Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2010 10:42 - Първанов: "Политиците ни тичат в Брюксел, за да се топят един друг"
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2010 18:12


 

image
Снимка:
http://lol4lol.blogspot.com/2008/06/doll-crying.html

Най-сетне Георги Първанов си влезе в ролята на врачка и взе да ни чете морал, че и мислите ( това, което от отдавна моя милост го подозирах). Подмазването и подлизурството пред класната ръководителка ни е голямо бреме от реал-социализма. В случая старата класна ръководителка просто е заменена с нова, по-спретната, по-богата и по-властна. От Брюксел.

Възможно е, разбира се, да има елементи и на ЗАВИСТ- чиста и неприкрита от страна на г-н Първанов, че видите ли, него самият го заобикалят и не му реват пред него, ами го подминават, кат някакъв дънер, ботур или Пън, за да им се изреват на тия в Брюксел над него, без да него да го уведомлят. Горе-долу като с намачкването на ракетната ни отбрана - която мина и през и над и зад неговата глава.
 
Очевидно, въпреки тузарските имоти и коли, политиците ни след 21 години борба все още не могат да се освободят от старите си навици и менталитет.
 
Какво пък толкова? Така тълкуват хората ролята на ЕС! (То пък какво друго тълкуване толкова може да му се изнамери повече за роля на това ЕС,  освен за "класна ръководителка с пръчка през пръстите", след като то единствено ни санкционира и наказва... С две думи - бърка ни в джоба и помага на Световната банка в забатачването ни до стотно поколение напред.)

И ако ЕС е дало на някой малко пари - то ЕС си кюти на политиците ни по 40 000 еврокомисарски всеки месец - за да се топят един другиго! Ихууууу, "Перпетуум мобиле" е открито!
 
За всеки случай, в 1 нещо политиците ни са честни в самопризнанията си тука - и политиците, и Първанов! Не можем да си кривим душата, че са безкрайно честни, че от тях самитем чисто и просто.... нищо въобще и изобщо... не зависи. Всичко от... до... се решава в Брюксел. Те са единствено марионетки! 

 И как да постигнеш нещо, някаква промяна, нов закон, подобрение - ако не с рев и заплахи, когато си политик, а ти сам нищо не решаваш и политиката ти се подава от по-горе, до където българските политици днес нямат достъп. Това е то "демокрация на квадрат", умножено по и право пропорционално на километрите разстояние до Брюксел.

Но и тука в цялата работа извадихме някакъв келепир. Представете си сега, ако утре да станеме Съюз с Австралия, а? Ще падне лудо тичане до Канбера или Тасмания, всеки божи ден рев из самолета до Австралия, като властта ни и влиянието на "народните" ни представители се отдалечи още повече от София.

Да сме доволни все пак, че Брюксел не е на друг континент, или на Луната. С тенденция следващия път да сме в подобен Съюз с Малдивските, Хавайските острови или остров Мавриций.



Тагове:   Брюксел,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436462
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031