Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 00:36 - 1984 от Джордж Оруел
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1950 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 23.06.2010 13:01


"1984"
от Джордж Оруел

с коментари за "Бягство по принуда"


Отворила съм тоя блог защото моето семейство вече съпреживя Биг Бродъра.
В Швеция. Лето 2007-мо господне той си беше вече осезаема реалност.  Не е трудно да се разбере защо най-свободолюбивите социални групи в обществото - художниците от "Констфакк" през пролетта на 2009 г. се разбунтуваха, и телевизията дори не посмя да ги интервюира нормално, задоволи се с доста повърхностни и кратки новини - за да не излезе истината със социалното недоволство наяве.

Но  пред себе си обаче поставям знак за равенство с филма с двамата герои от The iceland. (Дори бягство бяхме организирали от хеликоптери и от кучета с мъжа ми през ЕС). Лето 2007-мо - свободата на Запад се спомина. Бог да я прости!

А вие, (които сте били по-защитени от нас там от големия Луксозен концентрационен Затвор), как съпреживявате Биг Брадъра днес около вас? С какво той промени и променя негативно живота ви?

Имате думата да ми споделите от кое днес се възмущавате!


Благодарности за коментари към филма



Тагове:   Оруел,   Биг Брадър,


Гласувай:
2



1. tutankhamon661 - semtomovi
23.06.2010 01:10
Ще видиш, когато Биг Брадър стане реалност - право натам сме тръгнали.
цитирай
2. анонимен - Още един...
23.06.2010 04:22
Хайде-е-е-е, още един, който се опитва да избяга! Е, успех в бягството.
цитирай
3. semtomovi - Рибата мирише откъм главата, нали знаете
23.06.2010 04:51
анонимен написа:
Хайде-е-е-е, още един, който се опитва да избяга! Е, успех в бягството.

Защо? Кой го е сторил вече? И в България ли се извратиха нещата като у нас???

Еми всички емигранти планират да бягат от Швеция рано или късно. И шведите също. На един човечец например четох му бяха спрели пенсията, само защото приятелката му имала къща в Турция, и той оставал в тая къща (по отношение на гадостите из Касата ако сте от чужбина). Значи съществува и неистовия страх от бягството макар и половината пенсионерска пък Швеция да се е изнесла от 50-те години насам в Испания.

Дори много шведи живеят по Филипините и Тайландия (добре платените) и нямат домове в Швеция,, заради превисоките наеми и цени в Швеция, и се покриват там с месеци. Дори Цунамито беше нац. катастрофа тука. И пътуват между къщите си в Тайландия и работа си в Швеция.

Най-много бягат еврокомисарите. Дори шведските вестници бяха станали пишман с тази Маргот. Валстрьом дето не искаше за нищо на света да се прибира в Швеция за по-малка заплата и да става лидер на партия. Със свещ я канеха. Отказа им. Заради удобствата в Брюксел и "свободата" .

Моят случай касае ГОНЕНЕТО ми от Швеция, (соц.. им служби бяха най-наглите) когато се оказах болна и непродуктивна вече, а не бягане по мое желание. Мене искаха да ме или изгонят или затворят, а да осиновят децата ми. Като ми става зле да си припомням подробностите, толкова голяма война си беше от тяхна страна сравнима единствено с ФАШИЗЪМА от около 1940 г. на мин. век.

В крайна сметка конкретно що се касае до моя милост и бившия ми - се планираше бягане от Затворената им Фейкана психиатрия, когато влезе в сила всевишния им закон Ель Вйе У. А не за бягство от Швеция.

Но главния доктор очевидно разбра намека ми когато му пожелах цели 3 дни отпуска (планирах да прекося Европа за 3 дни) и сам ме пусна (очевидно и той ми съчувстваше и смяташе целия случай за прекалено параноичен и брутален от страна на властите).

Извика ме и ми предложи "окончателната ми свобда срещу издърпване на адвокатка и прекратяване на делото срещу него" - вместо да бягам и да лежа по затворите в Дания или Германия ако ме намереха в багажни пространства.

Адвокатката ни нарече предложението му "кравешка търговия", а социалната служба излъга че съм била "избягала от временна отпуска", без да го уважи. Щото в Швеция всеки си лъже както си иска когато е на власт.

Това беше в общи линии около "планираното бягство". Ама то не се препоръчва - защото полицията пуска веднага хеликоптери и кучета из цели окръзи и отцепва половин държава.

Салют със среден пръст за шведската "толерантност" и "демокрация" - за всеки случай!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1442228
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930