Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2010 15:09 - Гей-парада, базите, блудството и библията - библейски цитати
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15701 Коментари: 13 Гласове:
3

Последна промяна: 03.07.2010 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Ще има гей-парад  в София. Ще си позволя да анализирам събитието не от позициите ми на медиално надарен човек  (падам си понякога врачка) или борец за свобода (по неволя) и добре ориентирана във външната политика по света (пак по неволя от страх за оцеляване през 1999 г. когато ножа опря до кокала на Балканите), а от позициите на  чистата детска любознателност към библейския текст.
 
Библейския текст! - Цитиран така често от най-големите духовни умове на планетата ни - като Ванга, Едгар Кейси, Слава Севрюкова, Петър Дънов, Петър Димков, космологът Мартиниус, звездният философо-конструктор Циолковский и прочие духовни светила.


Истината излезе обаче наяве при кратък геополитически анализ на ситуацията. Оказа се, че интересите на НАТО при инвазията му в посока към Украйна и Иран, съвпадат с интересите на иначе симпатичното ми (до момента на четене на най-долните цитати) гей-общество в България и по света.
 

image

Гео-политическото разположението на американските военни бази, 2010 г. в България, чертае "ДЪГА, която
отцепва Родопите от останалата част на България.
Планираната  от великите долуизказали се сили бъдеща форма на
България ще бъде на "пистолет" 
 Забравете формата на България като днешното й "куче" или "лъвче".
 Отказът от газови руски тръби надлъж американските бази на правителството Борисов всъщност удоволетоври нуждите на САЩ за неруско присъствие в региона на предстоящото разцепване

Първите западни всеповелители, държащи тон на българското общество броени дни преди парада промотирайки го  спомогнаха за "продажбата му" на българите - и реагираха светкавично и дори "предварително" още преди самата новина за парада да достигне до българското общество -  се оказаха отново Западняци. Това бяха на очи набилата се критикувана в тоя блог поне партия ДСБ (Демократи за силна България), ведно с американският, британският (Стийв Уилямс) и норвежкият посланници в България (блогарска новина с днешна дата 25 юни 2010 г.) - виж снимките им по-долу с цитати от тези управляващи.

image

Партията на Иван Костов за съжалението на многото й поддръжници и организатори на този блог, обаче,
за пореден път действа против гео-политическите интереси на България



image


Американският посланик в България Джеймс Уолрик подкрепи провеждането на гей парада на 26-ти юни в София. В изявление до медиите, озаглавено,

"Да прегърнем различията и насърчим толерантността" .

Уорлик посочва, че президентът Обама е обявил юни за Месец на хомосексуалността, бисексуалността и транссексуалността в Съединените щати.

Уолрик дори нарича парада в София предварително "парадът на гордостта".


Е понеже в Америка около тия паради се разиграха луди скандали, то какво - американските дипломати побързаха да си експортират за пореден път несполучливите експерименти и проблеми в чужбина, така ли излезе?

Може и "генерална репетиция" да е тоя Гей Прайд за предстоящата милитаризация на България за наближаващите англо-американски бомбардировки на антигейски Иран? Та нали знаем как живеят американските момчета из базите по света? Хомосексуализмът в тия бази, ведно с изнасилванията на местни девойки и деца си е направо норма!

Хубаво. Ама ние, българите да забравим ли българските традиции до преди 30-40 години важащи в България? И да не сме ли горди с тях?

 

image


На 22 юни 2010 г. британският посланик Стийв Уилиямс заяви, че в ЕС няма място за хомофобията
.


image

"Празничното отбелязване на разнообразието не е насърчаване на начин на живот, а на насърчаване уважението към основните човешки права – самата същност на нашите Европейски демократични ценности",
казва в заключение в писмо от посолството на Кралство Норвегия в София, посланичката Коуве Скорщейн. 


На пръв поглед ЧУДЕСНИ СЛОВА!  Моите поздравления! Пропагандата заби зъби! 

Особено хубаво тази госпожа се надява словата от съвместната им дипломатическа акция да звучат в измършавелите и немити уши на обеднелия и унизен материално днес българин, който никога не е ходил в Скандинавия и не чете Гугъла на датски, норвежски,  шведски и дори английски по темата за човешките права (визирам така обеднели днес български прослойки, като бездомни ,клошари, пенсионери, безработни, чийто жизнен стандарт е под линията на допустимия по закон стандарт в Норвегия, и не могат дори да се нахранят днес пълноценно, камо ли да си платят абонамент на вестник или интернет). Абсурд!
 Пък и да им се иска - не е лесно днес социализирането между културите  с всичките му скандинавски там запрети за документи за брак, договор от работодателството и т н. тип все още важащи визови ограничения за работа и настаняване в държавите от Скандинавия.

Аз като шведскоговоряща и норвежки и датски подразбираща обаче, в чисто езиково отношение, бих се осмелила да попитам госпожа норвежската посланичка Коуве Скорщейн - ака госпожо, ама откъде иде тая пуста Ваша самоувереност да ни назидавате, нас, българите в отоворени писма?
И защо, за Бога, г-жа Скорщейн не уважава основните човешки права в  собствената си държава ами е тръгнала по света да дава тон на България именно??

Какво имам впредвид ли? - Та именно нейното собствено норвежско социално министерсво и колегите й политици у дома се занимават днес в Затворени  и скрити от журналистическа оценка  т. нар. "Отделения" с  унищожаващо чисто физически с "принудителното лечение" (на практика те са Гулазите на Сталин). Това го вършат в момента на писане на писма до други държави на Изток в  разрез с Европейската харта за свободите на личността - с невролептици (наркотици) следователно.

Докато госпожа посланицата назидава в писма България и българите, то норвежските й колеги-политици и социални инженери (юристи) у родината й трият най-геноцидно и напук на всякакви рождени права за живот - паметта на социално активните си и беззащитните норвежци с мъчителни процедури като ЕСТ (400 волтови удари върху главния мозък на политически и социално активни клиенти).

Заради тях пропищя дори такъв сайт с висок праг на търпимост какъвто е www.kmr.nu!

A тогава защо колегите й у дома не уважават същите пледирани ни за пример и образец, "човешки" права,  отнемайки през юни 2010 г. безнаказано и извън журналистическото полезрение човешки животи - посредством огромни инвестиции  от миилиардни суми норвежски крони социални данъци, преинвестирани в даване на ЕСТ и в принудителна мозъчна лоботомия в годината, месеца и деня на изказването й пред българите? (Който от Вас знае и превежда от норвежски език може да ми преведе моя отговор и да ми го прати тук,  до госпожа посланицата за да може тя да си го прочете по-лесно и го проумее най-сетне, защото тя и шведския на сайта по човешки права не е разбрала до сега години наред, че е сроден и братски език, камо ли български да научи и проумее един ден, не ми се вярва!)
Може би е крайно време за госпожа Коуве да свърже горещо пледираните си в чужбина принципи и със собствената вътрешна норвежска социална политика (предлагам й да "измете собствения си двор у Норвегия, преди да мете българския!
 
България" лето 2010-то Господне, все още и за сега не убива мозъците на гражданите си с принудителни невролептични коктейли и с 400 волта поне - а не от нея да плачат сайтове с необозримо количество пострадали семейства и деца, като сайта за човешки права в Скандинавия и по света www.kmr.nu! България спазва Европейската Харта за свободата на личността - и визирам в. 168 часа тая седмица, когато премиверът ни Борисов тръгна да дири луди гербовци.

image

Абсолютно същите мои молби и препоръки ги отправям и към следните двама горни господа от Великобритания и САЩ, защото тези практики важат с още по-голяма сила за техните държави.

Според разкаялият се да инвалидизира и убива по поръчка на държавата си, шведски държавен психотерапевт - д-р Магнюс Е. то САЩ и Швеция унищожават мозъка и централната нервна система (в леките случаи) или убиват (в нормално тежките) около 100 000 социално активни и  нормални свои граждани годишно посредством фалшификация на диагнози и принудителна невролептична лоботомия:
 

image
  Mоля, сами прочетете неговата статия на тази тема, най-подробно излагаща тематиката в брой 47 на шведското списание за медицина и наука "Доогенс Медисиин" ("Днешната медицина" - на снимката) от 2007 г. Обърнете се към редакторите им с молба да ви пуснат 1 копие от архива на Е-мейла ви за справка, че не дрънкам напразно.


ПРЕДСТАВЯМ СИ българският посланик да се изпъчи в техните държави и да им държи назидателен тон из медиите. Веднага ще го или отзоват, или ще го скрият на мозъчна лоботомия и ще ни го върнат със сменено име и идентификация, или ще му затворят посолството. Обратната комуникация и даването на тон на тези държави - са невъзможност днес, следователно. Спомняйки си как всички местни шведски вестничета и локални политикантчета в Швеция въстанаха преди 10 години, когато някакви шведски туристи си бяха въобразили, че в България сме връзвали за колове и въртели във всяко село куче.
 
За нарушения правата на животните беше мъмрян българския посланик, който човека едва успя да получи думата, за да им обясни, че не се касае за национална традиция, а за изолирана традиция в едно-две села в България. И им поиска официално извинение. 

Да, ама кой ли западняк, особено на власт би уважили Библията и българските традиции и обичеи и поискал "официално извинение" , туристващ в посолства из българските земи, както би трябвало да стори (прочетете цялата ми страничка до долу за да разберете защо)?!?!

(И каква излезе тя сега? Че за "кучето" шведските граждани милеят повече, отколкото за живота на три полушведски деца, заразени от кучешки хелминти, които техните социални служби се опитаха да убият нелекувайки ни 2 месеца, юли-авг 2007 в гр. Уддевалла, Швеция, вижте нашия случай защото говоря за собствените ми деца и той е изложен назад в блога ви тука!)

Всичите усилия на западните господа да вземат позиция против християнството и Библията преди Гей парада в София  са обясними, след като тези господа имат собствени военно-интервенциионни интереси, изразяващи се в намеренията и политическите им борби да отцепят със свои армейски войски Родопите в България и след "работата им" в Македония идва нашия ред да забъркат голямата мултиетническа каша и Война - и визирам предсказанията на Слава Севрюкова за предстоящото евросъюзно събитие на отцепване на Родопите от ЕС в България.

image
 Слава Севрюкова с болка прогнозира:

- Не мислете, че земята, по която стъпвате, ще е все българска. Някога (не уточнява кога - б. а.) значителен къс болезнено ще се изтръгне от живата й жилава плът.


-
Ще се изтръгне? Какво говориш?!... Коя част? Пророчицата с тегоба конкретизира откъде ще бъде доорязана все по-обедняващата Родина:


- Югоизточната.



Настаняването на американски и норвежки войски в България и бъдещето й инвадиране имат нужда от морална неустойчивост из "мъжките" редици на армията против семейство, традиция, родина).

image
  Преди тази стъпка в предстоящо близко бъдеще следователно тези господа се нуждаят от нашите морални разклати. Не че имам нещо против хомосексуалните - имам ги като роднини, приятели, познати, близки и в Швеция и в България и по света.
image

Но ако като бъ лгари си позволим да обърнем поглед назад из наши земи за да срещнем от новите поколения и нас самите от отдавна забравен Морал за кратка консултатия по въпроса. Ако да кажем си позволим да се разходим и спрем до недалечните 1970-те години.  Защото тогава беше времето когато сватбарите чакаха на "блага ракия" за да играят хоро с кървавата риза на булката  пред вратите на "току-що сгодените младоженци в България" (аз го помня от мое време е, но в моя роден край тропането на хоро по време на първата брачна нощ на годежарите и гостите - си беше общоселски празник). Ако не се лъжа това ставаше в нощта на "годежа".
Играеха се диви хора, ако излезеше, че невестата беше "честна" директно пред прага на спалнята на сгодилите се. 

Годежарите-гости тогава в танца размахваха окървавения от девствената ципа чаршаф, забоден на  или вместо "Уруглица"-та  (мисля, че се казваше знамето на хороводеца).

Ако девойката беше преспивала с мъж преди съпруга си (опазил я господ от натякване в селото до края на живота й!), то най-често тя си разбиваше носа, или си окървавяваше венците, за да потули срама пред съселяните или съгражданите си. Такъв беше моралът в провинцията в България 1970 г.!!


  image
Ето какво вестник "Сега" е изровил по спомените ми от детството в България:

"За венчавка у нас се кани с вино и ракия, във Византия са го правели с плодове

Иван Петрински Герасим Петрински

Булката е млада, девствена и окъпана. Младоженецът хем нетърпеливо, хем страхливо пристъпя от крак на крак. Уговорено е вече кой на кого какво и кога дава. Определен е денят, поканени са гостите. Време е сватбеното тържество да започне.
Във Византия каненето на гостите става с изпращане на плодове. В българската народна традиция за сватба се кани с вино и ракия. В Пазарджишко на сватбата се "поканват" и три плодни дръвчета, като се излива по малко вино или ракия в корените им.


...

Приготвя се и сватбеното знаме, наричано "стяг, пряпорец, оруглица".

Представлява бяла и/или червена кърпа, закачена на дълга дръжка. В нови времена сватбеното знаме се заменя с българския национален трибагреник. Значението на сватбеното знаме е подчертано особено в съвременния сватбен ритуал в днешна Македония, където червено-жълтото знаме се вее на всяка сватба, включително и в градовете.
...
В някои райони на Северозападна България се прави така наречената "прощална момкова вечер", обикновено в петък. На вечеря се канят приятелите на младоженеца. Такава прощална вечер по същото време се организира (например в Котелско) за девойката, като дружките й обикалят около нея и пеят тъжни песни за раздялата с моминството (например "Смиляна" в Кукушко). През последните 30 години у нас се забелязва възраждане на момковата и на момината вечер, които се наричат още "вечерници".

У другите славянски народи прощалната вечер е също важен сватбен обред. Сред руснаците прощалната момина вечер се нарича "девичник", но включва и ритуално окъпване на булката, което няма нищо общо с окъпването проверка във Византия. В банята булката е само с дружките си, които пеят и подреждат косата й.

Непосредствено преди идването на сватбарите младоженката се забулва с плътно покривало. В Южна България то обикновено е яркочервено и е аналогично на римския flammeum. До края на ХIХ в. в Софийско лицето на булката се скрива от чужди погледи (а и нейния поглед от външни съблазни) с тънко преплетената й коса, обкичена със сребърни монети.


Плащането на старата византийска "цена на девствеността"

у нас се е превърнала днес в най-разпространения български сватбен обичай. Според народната ни традиция братът на булката не изпълнява никаква роля. Само в някои народни песни братът пази сестра си от похитители на честта й. Според съвременния обичай булката трябва да се "откупи" именно от брат й или от близък неин приятел. Пред залостената врата на жилището на девойката сватбарите, начело с младоженеца, увещават домашните й, начело с брата, да им дадат момата. След дълъг шеговит спор участниците постигат "споразумение" за "откупа", който е в размер обикновено на една по-едричка банкнота. Чак тогава вратата се отваря и сватбарите нахлуват в дома на момичето. Във Византия точно в това време булката отмята покривалото си и показва лицето си на жениха, който често го вижда за първи път. Според народната ни традиция момъкът бива пуснат при булката само ако покаже някаква сръчност, ако се бори с шурея си, например.

Подобен е обичаят и при сърбите. За да бъде допуснат до булката, младоженецът трябва да извърши някакво геройство, например да уцели с пушката си предварително окачен глинен съд или тиква.
 

Поне през ранната епоха във Византия венчавката става през нощта. Младоженецът отива с музиканти в дома на девойката. Замерят го с ябълки и рози. Ябълките са еротичен символ още от Античността. При размерите на съвременните селектирани и генномодифицирани плодове включването на този обичай в съвременната сватба крие сериозни рискове за участниците в него.

Накрая невестата изпълнява ритуал по прощаване с родителите си, като им се покланя, целува им ръка, а те я целуват по лицето. В същото време се пее известната навсякъде по българските земи песен "Ела се вие превива". При излизане от родния дом след или пред булката се плисва вода, за да й върви "като по вода". Върху излизащите най-близките жени на невестата хвърлят жито, сушени плодове, бонбони или дребни пари "за плодовитост и богат живот".


Във Византия след прощаването качват младоженците на кола и ги изпровождат с песни до църквата, застилайки пътя с рози, горят ароматни треви и растения. Според българската народна обичайна практика, ако в селото няма църковна сграда, венчавката се прави направо в дома на булката. До късно е запазен обичаят за венчавка без свещеник - ритуалът се изпълнява от бащата на момичето.

Невестата влиза в момковия дом по бяло платно,

а в Разложко по червен конец, който след нея се изгаря.

...

Днес
На лист 185 R в мадридския препис на "История" на Йоан Скилица е представена сватбата на Мирослава, по-малката дъщеря на цар Самуил, с Ашот, син на солунския стратег Григорий Таронит, през 999 г. Бащата на булката извършва венчалния обред. Младоженците са под кърпа, символизираща общия им път, общия покрив, който ще делят, общия ярем, който ще теглят. Този български народен обичай е известен и днес повече в западните български земи. Първоначално кърпата е простряна над главите на младоженците, след което с нея се увиват вратовете им и така се вкарват заедно през прага на дома. Достъпната символика на този очевидно древен обичай го прави лесен за приложение.

Много семейства пазят като безценна родова реликва тъкани, съдове и накити, свързани със сватбените обичаи. В нашето семейство такава реликва е кърпата, с която са вкарвани през прага на дома младоженците от 150 години насам. Брачният живот, последвал този ритуал, не винаги е бил задоволителен за участниците в него, но винаги е впечатляващо, а и възпитателно за подрастващите да разгледат изработената с необикновено умение тъкан, дала началото на съвместния живот на предците им.
Тъжно е, че при обилието на възхитително красиви български народни сватбени обичаи сме свидетели на приложението на цяла поредица лигави вносни ритуали, които могат да изпълнят с отчетлива погнуса дори най-коравия свидетел на милото събитие. И това ще продължи, докато някой не се заеме със създаването на съвременен вълнуващ национален сватбен обред, основан на народната ни традиция."

Източник:
В. Сега, "Вечните ритуали в българската сватба", 16 януари 2008 г.

 

image


Източник
Българска сватба
"Изгубената България",
Сн. Пейо Колев, 1930-1940 г.
http://www.lostbulgaria.com/?p=31



Е, жалко че за "Девствената кръв" върху тия  "брачни кърпи" и "платна" точно в тая статия не се говори! Но от коментиращите статията разбрах, че я имало и в Разложко - на другия край България, значи:

Garabed
[Златен][355]
17.1.2008 г. 13:29:35
Таа както си му е редът в Разложко младоженякът излиза с японското знаме на чердакя и гръмва с берданата във въздуха - да се знае! Само след това деяние музиката може да засвири на сватбарите - до тогава тишина и трепет. Та чул се гърмежа и гъдуларя бута гайдаря - Аре бе Ванче - пукна пушкалото - свири! Маке - вика Ванче - яз на мойто пушкало ли да вервам или на неговото, а?


По-късно си спомням и друго морализиращо време от градинката пред ЦУМ (не че мисля че е било достойно), където, се говореше, че пълнели полицейската кола с  хомносексуалистите. Ама поне такава е била практиката... Аз лично не съм присъствала на подобни хайки и не съм запозната с "подробностите" от това време, обаче. Говоря ви по слухове!


Тъй, че излиза, че днес, през юни 2010 г. норвежкият и англо-американските посланици изтриват от високопоставената си позиция на промоциите, парите и масмедиалната реклама тия български традиции и обществени порядки от нашето съзнание, бих дори казала, без да преувелича, защото те не са нито споменати, нито ЗАЧЕТЕНИ от гореизказалите се в чужда държава, без да ги е еня къде се намират те.


Против гей-парада се изказа, обаче, сам Българският Синод.

От Синода определят парада "като публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях".

“Този парад е с гибелни последици за физическото и духовното здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи", пишат архиереите от Синода.

image
 
Това е обаче новина с предистория:

9 юли 2009 г. "Хомосексуалистите - вън от българската църква" - каза в писмо свещеника от Вашингтон Стефан Михайлов до патриарх Максим.  Българският духовник  недоумява как е възможно никой от Синода да нехае за съвместното съжителство на известен епископ и любовника му на територията на Синодалната палата. Според него хомосексуалната връзка на епископа е в тотален разрез с божиите закони.

На мен в рамките на тоя дебат в България, обаче ми "светна" най-сетне защо толкова много раннохристиянски църквички и параклисчета бяха сринати над цялата провинция Косово след настаняването и пред очите на войските от КФОР:

А дали такава няма да е съдбата и на българските след година-две-до три години време (зависи от ескалацията на конфликта против "хомосексуалните" в Иран):


image

image
 
Владиката Анастасие и о. Кингсли Джойс от британските КФОР посетиха манастира от Четиринадесети век Света Троица от Мушутище до Суха река (Сува река) само седем дни преди разрушаването му от шиптарите
Какви и до колко раннохристиянски светини унищожиха шиптарите с подкрепата и съгласието, с охраната на КФОР (под американски, британски, немски, френски и италиански флагове) в Косово и Метохия, можете да научите и да разгледате в детайли на сайта, забраняван и блокиран много пъти по сървърите "Распето Косово", преместен днес тука:

 
http://www.rastko.rs/kosovo/raspeto/default.htm

 
image  
  И неправителствените организации изразиха доминиращите мнения на блогарите днес тука. Dnes.bg припомня, че по-рано през деня 25 неправителствени организации призовали българските държавни институции да защитят българските деца от вредното влияние на гей активистите. В отворено писмо те се обявяват против налагането на деструктивно за личността и обществото поведение, изразяващо се в гей фестивали и паради.

Любимия ми постинг от постъпилите днес е от ника ani101:
"Аз съм ПРОТИВ провежданенот на гейпарада утре!

Опсс, това не е гейпарад, а гей прайд!
Но парад или прайд, все си е гей.
С всичките му демонстрации, призиви и т.н.

Защо съм против ли?
Причините са много.....
 
1-во: Няма нищо нормално в хомосексуалността  и тя не е вродена! 
Еднополовата любов е въпрос на избор а не генетично предопределена.

2-ро: Ако хомосексуалността е нормална, то логично нормални са и :
- бисексуалността
- зоофилията
- педофилията
- некрофилията ....

(неприятно ми е дори да ги изреча!)


Ако не, моля някой хомо да ми обясни защо!

3-то: Категорично не желая някой да ми натрапва гейкултурата си със всичките си странности!"


Какво ще кажете, ееее? Всички си го мислим, ама не всички се изтъпанчваме да го кажем. Браво Ани!

Общо взето, за Гей-парадите съм запазила неприятното си чувство към тях още преди 15-тина години, когато пробиха на запад във втората ми родина там и не съм си променила мнението ми от тогава насам - и това е мнението ми, отразено от предишния постинг за предложението на И. Фидосова: касае се за "позитивна дискриминация". А Дискриминацията никога не е хубаво нещо, дори когато е "позитивна".
Защото не знам утре как ще се чувства един мой приятел от нета, който не желае да прави любов с нищо друго освен с гумени и пластмасови кукли, на всичко отгоре е и зоофил. Сигурно ще се чувства пренебрегнат - както от държавниците, така и от специалните права за хомосексуалните.

Порноиндустрията е нещо срамно за всички вярващи християни, които не биха се поклонили на нейните гнили "плодове"!
Нашите деца са достатъчно покварени от порнографската индустрия по интеренет, от телевизионния екран и от плейбойските списания с нескривани корици по реповете. Парадите на нашите извратености едва ли биха сторили нещо добро на този тревожен вече фон за малолетните и малките.


Да не забравяме, че именно промискуитетът сложи край на Римската империя. Империите по принцип така залязват - сладко-медено. Жълтата раса това и дебне и чака зад храста!

Но като родена в държава, чиито власти са претендиращи за правата на българската църква и за почетното й място сред останалите църкви и религии, навлезли в БГ след 1989 година, то нека ми позволите  да направим заедно с вас тук справка със самите библейски текстове.  Да се върнем към сърцевината на ТЕМАТА, която желаех да ви предложа, след УВОДА който приключва тука относно геополитическите интереси от религията и сексуалността.  Какво се казва там - в САМАТА БИБЛИЯ за БЛУДСТВОТО, семейството, развода и хомосексуализма, без да слушаме тоя и оня и без да му броиме милионите, пагоните, звездичките, танковете и хеликоптерите и кучетата.


И в тоя контекст дори се питам а дали по-горните господа изобщо някога са отваряли библиите, които мотелите, хотелите  и хановете абсолютно безплатно през годините са им предлагали на нощното шкафче по време на служебните им командировки по света?
-  От изказванията и гордостта на направените им изявления едно става ясно:  Едва ли!!

 

image

  Моля, допълнете ги тук с удоволствие с ваши открития на цитати от Библията (няма значение от коя година ви е библията и дали цитатът ви е стар! Харесва ми да чета всякакви преводи на библията които са особено актуални в наши дни!)
Мисля и аз при наличие на време (!)  да допълвам с още цитати, но тъй като в Библията си днес и малко трудно се ориентирам, както съм стресирана от прекалено многото задачи и семейни отговорности, то, ако сте по-бързи - моля изпратете ги като коментар отдолу!   (И тогава се разграничаваме от дискриминацията и политиката, и от човешките права, а просто ще си четеме библията за справка, дето му се вика!) Защото сме длъжни да се просвещаваме първо и след което да анализираме и отсъждаме кой прав - кой крив).:

  image
Матеус 19:
"И след като каза това, Исус тръгна от Галилея и отиде в пределите на Юдея отвъд Йордан.
 
2. И големи множества го следваха, и той ги излекува на това място. 
3. А фарисеите дойдоха при него и като искаха да го изпитват, казаха: "Позволено ли е мъж да се разведе с жена си по каквато и да било причина?"
 
4. На това той отговори: "Не сте ли чели, че този, който ги създаде от началото ги направи МЪЖ И ЖЕНА

5 и каза: "Заради това мъжът ще остави майка си и баща си, ще се обвърже с жена си и двамата ще станат една плът"?

6. Така че те вече не са двама, а една плът. Затова нека никой човек не разделя онова, което Бог е впрегнал в общ ярем."

7. Те му казаха: "Тогава защо Мойсей постанови да се дава свидетелство за освобождаване и позволи развода с нея?"

8. А той им отговори: 
"Заради вашата коравосърдечност Мойсей ви направи отстъпката да се развеждате с жените си, но това НЕ БЕШЕ ТАКА ОТ НАЧАЛОТО.

9. Казвам ви, че ако някой се разведе с жена си, освен поради блудство, и се ожени за друга, върши ПРЕЛЮБОДЕЙСТВО."

image


ЕФЕСЯНИ 3:5, 6
3. Нека блудство и всякаква нечистотия или алчност дори да не се споменават между вас, както подобава на свети личности.
4. никакво срамно поведение, глупави приказки, неприлични шеги, непристойни неща, но вместо това - изрази на благодарност.
5. Защото знаете и сами разбирате, че никой блудник, нечист или алчен човек - което означава, че е идолопоклонник - няма наследство в царството на Христос и на Бога.
..
6. Нека никой да не ви заблуждава с празни приказки, защото заради казаните по-горе неща гневът на Бога идва върху синовете на непослушанието.
7. Затова недейте да имате нищо общо с тях,
8. понеже преди бяхте тъмнина, но сега сте светлина, защото сте обединени с Господаря. Живейте като деца на Светлината.
9. защото плодът на светлината се състои от всякакъв вид доброта, праведност и истина.
10. Уверявайте се в това, какво е угодно на Господаря.

В заключение ще добавя - не съм религиозна самата, не съм от някаква християнска секта, но съм прекарала ППС през далечната 1989 г. , което ми отвори очите за "духовността" залегнала като основа на света.

Просто съм любопитна да почетем с вас нейно Величество Библията, подритната и насметена под черджето от горните господа по актуалната тема.

image



Ако имате добри материали и собствено мнение  - споделете ги за благо роду.

Аз бих салютирала гейвците и лесбийките със следното: Завирайте си каквото си щете където си щете у дома.  Всеки човек си има разсъдък какво да прави снего и на кои божества да се кланя.

Но не  нужно да ни го показвате на децата и на семействата ни по улиците. Срамота! То е като да излезеш навън с тоалетна хартия, презервативите , носните кърпи или салфетките, или с кошчето за боклук от тоалетната и да им направиш парад! Това е било винаги моето становище. Повече място за норалните ценности, и по малко за извратените продукти от еротичната индустрия и реклама. Благодаря!

НА КЛИПА:
Забранената във Франция реклама





Гласувай:
3



1. loran - хахааааа, а знаете ли, че влязох в ...
25.06.2010 22:23
хахааааа ,а знаете ли ,че влязох в болницата по - рано за да не родя на 2-ри февруари!Какво повече да кажа .Не е хубава тази показност ,нашите деца може да го помислят за мода............................
цитирай
2. semtomovi - 8
25.06.2010 22:24
Децата и без друго лесно попиват от нета и от Телевизията подобни извратености. Виж колко много надолу във възрастта се е стигнало с употребата на алкохол, например. Имаше случаи на запад дето деца раждат деца (!) Писаха вестниците във Великобритания ли беше.

Какво е станало на 2-ри февруари?
цитирай
3. waldemaar - Много хубав постинг :)
26.06.2010 02:23
Много хубав постинг, но и доста дълъг. Прочетох го с интерес!
http://waldemaar.blog.bg/drugi/2010/06/26/gei-parad.567811 - моят вариант по темата, ако Ви интересува. Бих се радвал да се присъедините към петицията и/или към фейсбуук групата.
С уважение,
Янев
цитирай
4. semtomovi - radvam se ako sam kazala nesto novo
26.06.2010 03:06
S interes ste ja pregledam! Blagodarja!

Da, kato pochna trudno se spiram. Debelite kotki na zapad taka lazat. Che ste izkarat iz ravnovesie i naj-spokojnija i ovladenija chovek v nashi dni. Pak i rjadko pisha. Poveche prevezdam.
цитирай
5. vminev - Давайки святият си закон на план...
26.06.2010 10:36
Давайки святият си закон на планината Синай Бог така говор`и на народът Израел : **Второзаконие 23:17. Да няма блудница от Израилевите дъщери, нито да има мъжеложник от Израилевите синове.**Второзаконие 23:18. Срещу никакъв обрек да не принасяш заплата от блудница нито цена от мъжеложник {Еврейски: куче, име дадено на мъжеложник.} в дома на Господа твоя Бог, защото тия и двете са мерзост на Господа твоя Бог. **
9. Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Не се лъжете. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито хомосексуалистите, нито малакийците,
10. нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.
11. И някои от вас бяха такива, но вие бяхте измити, бяхте осветени, бяхте оправдани в Името на Господ Иисус Христос и в Духа на нашия Бог.
І писмо на Павел към коринтските братя, 6гл.

"Мъжеложство", "скотоложство", "хомосексуализъм", са епитетите, с които са преведени думите, означаващи "мъж, който проституира в храм на божество". Поклонението към древните божества е ставало чрез сексуален акт, убийство на неродени/аборт/, или на току-що родени бебета, дарения на скъпи дарове, злато, сребро, подобни. Когато Богът, Единственият Жив Бог, е рекъл : "Да нямаш други богове, освен Мен", то народът Израил е знаел далеч повече от това, което ние днес разбираме и осмисляме. Хомосексуализмът е продиктуван от зли духове в човека. Когато има парад на такава общност, то пред Бог това е нито повече, нито по-малко парад на зли духове и техните роби- човеци. Затова и Първовъзкресеният, Живият Цар от Назарет, Исус, казва така : 12. Ето, идвам скоро и Моята награда е с Мен, и ще отплатя на всекиго според делото му.
13. Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.
14. Блажени тези, които изперат дрехите си, за да имат право на дървото на живота и да влязат през портите в града.
15. А отвън са псетата, чародейците, блудниците,
цитирай
6. vminev - 15. А отвън са псетата, чародейц...
26.06.2010 10:40
15. А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.
16. Аз, Иисус, изпратих ангела Си да ви засвидетелства това за църквите. Аз съм Коренът и Родът на Давид, светлата Утринна Звезда.

Т.н. "християнство", или по-точно "следване на Помазаника (Христос- гр.-Помазан, Помазаник)" е изпълнение на учението Му в любов и страх от Бога, защото Този Исус, Който Беше убит и възкресен, идва. Нека всеки да отстъпи от пътят на неправдата и да приеме прошка в Името, Което Бог постави над всяко друго име, началство, власт и сила- Името на Единородният на Бащата, Исус от Назарет. Почести, слава и поклон на Великият Цар, Който идва, за да съди праведно според делата и вярата на всеки един.

Владо.
цитирай
7. semtomovi - Ogromni blagodarnosti
26.06.2010 15:20
vminev,
blagodarja Vi mnogo. tochno zitati s "homosexualistite" tarseh. No v moite biblii taja duma ne e izvedena otzad v registara. i trudno se orientirah.
цитирай
8. vminev - Всъщност, парада не е цел, а част от ...
30.06.2010 18:27
Всъщност, парада не е цел, а част от плана на определени сили от ЕО.Целта? Законоопределяне на "морална обида", или подобно твърдение.В редица страни е прието.Под това твърдение хомосексуалистите ще могат да дадат под съд ВСЕКИ, който им нанесе "морална обида"-включая и авторката на този блог. Пример-пастор от Швеция е арестуван, глобен, задържан и вкаран в затвора, защото в проповед е цитирал горните, сложени от мен цитати от книга "Второзаконие". След като приемат и законопостановят, както в другите страни, така и в БГ определението "морална обида", тези сили от ЕО ще : -1- узаконят браковете в тези общности, -2- правото им да бъдат приемни родители, -3- АКТИВНО ще се работи по Европейски програми в предучилищната, училищната и университетската среда относно "ЗАЩИТА ПРАВОТО НА ИЗБОР"-театрални сценки,брошури, разговори, беседи, викторини- правото на детето да бъде хомосексуално, правото на ученикът и на студентът да бъдат такива.

Тук въпросът е страшно изкривен.Защо? Защото навсякъде в природата има т.н. "мутации", или "изкривявания", които са аномалистични и винаги-неплодни.

НОРМАЛНО Е един мъж да се влюби в една жена. НЕНОРМАЛНО е да има любов м-у двама, или повече мъже.
НОРМАЛНО Е една жена да възлюби един мъж и да го пожелае за свой законен пред Бога, мъж и баща на децата им. НЕНОРМАЛНО е да има любов м-у жени.
БОГ Е СЪЗДАЛ ЖЕНАТА ЗА МЪЖА- ДРУГОТО Е ИЗКРИВЯВАНЕ, ИЗВРАТЕНОСТ И Е, ЕСТЕСТВЕНО, НЕПЛОДОТВОРНА. Законозащитата на браковете, правото да бъдат "приемни родители", да осъждат другомислещите, които си позволяват да се изразят не е "защита".Това е брутална агресия. Всъщност, тези сили от ЕО действат с много пари и систематично.Ако правителството поддаде-това ще е отворена врата наистина за зли духове в България.
Елтън Джон нарече Исус "Най-великият гей". Гей-обществото си има "библия", която е преправена, имат си "пастори" и се "бракосъчетават". Предполагам тази гавра с Божието слово ще е за техен абсолютен и краен съд- вечният огън, ако
цитирай
9. vminev - . . . абсолютен и краен съд- вечният ...
30.06.2010 18:34
...абсолютен и краен съд- вечният огън, ако не се покаят. Това е една от наистина големите мерзости пред Бог- да извратиш словото Му и да се проповядва "друг Исус" :

Галатяни 1:8. Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие* освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.

Галатяни 1:9. Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.


А каква по-голяма мерзост от това да представиш Божият агнец като...?!!! Тези хора, които знаят това и въпреки това работят против Бога- и то- целенасочено, ще получат своята справедлива съдба от Святият Съдия. Приготвените присъди идват и те са в ръцете на Исус- добре ще е да се покаят навреме, за да спасят душите си от огненият ад...

Нека Бог да пази нас, децата ни, близките ни,...България...защото поради хомосексуализма, както и поради други грехове идва Божият гняв.

Владо

*- благовестие- калка от гр.ез.-"блага, добра вест, добра новина"
цитирай
10. semtomovi - Благодаря за цитатите
30.06.2010 23:10
Ами, Егоизмът и Егото са голяма работа. Хората днес не се нагаждат нито по Бог, нито по Природата, нито по Планетата, ами по собствения си кеф и удобства. Не ми е чак толкова трудно да им разбирам мотивите зад законодателството от тая изходна точка.

Ами какво има да ме съдят МЕНЕ - че ВИ ЦИТИРАМ какво ДРУГИ ХОРА и библията казват по въпроса ли, и че си изказвам собственото мнение. Да съдят тези които са писали за хомосексуализма и блудството в БИБЛИЯТА, тогава, щом са толкова възбудени да съдят някого! Да съдят авторите на библията посмъртно! Всеки има правото да чете библията и да я цитира. Тя не е апокрифна книжнина (все още!).

В такъв случай, трябва
1. Първо да забранят Библията.
2. Като следствие да забранят християнството и ЦъРКВИТЕ
3. Да забранят раздаването на Библии по хотели, мотели и самолети в държавите си.
Тия неща на мен не ми се виждат възможни за изпълнение, тъй, като да кажем шведската култура цялата е изградена върху християнските празници и мисионерския менталитет в епархиите им. Не виждам как ще забранят културата си и менталитета си???
У всеки у нас изроденото и нездравото може да се развие. Ама на мен самата ми е по-леко на душата ако следвам правия път. Всеки иска да избегне Ада, все пак. Ако някой се натискат за еднопосочен билет за Ада, си е техен собствен избор - ми е становището. А всеки има право на собствено становище. Знам, че в Библията също е казано, че правдата е вродена като чувство у всеки от нас. Всеки знае що е правилно и що не е.
Лично аз също съм се опитвала да кривна в кривия път, ама на малко да умра. Получих предупреждение, кои ситуации и хора да избягвам (аз поне съм по-сензитивна натура). В крайна сметка всеки решава за собствената си кожа. Те могат да се налагат колкото искат. Но както казах, вече, зад ъгъла чакат и други социални групи, като зоофили, тия с куклите, некрофилите, педофилите и другите там -фили, фетишисти, канибали, сатанисти, полигамисти, жертвоприношители и прочие. Те също ще си искат правата. За това не е помислено, обаче.
А Вие не давайте за пример Швеция. Швеция за съжаление днес не е това което беше преди 20 години. Тя убива с принудтелни наркотици 100 000 политически дисиденти с диагнозофалшификация годишно (справка горното списание и държ психотерапевт д-р Магнюс Е. от 2007 г.). Нейните социални работници ще натрапват синтетичен амфетамин на 25 % здрави деца от 6 и 9 класове като някои деца получават от тях инсулти и инфаркти - здрави деца умират. Те в Швеция да си гледат човешките права преди да се занимават с глупости!

А за България мисля, че чисто политически, в момента е много по-важно да нахрани гладните, голите, босите, като им създаде най-елементарна СОЦИАЛНА мрежа, да подслони бездомните. Да се погрижи за един нормален обед и да възвърне столовите в училищата за да предпази от диабет новото поколение и децата си. И още - да си оправи пътищата, които са непроходими днес за населението. - Все неща които ще примамят нашата емиграция да се върне обратно и да застрои занемарената днес държава.

Мисля, че имаме много по-важни и належащи въпроси, преди да се грижим за секусалното разкрепостяване, трябва да си поправим разбития покрив над главите ни и да си стегнем "кочината" у дома. Това е съветът ми към нашето правителство.

Рано е за такива луксове - В Западна Европа не са имали революции от 300 години, а ние на 30 години правим революция и сриваме държавата до основи и започваме от нулата. Ние си имаме нашите грижи в България.

А за европейската полиция далеч по-важно в момента е да се пребори с педофилите и с педофилския туризъм по чартърите до Азия и по интернет.

Мисля си, че се изкривява действителността, като вниманието умишлено, или не, се отклонява от належащите проблеми.

А Вие знаете ли ИМЕТО на тоя пастор и на църквата му???
цитирай
11. vminev - "А Вие знаете ли ИМЕТО на тоя ...
01.07.2010 15:55
"А Вие знаете ли ИМЕТО на тоя пастор и на църквата му???" - ами прочетох за тази абсурдна история от евангелски вестник, който май цитира това тук : http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.lifesitenews.com/ldn/2004/jul/04070505.html , както и тук : http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://chalcedon.edu/research/articles/swedish-pastor-faces-jail-for-preaching-against-homosexuality/ , като ми направи впечатление това заглавие тук : "Пастор, арестуван за проповядване на евангелието на бедните" (http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://bestministryresources.com/pastor-arrested-for-preaching-the-gospel-to-the-poor-part-2/). Въобще, странни неща в тази Швеция. Също така, можеш да обърнеш внимание на тази статия : http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.freerepublic.com/focus/news/723946/posts - това става в САЩ/ОНД. Значи, терминът, който горе неправилно съм споменал като "морална обида", е всъщност "закон за престъпление от омраза", доколкото превеждам, или подобно- "престъпление поради омраза", "слово на/от омраза"(?).

"Ами, Егоизмът и Егото са голяма работа." - ами не, грехът и сатана, бащата на лъжата (вж.Евангелието според Йоан), са зла работа. Егоизмът бива лесно усмирен на кръста, където всеки един започва преобразяването си по Божият образ, воден от Святият Дух на Бога, след покаяние от страна на човека и декларирано желание да следва учението на Исус Назарянина.

Поздрави.
цитирай
12. semtomovi - кръста
01.07.2010 18:09
Благодаря за линковете. В момента не разполагам с време и хвърлих бегъл поглед. Касае се за пастор Оуке Гриин от необичаната в Швеция църква "Лииветс урд" ("Думите на живота") от селището Борнхольм.

Касае се за десните християни от Уппсоала, предвождани от Ульф Йекман, чиито различни фракции са започнали да си сътрудничат днес и гласът им да се чува все по-силно, твърди в. DN.se.
За съжаление не съм следила дебатите, защото спорът около подобни паради в Швеция се разгоря преди 10-тина години, аз си имах мои проблеми тогава.

А бихте ли развили това за "усмиряването на кръста" как ще стане в действителност, според християнското учение и библията?

Що се касае до "гоненията на религиозни" в Швеция, мисля си, че те вече са започнали. В псевдопсихиатричното "Затворено отделение" където ме държаха 34 дни, вместо да ми позволят да си доизлекувам хелминтозата, докато соц. служби преследваха децата и баща им ги криеше по адреси... там в столовата се сприятелих с всички "пациенти". Сред тях първо с 1 мъж от Финландия. Беше невероятно умен и начетен. По-умен човек едва ли съм срещала. Речникът му беше невероятно богат, и може да се сравнява единствено с компютър. Говорихме си за финландския и славянските езици и култура. Станахме приятели. На него също му предлагаха по 3 пъти на ден "Риспердоол" и разни други принудителни невролептични хапове. Той ги пиеше. След 3 седмици стана непознаваем. Нападна дошлият на посещение мой съпруг. Та, този финландец проклинаше живота си и в края ревеше, че му погубват живота, и че го затварят прекалено често. Може би бедата, за да попадне там бяха горещите му проповеди според учението на "Свидетелите на Йехова". Или това е поне моето обяснение. Не мога да открия нищо нередно в поведението и психиката на този изключително възпитан, толерантен, внимателен и интелигентен мъж, иначе... Може би гоненията на религиозни (запозната съм с пророчеството от Библията за последните времена) хора действително са започнали в Швеция????
цитирай
13. анонимен - Благодаря за тази прекрасна статия!
10.10.2010 17:29
semtomovi, това за отцепването на Родопите от България ме заинтригува. Живея в Кърджалийско, просто се ужасих ! Имаш ли още някаква информация за това? Пиши ми, моля те на biznes06@abv.bg!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436325
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031