Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 16:40 - Ученици напускат Швеция в знак на протест
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2427 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 20.10.2010 14:09


Запознайте се с новия и един от последните "модели" по които Швеция губи гражданите си днес.

Новият Училищен закон бе приет от шведския Риксдоог във вторника, на 22 юни 2010 г. Червено-зелената опозиция гласува твърдо Не, и Алиансът гласува твърдо Да. Общо 322 депутати гласуваха, останалите просто се въздържаха. С това Алиансовото шведско правителство даде съгласието си за намаляването на човешките права в Швеция.

За съжаление малкото коректна информация, която може до момента да се намери за тия подмолни политически промени не се анонсира широко и не е на шведски език.

Den nya skollagen antogs av riksdagen, tisdagen den 22 juni 2010.

 

Den rцdgrцna oppositionen rцstade mangrant nej, och alliansen rцstade lika mangrant ja. Totalt 322 ledamцter rцstade, цvriga var utkvittade. Dдrmed godkдnde alliansregeringen en inskrдnkning av de mдnskliga rдttigheterna i Sverige. 




 

image
Италиански емигранти се отправят за САЩ.
Снимка:
http://legal-dictionary.thefreedictionary.com/Emigration




(превод от английски език със съкращения. Автор е америк. организация HSLDA)

30 септември 2010 г. САЩ

Учениците у дома напускат Швеция под натиск и в знак за протест

Семейството Петерсшонови (имената са сменени за да закрилят личността) е пътувало насам-натам из Европа през последните девет месеца, оставяйки временно у роднини, живеещи като посетители в чуждите държави. Въпреки, че имат всички подходящи документи... Това семейство е едно от многото семейства,  подложени на преследване от Скандинавската държава, разгласена като "социална утопия".  
1 година вече се е минала от както тяхното местно училище започва битка с нокти и зъби - чисто и просто защото са избрали да обучават децата си у дома. Това семейство, което е член на HSLDA е взело трудното решение да напусне родината си завинаги.

Въпреки че хоум-скуул-семействата в Швеция са преживяли заплахи, твърди глоби, непрекъснати битки в съда и възможността децата им да бъдат отстранени от дома, то Петерсшонови е сред първите, които бягат от страната. Семейството работи върху продажбата на къщата  си и преместване вещите си на дълго разстояние.

Лин Петерсшон, майка на пет деца, обяснява: "Аз съм много притеснена да се върна обратно в дома ми в Швеция, защото в момента на шведските власти им харесва да отвличат деца, на които се дава преподаване по домовете", визирайки премахването на 8-годишния Доминик Юанссон от родителите му преди повече от година.

Тежко е, че Швеция е започнала да имитира репресивните действия на Германия, нейната съседка на юг. Много немски семейства са били принудени да избягат от интензивно преследване през последните години и са се уредили в европейски държави, такива като Австрия, Франция, Ирландия и Великобритания, където родителите са свободни сами да избират тази форма на обучение, която намират за най-добра за децата си.

В значителна победа, на немското семейство Romeike е било предоставено политическо убежище в САЩ през януари 2010 г.  САЩ могат да станат пристанище и за шведските семейства.

През м. юни 2010 г. шведският Парламент прие нов образователен пакет, който прави всичките форми на преподаване у дома незаконови. Единствено една фраза позволява  преподаването у дома само при "изключителни обстоятелства". Дори преди приемането на новия закон, обаче, учениците на обучение у дома, са били принудени да се съобразят с все по-сложните ограничения. Когато едно семейство подава една Молба за преподаване у дома, местните власти типично игнорират обстоятелствата и вместо това реагират посредством един начин, обоснован на екстремни предразсъдъци, настоявайки, че децата ще посещват държавните училища.

В случая със семейство Петерсшонови, то директорката на местното училище им отказва позволително да посещават училището им у дома. Освен това директорката ги е заплашила с разследване у социалните служби в случай, че децата не се появят незабавно в училището. 

Петерсшон изчаквали училищния съвет да им представи обяснение за отхвърлянето на тяхната молба, но никакви обяснения не им били представени. Тъй като семейството е спазило шведското законодателство, те обжалили отказа. Общинарската служба не им отговорила обратно не преди един месец  да е изтекъл.
Междувремнно директорката мнократно призовавала г-н и г-жа Петерсшон към срещи и настоявала, настоявал техните деца на училищна възраст да посещават училището. Семейството информиррало директорката, че те са обжалвали отхвърлянето на тяхната молба, прехвърляйки въпроса в ръцете на местното управление. Съответно, те отказали да се срещнат с нея докато молбата им не била чута. Директорката отговорила чрез прехвърляне на случая на социалните служби.

image
Снимка:
Блог Приятелите на Доминик Юанссон
 
http://friendsofdomenic.blogspot.com/


Семейството влиза в контакт с организацията HSLDA и поискало, организацията да получи статут върху тяхното обжалване, с надеждата това да спре многобройните Е-мейли и писма, които продължавали да изискват тяхното присъствие на срещи с местното училище. Майкд Доннълли, Директор на международните въпроси към HSLDA потърсил директорката през м. март 2010 г. и не получил никакви индикации по жалбата от преди шест месеца. До м. септември 2010 г. жалбата на Петерсшоновии все още не е обработена и местната администрация не и излязла със становище по въпроса.

След 1 година от неудоволетвореност без някакви правни средства във фокус, Лин Петерсшон споделя: "Решихме да напуснем Швеция и в момента се опитваме да продадем нашата къща и да си преместим имуществото от страната". В невъзможно продължение на преподаването у дома и не желаейки да запише децата си в местното шведско училище, семейството напуснало страната, докато протестирало против действията на длъжностните лица към шведското правителство.

Повече на сайта на организацията от САЩ:
http://www.hslda.org/hs/international/Sweden/201009300.asp

 
 




Гласувай:
1



1. semtomovi - На тия с минусите отгоре.
18.10.2010 19:10
Днес продължавайте с това и слагайте минуси и емигрирайте в Швеция.

Утре като се устроите след 20 г. волска злеплатена работа там с къща и си народите деца - вие ще последвате тия от статията и нашия случай и ще се удряте в главата "Защо не сме попроверили малко преди това".

Ето, сега имате възможност да "попроверите" това и онова предварително.

Ама не, вие знаете повече. Защо ви е да се поучите от чужд опит. Продължавайте и днес слагайте минуси предварително.

Инатът ако ще да ни помогне на всичките да сме цъфнали и завързали...

За сега продължавайте да давате "минуси" за сънародниците си в чужбина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1442052
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930