Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 16:13 - ЛЕКАРСТВЕНИ ФИРМИ ОБУЧАВАТ ШВЕДСКИ УЧИТЕЛИ ДА РАЗДАВАТ ADHD-ДИАГНОЗИ. ЕКСПЛОЗИЯ НА ДРОГИ ДАВАНИ НА ДЕЦА
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6547 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 08.07.2010 16:08


image


ЛЕКАРСТВЕНИ ФИРМИ ОБУЧАВАТ ШВЕДСКИ УЧИТЕЛИ ДА РАЗДАВАТ ADHD-ДИАГНОЗИ.
ЕКСПЛОЗИЯ НА ДРОГИ, ДАВАНИ НА ДЕЦА

(превод от шведски)


image

Логотайпът от сайта на Ванна Бекман гласи:
 
"Нов филм на Ванна Бекман за ADHD"  За теб, който се среща с ADHD в големия клас"
Върху книжката вдясно: "Един филм за педагози. ... ADHD в класа. Педагогически стратегии"

Страницата е в конструкция!

На журналистката Ванна Бекман се плаща за да помага на лекарствени фирми из Швеция да образоват учители в щамповане на деца с АDHD-диагнози. Учителите са най-важната брънка в етаблирането на пазара на амфетаминови препарати. Швеция сега е тази държава, която вероятно е с най-висок процент завишение на даването на ADHD-дроги на деца. Лекарствените фирми които обучават шведските учители са принудени да плащат милиарди под формата на глоби на САЩ.

image


Хапчовата психиатрия ще се настани в класната стая
Шведските лекарствени компании желаят да експандират "детския си пазар" посредством обучение на всичките педагози и учители и да им дадат "точните знания". Това го правят с помощта на платени консултанти, които неистово твърдят, че нямат никакви финансови интереси от акцията, въпреки че получават милионни суми, за да разпръсват пропагандата на лекарствените компании. Критиката на Ванна Бекман против критиците на амфетаминовото лечение и психиатрията получава своето обяснение. И тъй нареченото образование става с една такава тотална дезинформатция, че лекарствените компании директно биха били глобени ако те твърдяха същото нещо като консултантите.

image
Швеция се превърна само за няколко години - от държава за подражание - където учениците са били пожалени от биологическата психиатрия и хапчовата лудост на лекарствените фирми - в една от държавите, която процентуално погледнато притежава най-големия прираст на изписване на психофармацевтични средства на деца. През миналата година повече от 15 000 шведски деца (от 0 до 18 годишни) получиха АDHD-наркотици. В дневни дози това е 14-кратен растеж от 2000-та година насам. Въпреки, че последното и най-голямо проучване на ADHD (MTA-проучването) показа, че няма никакви позитивни резултати от медицинирането с лекарства - изобщо никакви!

image
Когато изписването на ADHD-наркотици експлодира то експлодираха също и пораженията които децата получават от тези наркотици като количество. Съществуват така например 81 броя смъртни случаи, свързани със Strattera. Съобщено е за над 60 000 поражения. Въпреки пропагандата за отсъствието на поражения, то за ADHD-дрогите са издадени официално сериозни предупреждения през последните години, касаещи поражения на сърцето и внезапна смърт, тенденции за самоубийства, за мании и психози с халюцинации, както и агресивно поведение. Болшинството от убийствата чрез стрелба в училища също се коренят в тия дроги.

image
И сега страничните ефекти на пораженията започват да се показват наяве дори в Швеция. Ако се зачетете на уебсайтове с шведски родителски форуми, то ще получите добра картина за пораженията, които хапчетата даряват на децата: 

"стана... много подтиснат", "страшно беше това с промяна на личността, с промяната на настроението, агресивността, депресията и мислите за самоубийство", "избухване против всичко и всички... училището го нарече адското лекарство", "стана на чудовище".

image  
  Когато учителите получат "обучение" за ADHD то те няма да имат възможността да научат, че лекарствените компании стоят зад него. За "обучението" са се погрижили привидно независими актьори. Като "педагожката-консултантка" Агнйета Хелстрйем, шеф на ADHD-центъра в гр. Стокхолм, и като журналистката Ванна Бекман, която през няколко десетилетия се е погрижила върху поръчка си да наложи на пазара психофармацевтичните средства на  лекарствените компании.


image

Журналистката на свободна практика (със специален интерес в сайта си "детска невро-психиатрия" и "алохолният въпрос в Африка"),
г-жа Ванна Бекман

През 2004 година лекарската компания Eli Lilly изпрати педагог-консултанта Агнетта Хелстрйем, както и известно количество психиатрични водещи общественото мнение (като главния лекар Бьорн Кадесхйе и психиатъра-професор Брунно Хегглйееф) на психиатрична конференция в гр. Берлин. Инвестирали в тях тък като те са изиграли решаваща роля в хапчовата психиатрия и в натиска на лекарствената индустрия върху шведското училище - и щели да продължат по същия курс.
 

image

По това време Агнетта Хелстрйем била назначена като консултант към Детската и Юношеска психиатрична клиника към Академическата болница в гр. Уппсоала. Тя била също една от основателите на "пациентското сдружение" Attention в края на 1990-те години, едно сдружение с главната задача да разпространява ползуването на ADHD-диагнози и психофармацевтични средства.
 
image
На снимката: Списание на дружеството. Чете се рубриката "Каролине аф Углас - Не гледа на ADHD като на нещо негативно!" , "Да си роднина"  "Позволение: възможност за избор за кого?"
Хелстрйем е от отдавна председател и кооординатор в така наречения Съвет на Знанията (Кунскоупсроуд) в дружеството (където също така седят и други важни пропагандисти на ADHD-дрогите). Лекарствената компания Eli Lilly инвестирала 1 милион шведски крони в дружеството през 2004-2005 г.
 
image
Агнетта Хелстрйем, шеф на отделение в ADHD-център
Landstinget към Стокхолм окръг


Същевременно Eli Lilly издала няколко брошури за ADHD и хапчета - но тогава вече - с Агнетта Хелстрйем в ролята на писател.
 
image

Днес фармацевтичният гигант "Илай Лили" се е настанил в
над 50 държави

Сдружението Attention и неговия "Съвет на знанието" ("Куннскоупсроуд") е работил тясно с лекарствената компания Janssen-Cilag (която произвеежда амфетаминовия препарат Concerta).

image 
"Concerta"
  Между другото те са разпратили заедно съобщения до пресата, за
това, че 50 000 шведски деца и 240 000 възрастни шведи "имат ADHD". Лекарствената компания загребва по 8 000 шведски крони за всяко лице, което получава лекарството Concerta през 1 година.


image
  За да се разбере морбидното в позволението за тези лекарствени компании да получат достъп до шведското училище, то би трябвало да се познават фактите. Като този, че Eli Lilly е била осъдена на най-голямата сума глоби, която някога е била присъждана на еднолична фирма. Касае се за 615 милиона долара (около 6 милиарда шведски крони), и към нея също така една обезщетителна сума от 800 милиона долара - общо главозамайващите 1,4 милиарда долара (около 13 милиарада шведски крони). При това още много съдопроизводства я чакат.

Агнета Хелстрйем е шеф на ADHD-центъра в Стокхолм от 2006 година насам. В тази си роля тя разпространява навън в обществото до маса родители под формата на фирмени лекции тази дезинформация, оформена от лекарствените компании.  - Родителите научават, че хаповете са ефективни и че те дават "малко или почти никакви странични ефекти". Което си е чистата лъжа. 

И учителите са дирижирани към собствената ADHD-компания на Хеллстрйемс - Sinus AB. 

image

Логотайпът гласи:
"Sinus ab. Шведски институт за деца в нужда от подкрепа за развитие"



Само през годините 2006-2007 общините в окръг Стокхолм са платили 1 197 490 крони до компанията от 1 човек на Хелстрйем, от които пари почти половината -  през 2007 г., когато Хелстрйем същевременно била назначена от Ландстин-гът на Стокхолм окръг, като шеф на ADHD-центъра. Според документацията на Регистъра на фирмите (Булоогсрегистрет) изглежда, че Хелстрйем се занимава със спестяване до размера на малък нежен пенсионен фонд.

Превод на част от статия от сайта www.kmr.nu



КОМЕНТАРЪТ НА МАРИЙКа под филма от You Tube: Моля, направете собствено СРАВНЕНИЕ след като гледате долния клип: 
И докато водещи американски и шведски психотерапевти затриват детски мозъци, то водещи руски психотерапевти днес ги развиват!!
Кой път ще избере Европейска България? Западния или източния?

 





Тагове:   обучават,   дават,   давани,


Гласувай:
3



1. razkazvachka - Страшно е!
15.06.2010 22:33
и не е просто параноя!
цитирай
2. semtomovi - Да, много е страшно, и аз за това пиша тука даром без да ми плаща никой!
15.06.2010 22:35
Вие намирате шведската социална политика за "параноична" ли?
Аз докато работя с преводите се натъжавам до сълзи и срам (от падението на човешкото в човека на власт) и ми е мъчно. Но оставям вие да намерите точните думи и изрази какво представлява това адско развитие? Как да го наречем? Къде ще ни изведе то? До какъв вид общество? До какво "бъдеще"? Ще има ли бъдеще въобще и изобщо? Кои ще са облагодетелствуваните да го живеят без диагнозофалшификации и внушения за психично нездраве? Чии деца ще бъдат отбрани да влизат в 25-те процента квоти идиотизирани от социалните служби и от "педагозите" на шведското училище? Емигрантските деца ли? Или децата на политическите активисти? Въпросите в зората на акцията не секват.
цитирай
3. loran - лелеееееееееееее
16.06.2010 17:34
Да не дава господ .Как може?
цитирай
4. modata - Просто нямам думи...
16.06.2010 19:20
Единственото, за което се моля е да спрат от производство всички химикали и медикаменти, те са против Природния закон.

Просто нямам думи. Единственото за което се моля е да спрат от производство всички химикали и медикаменти, те са против Природния закон.

Но кой учен се интерисува истински от здравето ни? Всички са гладни за слава и пари, а ние тяхни жертви.

Ако се свободим от тази напаст и се отдадем на природните лечители, ще стане 'война" между "химия" и "природа".
цитирай
5. semtomovi - ох, живи сме за оплакване на тия ширини
17.06.2010 01:19
Знаеш ли, Modata,
Страхувам се, че лекарствата вече наводняват и българския пазар и че и нашите лекари с много лека ръка ни ги изписват, ние пък им се предоверяваме да ги пием, още преди да сме изпробвали природни средства.

Хубавото е първо, че тия лекарства които ни се изписват все още не са невролептици (макар че ми се случи и в България доктор от Б ърза помощ да ми предлага метадонови инжекции при топлинен слъчнев удар!). Все пак тия случаи в БГ са все още единици - надявам се поне от това, което чета в Мрежата.

Хубавото до момента е и това, че българската държава не е така развита като шведската (все още) за да е успяла Машинерията й да превърне педагозите си в агенти и шпиони, внедряващи поръчките на социалните служби и услужливи на Касата, но не раздаващи домашни на децата и не запознаващи родителите с учебен план или със съдържанието на учебниците (държат родителите настрана от учебния процес, ако изобщо има такъв).

Ако достигне до такова ниво на социално развитие- безспорно и в България системата ще се опорочи и ще си ги намерят Черните овце за лекарствените експерименти на всяка крачка.

Но поне в България липсва Хитлеристкото наследство, с което ОБАЧЕ е обременено Шведското Кралство (вижте по-задните ми статии за "насилствената стерилизация до 70-те години в Швеция")

цитирай
6. анонимен - Както винаги недоразбрали. Нещата ...
19.09.2010 00:30
Както винаги недоразбрали. Нещата въобще не са така. Учителите гледат само да забелезат 4е същестъва такъв проблем при някое дете. След това детето се среща с спецялен педагог които го осигурява училището,след това идва времето на училищния психолог които прави така наречено базовия преглед на детето (WISQ IV). Чак след чялата тази работа детето е пращано при наш в детската психиатрия.Там детето минава през един дълъг прочес.Детето преминава през преглед на психолог,соционом(нещо като социален работник) и разбираше лекар които прави невропсихиатричен преглед. Чак накрая се слага диагноза АДХД. !Чак след това се дават лекарства а тези лекарства (methylphenidate ,atomoxetine ,metamfetamine) които са за АДХД се изпишват само от специалисти детски психиатри.Надявам се ви се отвориха малко очите.

Др. Стергиос Иатру
Детски психиатър
Södra Älvsborgs Sjukhus
Borås
Sweden
цитирай
7. semtomovi - до детския психиатър др Сергиос Иатру, Борос от постинг номер 6
19.09.2010 01:01
анонимен написа:
Както винаги недоразбрали. Нещата въобще не са така. Надявам се ви се отвориха малко очите.

Др. Стергиос Иатру
Детски психиатър
Södra Älvsborgs Sjukhus
Borås
Sweden


Уважаеми д-р Стергиоус Итару!


Голяма чест Ни правите. Когато голям шведски психолог или психотерапевт проговори малкия български език. При все тоя Ви подвиг, не пропуснахте да ни порицаете на първото изречение. Типично грандоманско поведение!
Явно, не пропуснахте възможността да ни ИДИОТИЗИРАТЕ дори тука. По-добре направо да бяхте започнали със "Здравейте идиоти от България!"? По-щеше да Ви отива. Макар и Вие точно това и да казахте. Защото ние сме с много деликатни души по тия географски ширини, и интелигентни, нищо не ни убягва! Особено цинични чужди посетители дето се имат за все-експерти (лъжеексперти, следователно), драскащи анонимно!

На мене ли отваряте очите? Аз ли съм "недоразбралата"? Или www.kmr.nu???
Щото това тука е ПРЕВОД.

Значи практиката е следната. У кмр постъпват оплаквания на пострадали граждани (жертви) на Вашата тъй комплицирана социално-психотерапевтично с цената на мъртъвци осигурявана, политика. И тогава те си пращат журналисти да разследват.

На мене не ми продавайте темата с "неразбиране". Аз съм жертва. Една жертва винаги е "доразбрала" какво е претърпяла, тъй като нейните преживелици у шведската психотерорна практика не са никак положителни чувства - емоциите са преобладаващо страх и ужас, унижение. Няма как да се забравят!


Освен това съм читател и "преводач" към този материал.

НА собствен гръб изпитам двойно разбран следователно, материал, обаче...

Значи няма как да не съм Ви разбрала мръсната нечовешка и фашистка политика на собствен гръб и на гърба на децата ми! Която се върти от Каса и разни двойни и тройно платени нейни доктори от 2001 г. насам срещу мене. Вряла съм и съм кипяла, значи!

Само не ме обиждайте! Не стига че взимате невинни хора за жертви, ами ги и обиждате! Срамота!

Тоя процес дето ми го описвате, въобще не е приложен при мен и при моите деца. Не е имало никакви етапи и подетапчета. Направо ни идиотизираха непознати хора от вратата! Гражданска война е това! Срамота!

Не виждам причини да се засягате лично. Които хора са потърпевши те са изложени поименно в този блог. Защитавате лошите постъпки на други Ваши престъпни колеги - имайте впредвид.

Или то... Гузен негонен бяга? По българската поговорка...
цитирай
8. semtomovi - Това е в света на теорията и благопожеланията. а сега обаче Добре дошли в Света на практиката
19.09.2010 01:06
анонимен написа:
Както винаги недоразбрали. Нещата въобще не са така. Учителите гледат само да забелезат 4е същестъва такъв проблем при някое дете. Др. Стергиос Иатру
Детски психиатър
Södra Älvsborgs Sjukhus
Borås
Sweden


Тогава защо аз прочетох в КОПИЕТО на документ от социалната служба, че са набелязани (ПЛАНИРАНИ , предварително планирани от соц. служба, следователно) психически диагнози за децата ми. Забележете - ПРЕДВАРИТЕЛНО. Вашият хубав софистикиран процес беше съкратен до нулата. И не само беше съкратен до нулата, ами и подкаран отзад напред. Обяснете, ми, ако обичате с Вашите титли и опит, КАК СТАВА НА практика? Или нашето градче е ИЗКЛЮЧЕНИЕ? Някаква РАСИСТКА ДУПКА на Гъза на географията? Която не е подчинена на юридичеси и браншови практики, социални закони?

Чак като соц. служби влязоха в контакт с учителките и те задействаха медицинската сестра и училищния лекар, които поканиха децата ми уж на "задължителен годишен преглед за измерване на тегло и на ръст". Само, че,... преди 3 дни само децата ми само дето го бяха преминали тоя задължителен годишен преглед. Само, че дето социалните служби противно на волята ми раздухваха семейния ми живот сред всичкия персонал на училището и само дето им скалъпваха психо-социални отклонения и неприспособявания и диагнози, в резултат на скандал между мъж и жена (съпруг и съпруга). И не ги беше еня, не им пукаше, не ги засягаше, че децата не са присъствали на него.

Или само за някои деца "Детето минава един дълъг процес". За други деца (емигрантските в кв. Доалаберй, Уддевалла) тоя процес не само че не е къс, ами и изобщо ЛИПСВА! Каква "дължина" да мериме тогава? То разговорът губи смисъл!

И защо ли с някои хора започвате отзад напред? - може би така е по-уместно да Ви задам въпроса.

Ай сиктер, като сте психолог! Ще ми говорите приказки от 1001 нощ! Напишете книга с приказки вместо да лъжете тука!

Моите десетгодишни страдания и 10-годишни съдебни обжалвания на диагнозофалшификация и диагнозозаместване от страна на шведската Каса, както и светкавичната идиотизационна програма за децата им в училището им в гр. Уддевалла от страна на местната социална служба, показаха, че и 1000 доктори да участват, спусната ли е "Идиотизация" за даден болен или както в случая за цялото семейство "отгоре" - и 1000-та доктори и др. служители не си гледат и вършат съвестно професионалните задължения - ами "внедряват" спуснатата им централно "диагноза", дори тя да няма и йота общо със ситуацията на пациента и да е нещо доста чуждо му и коренно различно. Та бройките са без значение. Няма нужда да ми изброявате. Знаем Ви Вас!

Главният психотерапевт д-р Дорин Борота ми се е извинил обаче. Много лаконично, но много честно го направи. "Аз всеки ден слушам заповеди на социалната секретарка г-жа Катариина Рандрюп". Точка. Това вече би трябвало да е показателно за Вас лично как работят психотерапевтите и психолозите в страната. Този човек поне имаше съвестта да ми се извини като пред псевдопациент с нормална психика, пред който той лично се извини и се оправда, за разлика от Вас, които ни разтегляте локуми и Небивалици от 1001 нощ! Срамота!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436430
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031