Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 12:43 - Шведката Суфия в психиатрична клиника заради ревматизъм
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2471 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.10.2010 23:30


Предлагам превод със съкращения на 1 нов материал от в. Афтонблоодет за една жена, която подобно на мен е болна от ревматизъм и е получила доста сходно псевдолечение в Швеция. Възможно е да сме и от един и същи град! 

image

Снимка:
http://hoffman.photoshelter.com/image/I00009aAR.pIZlTI

 
29 окт 2010 г. в. Афтонблодет, превод от шведски език.


СУФИЯ:
"ЛЕКАРЯТ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С ТЯЛОТО МИ"

Суфия получила прекалено много обезболяващи и успокоителни таблетки, изписани от джипито й, в такава степен, че накрая я настанили в психиатрична клиника.

- Изгубих представа за действителността, исках само да умра, казва Суфия, която днес е подала полицейска жалба против лекаря.

32-годишната Суфия е горчива и разочарована от доктора, назначен от местната й поликлиника в среден шведски градец. Сега тя е подала полицейска жалба против лекаря защото й изписвал лекарства с прекалено лека ръка без контрол и без надзор.

- Та човек си мисли, че може да разчита на един доктор.
Тя била пациент на този лекар през 3-4 години. През това време го срещала единствено няколко пъти.

ПОД КРАКАТА Й СЕ РАЗЛЮЛЯЛО

- Ако му исках ново лекарство трябваше само да му звънна и той ми го изписваше с най-голяма лекота, разказва Суфия, като за този случай, когато я вкарали в психиатрична клиника, страдаща от тежки панически атаки и конспирационни мисли, като директно последствие от факта, че й завишили значително приема на хапчетата. 

- Изгубих съвсем представа колко лекарства пиех, то не беше Citodon, Sobril, то не бяха хапове за сън и антидепресивни лекарства.

- Той лаборираше с тялото ми. Изписваше ми каквото и да е. Питах го дали можех да комбинирам лекарствата и тогава той ми отговори "ти това ще го забележиш сама".

СТРАДА ОТ РЕВМАТИЗЪМ

Суфия страда от дете от ревматизъм и се нуждае от болкоуспокояващи лекарства за болките си.

- Но това не означава, че докторът трябва да изписва екстремно високи количества от между другото Citodon без да има личен контакт с пациента. Лекарят също така не е взел никакви проби от нея. Между другото би трябвало да е взел проби на черния й дроб, но това не е сторено дори един-единствен път, оплаква се баща й разочарован, който е разстроен от обработката на дъщеря си.

Суфия била настанена осем седмици в психиатрична клиника с цел детоксикация.

– Докторите там констатираха твърде бързо, че моята дъщеря е получила прекалено високи дози изписани й и реагираха остро, че  докторът е изписал лекарствата без да ги контролира впоследствие, разказва бащата който се свързал с поликлиниката където предадения на полицията лекар работи защото той смятал, че те би трябвало да сторят една жалба "Lex Maria".

Но шефката на дейността не споделяла неговото становище.

НЕОБИКНОВЕН СЛУЧАЙ

Когато в. Афтонблодет влиза в контакт с шефката на дейността, то нейният коментар на факта, че тя има свой доктор под полицейски контрол, е "че е жалко", но че тя все пак смята, че причините не са достатъчни, за да остане той без работа извън поста си по време на полицейското разследване.

Предварително процесуално разледване срещу лекаря за разболяване и предизвикване на опасност за  друго лице, е започнато. На този етап докторът е заподозрян с основание, което е по-висока степен на заподозиране.

Водачът на предварителното процесуално разследване казва, че доста рядко се случва срещу един доктор да се пише полицейска жалба.
- Не се случва дори веднъж годишно, казва тя.

ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА СИСТЕМА ЛИПСВА

Днес няма система, създадена към Аптеката, която да предупреждава дали има признаци  доктор е изписвал прекалено завишени дози от лекарства.

Освен полицейската жалба е подадена и жалба в Съвета за здраве и здравеопазване (Хелсо- ок шюуквоурденс неемнд), HSAN както и в Социалното управление (Сусиолстиирелсен) което започна на 26 юни 2010 разследване на доктора.

В. Афтонблоодет е опитал безуспешно да се свърже с въпросния лекар.

(Забележка: Суфия е измислено име)

 


 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1442045
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930