Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2010 19:46 - Подземния свят на Швеция и Норвегия - Първа Част
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6500 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.10.2010 13:19


image
Впускам се в една прекалено голяма за 1 постинг тема с надежда да я довърша друг път , когато подбера още материали.

Всеки турист или емигрант и нов жител на Швеция рано или късно се натъква на наличието на "подземна Швеция" - Швеция на тунелите и на подземните входове. С ерата на Интернета пред тази табуизирана тема се откриха нови възможности. Темата се открехва все повече за дознанието на обществото в Скандинавия и в Не-Севера. Интернет напоследък изобилства от подобни "находки" на фрагменти от изследвания,  част от които реших да ви представя.

А пък за филма по www.youtube.com посветен на огромния бункер в Северна Норвегия - "Глобалното хранилище за семена Свалбард" на остров Свалбард, пък г-жа Биссерка вече му е превела чудесни субтитри от норвежки на български език. Ще го намерите отдолу като прибавен клип от Youtube.com.

Тъй, че темата по своето естество вече не е никак загадъчна и "шокираща". Просто Ви складирам информация, с надеждата да научим колективно нещо повече за нея, защото тя си остава белязана със знака на мистиката в нашите северни култури! Имате думата следователно с коментари и собствени проучвания по въпроса!
  Снимката горе е от шв. личен блог Хелйена и Джилл (http://helenaholm.blogg.se/)

Моля, имайте малко търпение, защото страничката ми е в конструкция! )

След като живях самата до подобен военен полигон в гората, знам, че подобни военни зони са строго охранявани от шведските военни денонощно (нощем ставаше и доста пукотевица). Има си има телено заграждение и табели до къде се допуска цивилното население. 

Тука нашето малко градче иначе бъка от подобни бункери, които са удобно разположени върху всяка издигнала се височина (скала обикновенио). Натъквате се на тях, точно когато си избирате скала да се печете лятото или се отправяте да берете малини или боровинки в гората, или просто тичате йогинг-обиколката.

Горе-долу и нашите бункери в и около гр. Уддевалла са досущ като този от снимката, само че изглеждат къде-къде по-запазени. Не са и така ръждиви.
 
За неохраняваните бункери от военните днес,  шведското население смята, че са "останки от Втората световна война". До толкова Ви се казва. Никакви немци и "хитлеристи" обаче не Ви споменават. Бункерите не са достъпни. Населението не се вмъква в тях, не любопитства, просто мълчаливо и вежливо ги заобикаля.

Бункерите-останки са разположени по протежение на плажните ивици и ги охраняват "от високо" върху близките хълмчета в дълбочина. Тези на долната снимка не са охранявани, доколкото знам:

image Снимката е на сайта: Wikimedia.comons и се казва: "File:Bunkrar i Uddevalla, den 10 augusti 2006, bild 9.JPG"
  През годините подобни описания на невероятни контакти на шведи със строго засекретени военни зони с находящи се в тях бункери съм чела в изобилие из шведските вестници. Неведнъж дръзналите да се озоват на други подобни, но с тази разлика, че са строгозабранени и -охранявани места - биваха връщани извън охранителните зони, а в медиите цареше незнание по въпроса. В резултат -  по случайност посетеното запретено място биваше отцепвано и охранявано още по-зорко.

Въобще, за тия бункери, които очевидно са много, а и различни видове, както и по предназначението си, уви, и до днес не се говори много-много. Нито  пък са достъпни или отворени за "музеи" .  Обществото се държи на доста дистанция от тях по отношение на достъпа до информация. Навярно шведските военни знаят повече за тях, но и те не говорят по форумите или нета с охота. По телевизията повдигането на темата пък е била пълно табу и пълен "абсурд"! Бункерите за съжаление не се ползват като музейна атракция -  за да могат да бъдат разгледани отвътре и да задоволят растящото през годините към тях любопитство.

Продължават ли да са затворени или се използват единствено за работа от шведските военни?. - Предполага се. След избухването на някой и друг пореден скандал с "натъкнал" се на засекретена информация и среда, залутал се гражданин. Като митичния случая през 90-те години.

Открих по-долната информация, която ви превеждам от шведски:

image

Снимка:  (2,048 Ч 1,536 pixels, file size: 461 KB, MIME type: image/jpeg) "

"Снимката е фотографирана от Харри Блуумберй. Съществуват няколко бункери в Скансберйет в Уддевалла, този хълм, където "Уддевалла скаанс" бе построена за пръв път през 1612 г., както и няколко по-малко военни крепостни детайли от времето преди Втората световна война. Изглежда поне, че един от тях е премахнат, защото върху най-високия връх на Скаансберйет същевтвува кръгъл куп с чакъл, недалеч от един бункер. Най-големия бункер в района е в лошо състояние, но не е зазидан, както иначе най-често се случва с тези бункери" -
превод от линка wikimedia.org

- Аха, значи практиката е тези в гр. Уддевалла да се "зазиждат"! Научихме от тука!



А сега Ви предлагам цитат от един български материал, чиито източник е указан след материала.В случая говори норвежец, потомък на военни, който е на съвсем друго мнение по въпроса (като отворите линка под текста там ще се натъкнете и на неговите лично направени и маркирани скици и карти на местностите, които той описва):

Аз знам местоположението на една от тези бази и съм я виждал лично. Тя е вътре в една голяма планина до града, в който съм роден и израснал, преди да се изнеса от Норвегия преди 2 години. Мястото се казва Банехея.
Майка ми отказа да ми каже подробности за това, освен че мястото е създадено за спешни случаи. Само определен персонал ще има възможност да отиде там включително и тя както и други военни и важни хора, политици, учени и цивилни, които са считани за важни. ...

Каза ми и за други интересни неща, като това, че големите електронни корпорации по света в действителност се управляват от едни и същи хора на много високо ниво и те създават различни имена и марки и „външен вид” на едни и същи продукти или по-скоро на продукти, които се разработват и са притежавани от хора високо в обществото, които, управляват тези производители на електроника под тотален контрол.
...
По друг повод за кратко имах възможност да говоря с друг човек от военните, който също е бил там. Той ми даде малко повече подробности. Каза ми че съоръжението е огромно и има много отделни стаи с различни цели, но не му е било разрешено да влиза в тях и е бил ограничен само до определена стая, където работел с компютърни системи за военните. Но каза че от това което е могъл да види, това съоръжение може да приюти няколко хиляди души и е било доста голямо и високотехнологично.
...
Имаше съобщение също така, че от 7 човека, които са работели заедно по проект в това съоръжение, 4 са починали от рак. Това беше публикувано във Fedrelandsvennen, норвежки вестник от града Кристиансанд през 2001 г. За съжаление статията я няма вече он-лайн.
...
На няколко пъти съм виждал тежко въоръжени военни извън входа на споменатото съоръжение. И това е доста странно, защото Норвегия не е държава в която военните или полицията нормално се разхождат с оръжия. Фактически на тях не им се позволява да носят оръжие, освен ако няма спешна ситуация. Това е напрактика единственият случай, в който съм виждал военни да носят оръжие пред хора, докато съм живял в Норвегия.
1. Източник:

За норвежските бази Бенехейа, Евйе, Сорйеза: линк тук!
НЛО - независимо потвърждение на историята на норвежкия политик
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Сряда, 11 Февруари 2009 18:00
  Сайт: Окултен център Селена 
При наличието на такива бункери в изобилие в една държвава, е нормално
 да се запитаме КОЙ финансира изграждането на подобни подземни бункери и кой ги е изградил (за това нещо също липсва информация, и не знам дали ще може да бъде намерена).  

2. Ето на този
САЙТ (натиснете върху разноцветната дума за да отворите, моля!)  (www.Bg-FEN.community) финансирането на "създаване на дълбоки подземни военни бункери (DUMBs) за задържане на десиденти(край на цитата) се приписва на... кого мислите? ... на  "групата Билдерберг"!



3. Тия бункери в Швеция си  имат обаче и предистория. Ако тези бункери бяха "съветски" светът най-вероятно да е прогърмял от оплаквания против съветската окупацията. Но за тези неща почти не се говори много в Швеция, или най-много на изолирани форуми като този онлайн.  Днес в нета с лекота се натъкваме на някои шведски форуми с напоследък любопитни граждани към странните находки - като на
 тоя:

"Вчера когато аз и приятеля ми се разкарвахме с неговата Мерца из прованса ни се случи нещо доста странно. Всичко започна когато огладняхме и решихме да потърсим нещо за хранене. Сетихме се, че току-що сме подминали най-близкото село и решихме да обърнем.
Тъй, като има известен трафик, и не можете да обърнете директно на шосето, то ние отбихме колата по един малък чакълест път след няколко километра в опит да обърнем... Пътят се стесни все повече и повече, накрая не беше по-широк от колата и почти целия обрасъл... Сега и двамата сме доста любопитни, защо този път води към едното нищо?
Скачаме от колата и се катерим по малка височинка. Там гори забелязваме в гъстата гора нещо което да прилича на един куб от бетон. ... отправяме се към нещо, което го смятаме, за изоставена къща. Като го достигаме виждаме, че е една сграда, която прилича на бетонен бункер, обрасъл със зелен мъх. Намираме отвор и се промъкваме вътре... На тавана зее дупка за въздух и дори от нея се прокрадва светлина. След като очите свикват с тъмното започваме да се оглеждаме вътре. Изглежда никой да не е влизал през последните 20-30 години. В ръждив метален шкаф намираме няколко стари изкривени от влагат акниги, на немски език, влизаме в нещо, което е било кухня, вътре лежат чинии, покрити с паяжина върху маса от тухли. Повдигам едната от тях за да я огледам, на обратната й страна е датирано 1939 със свастика. Продължаваме разходката и намираме няколко немски монети от 30-те години и няколко съвсем изгнили боти, но тук се стъмва и ние решаваме да се прибираме... Какво, къде и защо? Как попадат нещата от Наци Германия в един бетонен бункер в шведската гора, някой друг да е бил тук и да знае?" 

Друг шведскоговорящ форумист от същия сайт, "Flashback International Inc", отговаря на страница 1 там:

"Сега аз не съм някакъв си експерт по въпроса, но го намирам за доста странно, че някои хора се съмняват че немската военна машинерия е имала бункери в Швеция"
...
Защо. Ако не се лъжа то Гьоринг  имаше една шведска жена, ... и е пребивавал често в Швеция през Втората Световна. Което разбира се се е случило с дознанието и пълното одобрение на нашето "неутрално" правителство.
Имаме и факта, че когато немците окупират Норвегия, то те пожелали да използват шведските железопътни линии за да прекарват материал и хора за Норвегия, през Швеция... Нещо, което нашето гордо и много смело правителство им разрешило без да мърка. Това въпреки, че Швеция се имала за неутрална? Това е разбира се резултат от това, че Швеция бъкала от нацистки симпатизанти преди избухването на Втората световна... Това е документирано.
Та защо да е толкова "невероятно", че на немската военна власт (със свастика за символ) да е разрешено да строи бункери и др. в Швеция? .. Защо не и разрешение за малко "складове" в Швеция след като и без другото бяхме стартирали!?  По това време шведското правителство не бяха "тигри" както то звучи от пропагандата ("един шведски тигър", ах,... ясно ви е). По-скоро правителството ни бе съставено от дупелижки зайци против немците!"

Никът "Upthepalace" пък смята следното на стр. 2:

"Твърде голяма разлика е да извозвате трупи по ж. п. линиите и да окопавате бункери в чужда територия. Единствените известни примери на строежи на чужди сили в Швеция са през Втората Световна война, където в малките планински станции британци и американци разполагали специални части които шпионирали Норвегия, както и американските военно-въздушни сили в Норланд. Немски складове е имало в Люлеу, но това са били единствено складове за зърно и някакви по-малко складове за храна. На тях местното население не гледало с добро око, обаче..."

И ако подземния свят на Скандинавия ще приюти определени хора, то ние в България си имаме Подземен свят на престъпност и на корупция. Очакваме удара срещу Иран и прехващаните от Полша и Чехия ирански ракети най-рано през месец ноември 2010 г. без абсолютно никаква подготовка. Без абсолютно никакви скривалища и гражданска отбрана. Една ромска кола със сирена ни свири всеки четвъртък и ни вдига в паника и стрес, без никаква ориентировка накъде се поема след тази "подготовка", по-глупава от която не се среща по земята (Е, и като ми пускат тая сирена сега и какво къде и как?)

Не знам колко дена може да изкара човек в мазето при хлебарките - без вода, без отопление, без легло, без вода, при кашоните и бурканите си?


Продължение следва..

Един ден след отваряне на темата госпожа Биссерка ми изпрати тоя линк. Оказа се, че тя е работила цяла година време ПРЕДИ мене по същата тема. Темата й се нарича "ГЛОБАЛНА БАНКА ЗА СЕМЕНА,СВАЛБАРД.ИЛИ КАК ТЕ СЕ ПОДГОТВЯТ ПОД НОСА НИ ЗА ДЕПОПУЛАЦИЯТА" 

За да си доразширите темата и кръгозора следователно прочетете и нейното виждане по въпроса тука:
http://misbis.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/02/16/globalna-banka-za-semena-svalbard-ili-kak-te-se-podgotviat-p.494310

КОМЕНТАР КЪМ ВИДЕОКЛИПА:
Ето какво е написала преди 1 година г-жа Бисерка за финансирането на банка Свалбард
Ето официалната информация за това,кой стои зад тази световна банка за семена.  Svalbard Global Seed Vault- спонсорите на банката са Бил Гейт,инвестирал 180 милиона норвежки крони,Рокефелер фондацията(която се свързва с Новия Световен Ред), Монсанто корпорацията( стои зад генното манипулиране на храните),Сингента фондация(контролира пазара за семена)- и норвежкото правителство.
 





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436451
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031