случай, че са имали:
"няколко случаи, за които може да се съжалява", касаещи
"обширни проблеми с паметта след ЕСТ".




image

Но затова пък от отделението за ЕСТ към болницата Санткт Йъран в гр. Стокхольм пациентите получават следната развлекателна и грубо измамна информация: 

"Част от лицата могат да получат странични ефекти като временни нарушния на паметта и главоболие, но страничните ефекти по правило са малко и леки" 

KMR очаква г-жа Биргитта Риидберй да се погрижи всичките й пациенти да получат пълна информция за сериозните поражения на паметта, както и за другите поражения, които причиняват електрическите шокове.


Kommittйn fцr Mдnskliga Rдttigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan fцr att undersцka och avslцja psykiatriska brott mot de mдnskliga rдttigheterna och fцr att rensa upp inom den psykiatriska vеrden.
Fцr mer information gе till KMR:s hemsida:
www.kmr.nu
Комитетът за Човешки Права е основан през 1969 г. в САЩ и през 1972 г. в Швеция от Сциентологическата църква, за да проучва и разобличава психиатричните престъпления против човешките права и за да измете двора на психиатричното здравеопазване.


Адрес:
Den internationella цvervakaren av psykiatrin
Kommittйn fцr Mдnskliga Rдttigheter
Box 6039 , 129 06 Hдgersten


превод на статия от сайта www.kmr.nu


 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441125
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930