Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 13:25 - Шведска професорка в скандал за милиарди около "Cipramil" за деца
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1733 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.10.2010 16:56




image

Накратко:
Г-жа Кнорринг представя шведските деца като деца, на които им е зле и имат нужда от анти-депресивни лекарства. Тя лансира антидепресивни лекарства със страничен ефект "самоубийство". За да се припокрият "симптомите", тя представя шведските деца, като деца, на които им е най-зле в света и които уж били "склонни към самоубийства".

Снимка:
www.kmr.nu
 
Превод от шведски със съкращения:

17 септ 2010 г.  Швеция сайът www.kmr.nu
... Американският партньор на лекарствената корпорация Лундбек - Forest Labs ще плати рекордната сума 313 милиона долара, или 2 200 000 000 шведски крони. Голяма част от измамата касае едно изследване, водено от нашата собствена шведска професорка по психиатрия Анне-Лиис вон Кнорринг. Корпорацията си призна освен това дълг, което е уникално явление. Доказателствата трябва да са били поразителни.

Шведският вестник "Доогенс Медисиин" устроил на 22 септ Ден на Психиатрията (Псикиатридооген), именно с Анне-Лиис вон Кнорринг като главен лектор. А дали именно затова главният редактор на "Доогенс Медисиин писа за този гигантски скандал: "ние не се интересуваме от присъдата срещу Forest Labs."

2,2 милиарда шведски крони общо трябваше да изплати партньорът на Lundbeck в присъдата на Правното министерство (Юститиедепартементет). Половината сума, 1,1 милиарда шведски крони отиде за глоби за престъпната дейност около продажбата на два препарата  - единия касае антидепресивното лекарство Cipramil. Партньорът на Lundbecks продавал Cipramil на деца, въпреки, че те знаели, че препаратът бил съвсем без ефект и че той повишавал склонността към самоубийство у децата, които го приемали. Новината е предадена във в. Ню Йорк Таймс така:

 http://www.nytimes.com/2010/09/16/health/16drug.html?_r=2&ref=health
 

image

Цистерни на фирма Лундбек, фабрика за синтез в северо-източна Англия


На шведския вестник "Доогенс Медисиин" му било точно преди аранжирането на Деня на психиатрията на 22 септември привлечено вниманието върху присъдата за милиарди на партньора на Lundbeck, както и върху това, че се касаело за едно затъмнено и преправено европейско изследване, водено от Швеция, която в по-голямата му част, застанала зад скандала. Главният му редактор се заинтересувал от случая. Интересът е разбираем, имайки впредвид, че вестникът в Деня на психиатрията, като главен говорител разполагал с професорката по психиатрия Анне-Лиис фон Кнорриг, която водела европейското изследване.

... ето така казва американското министерство на правосъдието в едно съобщение за пресата:
"Ние не можем да толерираме факта, че една корпорация пречи на справедливостта и че тя по един нелегален начин предлага на пазара препарати, които не бяха одобрени за лечение на деца... Министерството на правосъдието ще продължи да гарантира, данъкоплатците да не изплаща цените на такива незаконни неща..."

http://www.justice.gov/opa/pr/2010/September/10-civ-1028.html

Цялата история и ролята на Анне-Лиис вон Кнорринг в скандала се намира подробно описана в по-ранно съобщение на сайта KMR:

 http://www.kmr.nu/pressrel_2009_03_24.htm

Може да се обобщи, че Анне-Лиис фон Кнорринг е имала водеща роля в разпространението на психиатрични дроги сред деца в Швеция и в Севера, и ясно е, че и в други държави. Тя е лицето, което е интродуцирало идеята, че на шведските деца, видите ли, им било толкова лошо, между другото, че свободно играещите деца всъщност били страдали от склонност към самоубийство. Едно друго изследване, между другото от SCB станало достояние преди една седмица време, показва обаче, че шведските деца се чувствуват най-добре в целия свят. Но тогава се касае за тия, които не пият лекарства които да пълнят гушата на поръчителя им.

Ще продължат ли "Доогенс Медисиин" и другите шведски медии да мълчат за аферата или дали ще бъдат зададени на Анне-Лиис фон Кнорринг няколко горещи въпроси в Деня на Психиатрията? Дали шведските учреждения, като Леекемеделсверкет ("Учреждението за лекарства") ще продължи да гледа през пръсти също и сега когато вече гигантските глоби са наложени в САЩ?

ИЗТОЧНИК:

Комитетът за Човешките Права е основан през 1969 г. в САЩ. През 1972 г. в Швеция от сциентологическата църква за да изследва и разобличи психиатрическите престъпления против човешките права и за да изчисти двора на психиатрията.
За повече информация се обърнете към сайта на KMR: www.kmr.nu

АДРЕС В ШВЕЦИЯ:

Den internationella цvervakaren av psykiatrin
Kommittйn fцr Mдnskliga Rдttigheter
Box 6039 , 129 06 Hдgersten
 

 


 



Тагове:   скандал,   милиарди,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1441801
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930