Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 20:53 - Цитати на Петър Дънов (Св. Беинса Дуно) за славяните и българите
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6482 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.09.2010 22:33


image

I think that Sankt Beinsa Douno  (Petar Danov, Uchiteljat, The Master) with his predictions still rocks! And he rocks more and more with the time! )

В този постинг предлагам няколко всеизвестни предсказания за предстоящото славянско обединение което ще предхожда създаването на Шестата раса, и описания на славяните като нация. Това е и тяхна характеристика в духовен план и аспект.
Допълвам и с някои негови мисли за българите и за мястото им сред останалите славяни.

Още преди повече от 70 години Св. Беинса Дуно предрече предстоящото обединение на всички славяни в Една Държава. Това движение вече е започнало. Стотици хиляди партии са стартирани по волята народна - без чували с долари от ЦРУ, ЕС, НАТО и без команди на политикани и правителства. Едно движение на "корените" на народа. 
Навсякъде по великата огромната Славянска Земя.

Снимка:
http://dobrodeteli.com/duhovni.htm

Източниците на по-долните цитати от Дънов съм Ви спестила. Щото... то няма смисъл! Дънов е такова световно явление днес и линкове за него с милиони. Ще ги на мерите по търсачките в електронното пространство без проблеми! ) Нетът се оказа и залян с филми за Беинса Дуно на френски и испански език. Много миловидни клипчета с детски изпълнения на неговите песни! Какъв жест! Такъв жест България все още не му е сторила! Браво Франция!

Започвам с няколко линкове:
1. Тука интересен постинг във форум за "българските (славянските) думи: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:33M7TgObFUMJ:www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php%3Ftopic%3D10516.0+%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8+%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2&cd=9&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

2. Петър Дънов и неговата уникална Паневритмия (обяснява кои международни умове се прекланят на Петър Дънов - недооценения в България): http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:juI5qoUQKtkJ:www.lechitel.bg/newspaper.php%3Fs%3D5%26b%3D240+%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8+%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2&cd=13&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

3. Българските евреи са спасени от Учителя: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IqvXfaBrtZ8J:frognews.bg/news_22155/Balgarskite_evrei_sa_spaseni_ot_Uchitelia/+%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8&cd=3&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

image


“Славянството е Олтарът на Новата Култура.”

“Славянството е майката, която ще роди Царството Божие на Земята.”

“Славяните ще бъдат обединени. Те ще бъдат като мост между Европа и Азия. След обединението на славяните трябва да се обедини цялото човечество.”

“Славяните ще внесат един духовен елемент в света – побратимяването.”

“Мисията на славянството е да облагороди Петата раса и да подпомогне идването на шестата подраса.”

(Учителят П. Дънов)


 Това учение го започвам в България не по свое желание, твърди Дънов, а по желание от невидимия свят, от Бога, защото българите и изобщо славяните имат за задача да изпълнят волята на Бога и защото словото Божие ще стане плът в славянските страни. Вие мислите, че аз съм г-н Петър Дънов, но той отдавна, преди 20 години, напусна физическото си тяло и сега аз, който ви говоря, съм Духът на истината (виж: Йоан 16:13, гл. 14 и 15, където Христос казва, че ще дойде духът на истината, който ще упътва за всяка истина и ще възвести бъдещето).


Сега в Америка се строи физическият тип на шестата раса, а в славянството – духовният тип. После Западът и Изтокът ще се слеят.

В бъдеще Америка и Русия ще се съединят в едно. Тях ги делят само 7 км на север. А Средиземно море ще се приближи до Родопите, твърди Дънов.
Сега Европа е в умерения пояс, но пак ще дойде на екватора. Но каквото и да става, българите не трябва да се плашат,
Те са турени в тила на цялото човечество да го пазят от лошите духове.

И колкото и да се атакува тази крепост, тя е непревземаема, тя е центърът на любовта към Бога. И тъй като са надарени с твърдост, ще могат да я опазят, а така и да се прославят.


Повдигна се въпросът за славянството. Учителят каза:
- Западните народи достигнаха кулминационната точка на своето развитие. Те цъфнаха и вързаха плод. Славяните отсега нататък ще цъфтят и вързват.

Погрешно е да се мисли, че славянството трябва да господарува, да заповядва на другите народи. Напротив, тоще бъде полето, дето ще се проявят техните положителни качества.

Славяните ще донесат нещо ново. Те идват сега да създадат Нова Култура. В известен смисъл, те сега са духовният Израил....

Задната част на главата на славяните е развита. Това показва, че те имат силни семейни чувства и склонност към уседнал живот.

Славянството има да се бори с татарското влияние, влиянието на атлантската раса. Татарското влияние се изразява в крайния материализъм...

В общославянския организъм България представя волята. Поради това тя се явява като средоточие, дето тези две сили - умът и любовта, трябва да се уравновесят.

Бог иска славяните да изпълнят една мисия. Чрез славяните трябва да се внесе нещо ново - щедростта. Щедростта е качеството на славяните. Никой народ не е толкова щедър като тях. Една от великите черти на славянството е самопожертвованието. В славяните работи духът на жертвата. Ето защо бъдещето е в славянството. Новата Култура ще излезе от славянството. Хубавата черта на славяните е алтруизмът. То е Божественото начало в тях.

Славянството е девствена почва на бялата раса. Това, което евреите не можаха да разрешат, славяните ще го разрешат.

Бъдещето е на славяните. В този смисъл славяните не трябва да вървят по пътя на западните народи. Защото досегашните култури на бялата раса, са култури на насилия.

От 1945 г. има промяна в българската азбука и правопис, но в случая съществен е периодът до 1945 г., когато живее и работи Учителя Петър Дънов, създал "божественото ядро" на Бялото братство за новата славянска култура през Епохата на Водолея. Тогава в българската азбука все още съществува древната ятова гласна, отразяваща широкото "е" - един от кардиналните небесни знаци и знаме на славянската писменост и на славянството, знак за победа.

Правдата е вечна, Отец ми е неизменяем, делата Му са неотложими, вий сте Мой народ. Господ потърси дом за Себе Си и изборът Му падна славянското домородие, което Небето възлюби за неговата Божествена добродетел.

Разберете неизменяемата истина, че въздигането на славянския род е въздигане необходимо за всички, което Бог сам върши за своя избраник Вожда на Спасението, Който скоро ще се яви помежду ви в пълната своя Слава и Сила, да възстанови вечното Царство на Мира, Царството Божие на земята.

Можете да ускорите и затрудните вървежа на вашето дело, ако се вдадете на разпуснатия живот на покварените народи и това Ме прави повече да бодърствам за вази, да не би изново да се повърнете и паднете в примката на лукавия, което падение ще ви коства живота. Това Ме принуди да сляза от горе помежду ви, да се застъпя изново да изгладя и премахна адската омраза с братския вам род, който е положил за вази безброй человечески жертви; той е свята Русия, на която Бог е отредил велико бъдеще, да изпълни волята Му, за ваша слава и славата на Неговото Царство. Ще приемете от нея дан като Мелхисадек от Авраама, когото и благослови.

Няма народ, който да има толкова ясновидци като българският.   В България има много ясновидци.Това е добър признак.То показва, че Духът работи в България.   Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите.Те ще оправят всички народи. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник из целия свят.   Българите са пионери сред славяните.

Българинът е философ в живота си. Като се убеди в нещо, той е категоричен.

Казвам, ако един българин няма доброто в сърцето си, ако няма справедливостта в ума си, ако няма красотата в душата си и ако няма разумността в духа си, той не е българин.

Важното за мене е човек да е човек, после да е българин.

У българина има любопитство, крайно любопитство. Българинът си слага ухото навсякъде да подслушва какво се говори. Но дойде ли някъде да философства, да знае, то не му трябва, а поприказвайте му за магия, за неща, за работи невъзможни, той ще даде ухо.

Когато иска да предаде на някой велик дух твърдост, той пак го изпраща на земята, да се роди българин. Който иска да се справя с мъчнотиите, да придобие твърдост, става българин. Българинът е професор по твърдостта. В това отношение, когато се касае за установяване на някаква Божествена идея, човек трябва да бъде българин.

И така, тази вътрешна връзка с Бога трябва да се създаде. У българина тази връзка е много слаба. Една от задачите на учениците от Всемирното Бяло Братство, е да подигнат у българите религиозното чувство, не само по форма, но коренно. Нас не ни интересува външната форма, но трябва да се произведе един вътрешен преврат, най-напред в нас, а после и вън от нас. И тогава, това духовно течение ще потече в целия български народ и ще стане едно общо повдигане на народа. Първото нещо е да направим едно скачване, една вътрешна връзка между Божествения свят и човешката душа. Тази връзка още не е заякнала у всички ви. Вземете, например, колко лесно се разколебава вярата ви! Някой път казвате: дали има Господ, или няма Господ - съмнявате се. Това показва, доколко връзката ви е слаба. Най-красивото, обаче, е да живеем в Бога. Той ще ни даде един вътрешен импулс за всичко. Като живее човек в Бога, всичко може да върши, всичко се одухотворява.

Сега българите минават своя златен век, останалите европейски народи минават железния век. Вие искате да знаете, какво ще стане с българите. Понеже минават златния си век, те имат най-добрите условия. Макар и малък народ, в духовно отношение, те представляват банка, която ще кредитира другите народи.

Между евангелистите имаше един фонд за усилване на проповедническото дело в България. Искаха да съберат 1 000 000 лв. за тази цел. Много добра идея, но и един милион да съберат, работата няма да върви; и два милиона да имат, пак няма да върви; и сто милиона да имат, пак няма да върви. Работите с пари не вървят. Аз ви казвам: дотогава, докато Словото Божие се проповядва с пари, работата няма да върви. Онзи проповедник, който проповядва за пари, внася отрова в ума си. Той трябва да проповядва за Бога от Любов. Онзи пък, който работи за Бога без пари, Бог ще помисли за него.

На България препоръчвам да направи опит и да послуша ума и сърцето си и и в десет години отгоре ще се оправи.

Мисията на славяните е да внесат Любовта и доброто. Славяните днес са израстнали духовно и те са най-подходящия матириал за работа на Духа. Ето защо бъдещето е на славянството. Няма друг народ, който да е минал през толкова страдания, както славянството.

Иде вече една възвишена култура на любов, любов, която ще свърже всички народи, любов, която ще свърже всички индивиди, всички майки, всички приятели, от най - малките до най - големите, и между хората ще настане братство и равенство, но не само между хората, а и между животните.

Бог е дал голяма земя, голяма империя на българите, повече от това не им трябва.Те влизат в расата на славяните, а славяните заедно имат голяма земя, грамадна империя.

* Наближава времето на шестата раса, която ще съществува 365 хиляди години.

* Славяните ще бъдат почвата и основата на новото човечество от шестата раса, защото Западът използва насилието. До днес човечеството (западноевропейската цивилизация) е развивало ума си, сега предстои развитието и култивирането на чувствата, т.е. на Доброто и на Любовта. Последната задача е поставена на Изтока и на славяните. За тази цел сред тях ще дойдат и ще се въплътят милиони души от Невидимия свят.

 
„Целият свят ще учи българския език, за да чете това учение.“ - предрича Дънов и казаното от него наистина се случва днес в лицето на многобройните му последователи по света. Те усвояват езика ни като „най-подходящ за изговаряне на божествените истини“ и като начин да вървят след своя Учител на оригиналния му език. „Българите са най-старият запазен народ на света и са носители на първичния език на човечеството. Затова избрах да дойда в България.“ - споделя Дънов на своите ученици, които уверява, че „От България ще тръгне новото в света.“ Той учи, че както в Средновековието българската православна църква е дала християнството и писмеността на славяните и Русия, така и в наше време българската култура ще посее семената на новата цивилизация в обширната руска държава и ще даде начало на нова епоха за човечеството. Дънов учи, че в момента се намираме към края на петата раса. Тя ще бъде последвана от шестата, начатъци на която днес виждаме сред така наречените „индигови“ и „кристални“ деца. Според Дънов тази раса ще се зароди сред днешните славяни на Русия, които ще бъдат озарени от българския дух.

УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ ЗА “Ѣ   “Ѣ” (Е-двойно) – Небесният знак, предаден на Константин-Кирил и Методий и свален от Божествения свят шрез 855 година   1.         Ѣ е знамето на Славянството Той е кардинален космически знак.        2.         Ѣ е печатът на Славянството в скрижалите на Бога. 3.         Ѣ е “пряпорецът”, който е бил извезан със златни конци в горната част до дръжката на руските бойни знамена от времето на Петър Велики – от 1708 г. До Октомврийската революция 1918 г., след което я премахват. 4.         Ѣ – чрез този Божествен знак България е била освободена през Руско-турската война (1877-1878) от пет вековното турско робство. 5.         Ѣ е създаден от числата 1 и 7. Тя е Сатурнов знак, образуван от съвпада на Сатурн и Слънцето. Действа поразяващо като светкавица и мълния във времето и пространството, върху живота на земята. 6.         Ѣ свързва заедно Божествения и човешки принцип. Двата принципа са свързани в едно. Това се дължи на буквата Ѣ, която представлява кръстът, търпението. 7.         Ѣ означава събиране и примиряване на Доброто и Злото.             Българинът казва: Аз зная да събирам Доброто и Злото, да се примирявам.”             Ако изхвърлят буквата Ѣ, то българите много ще закъсат! 8.         Ѣ съедини Небето и Земята, в която дойдоха и се заселиха българите.             И България стана Дом Господен.             И Русия се въздигаше и обединяваше. 9.         Ѣ е знамението на Ангел Елохил, който е ръководител на България и целокупното славянство. Това е звездата, която държи в десницата си и от която излиза Сила и Мощ от небетои раздава Светлина на земята.             Виделина за Небето и Слова за синовете Божии, населяващи Небето и земята.                                                                                                                                              Амин!

...Не бива да бъде пренебрегвано и участието на траките, които в много отношения са равностойни като дял, традиции и културно присъствие наред с първите два етноса – славяни и прабългари. Но Учителят П. Дънов набляга именно на славянския елемент в произхода на българите, имайки пред вид ролята, която предстои да изиграят славяните в най-съдбоносния за еволюцията на земното човечество момент. И още в първото изречение на Призванието авторът му нарича България “дом славянски”, за да подчертае точно принадлежността на страната ни към настоящия могъщ еволюционен процес на планетарна трансформация.

Константин Златев "Размисли върху Призвание към народа ми"

И когато говорим за евреите, неизпълнените им задачи и Холокоста е добре да си пропомним, че „Преди 2000 г. в Назарет се роди Синът, а в България през 1864г. дойде и говори Бащата.” Затова да си българин означава да познаеш Бога, да изучаваш и разпространяваш Словото Му, да не съмняваш нито за миг. Защото във връзка с отношението към Него, Учителят е казал също: „Каквото е отношението на българите към Мене, такова ще е отношението на света към тях.”
И това е Истината и тази Истина е съобщена още през 1898г. с „Призвание към народа ми – български синове на семейството слявянско.” http://silvaantonydon.blog.bg/politika/2010/02/20/zashto-bylgarite-vinagi-stradame.496955  , за който също почти нищо не се знае. Не се знае нито от българите, нито от другите славяни. Защото Холокоста би трябвало да включва не само изтреблението на евреите, но и на другите неарийски нации, включително и на славяните. И това е особенно актуално сега, когато трябва да се скърби не само за 6 милиона евреи, но и за 10 милиона съветски военнопленициза и за още 5 милиона други славяни, когато се скърби и за жертвите от Катин, когато и мъката по заминалите си полски държавници е покосила сърцата и на поляци и на руснаци

От "Българските евреи са спасени от Учителя", автор silvaantonydon


 










Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441781
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930