Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 21:46 - Отчаянието на Астрид Линдгрен пред шведския принудителен амфетамин
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8407 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 21.11.2010 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Очевидно не съм сама в тази безизходица. Шокиращи разкрития за  борбата на световно известната шведска писателка Астрид Линдгрен, авторката на "Пипи дългото чорапче" - обичана народна фигура в Швеция, четох днес и решавам да споделя с Вас (оригиналът на статията на шведски език: http://www.kmr.nu/pressrel_2010_10_30-astrid-lindgren-mycket-upprord-over-amfetaminbehandlingen-det-maste-ju-bli-en-andring-pa-detta.htm)!
 

image

Снимка: http://the100.ru/en/womens/astrid-lindgren.html


(превод от шведски език, страничката е в конструкция):
 


30 октомври 2010 година.
Откъс от писмо подписано от Астрид Линдгрйен:

"Това, за което ми пишеш ти, действително ме развълнува. Да дават на деца амфетамин, само защото те са жизнени и "махат ръце и крака" -- това ми звучи меко казано като лудост
------------------------------
Трябва да се сложи край на това!
Благодаря ти че ми пишеш!"
Подпис: 
Астрид Линдгрйен

image

image
Младата Астриид Линдгрйен


 

В едно свое писмо до сайта за човешки права www.KMR.NU, Астрид Линдгрйен ни писа, че лечението с амфетамин я развълнувало доста, и че само да могла да издържи, то тя щяла да се бори против него:

"- Аз се надявам все пак, че вие имате сили да продължите с тази тук важна борба по успешен начин... Това, за което Вие ми пишете, действително ме развълнува. Да дават на деца амфетамин... това ми звучи меко казано като лудост! Трябва да му се сложи край!"

Психиатриите и психологите от отдавна са осъдили творенията на Астрид Линдгрен - Пипи и Емил от Льонеберя - като хиперактивни ADHD-деца.  На тях им трябват по-оформени по течението деца, които да седят мирно и тихо в класната стая и които да не възразяват пред по-висшестоящите.
Но децата по цял свят обичат творенията на Астрид Линдгрйен. В САЩ съществува един израз:
”A wild colt (unghдst) makes a good horse!” 
Факт е, че ако децата в Италия НЕ показват критерии за това, което е класифицирано като хиперактивност в останалите държави, то родителите вярват в много случаи, че нещо не е наред с децата им.

Един американски доктор пътувал из Китай и посетил различни училища там.
Никъде обаче той не се натъкнал на деца, които да имали ADHD - докторите не знаели нито изобщо що е това. Докторите там били в шок когато чули от него, че децата в западния свят получавали амфетамин.
Това заболяване го няма и на картата в азиатската образователна система - освен там, където проникнали психиатрите. - С други думи психиатрията е тази която разпространява болестта ADHD.

Всичките тази обич, толерантност и разбирателство, с които са описани Пипи и Емил, са заменени обаче в Швеция днес от "толерантност нула" - където на малко по-различните деца много скоро им се дават психиатрични диагнози и с тях и амфетамин.
 

Ние четеме навсякъде, за това как децата рано, още на 4-годишна възраст, трябва да получат психиатрични табелки, за които също се говори, че ще ги придружават до края на живота им. Дават им се наркотици които да им променят поведението. И те го променят. Можем да прочетем, между другото за това във вестниците ни.
Едва ли съществува нещо по-предизвикващо насилие от амфетамините. Общо взето всичките стрелби в училища са били предшествувани от даване на лекарства против ADHD и/или коктейл от антидепресивни и антипсихотични лекарства.

СЕРИОЗНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Днес 19 000 деца в Швеция получават амфетамин и други наркотици за ADHD. През 2009 г. Европейската Комисия излезе със сериозни предупреждения за вредата от наркотиците за ADHD - Ritalin и Concerta.

Но учрежденията и психиатрите в Швеция не са си вдигнали и пръста за да разпространят тези предупреждения сред родителите. Това обаче не са сторили и шведските медии. Затова, родителите си мислят, че децата получават едно "слабо стимулиращо средство" с малко или никакви странични ефекти
.

 

Факт е, че амфетаминовите препарати в близка перспектива (да не говорим за нараняването в дългосрочен план), според предупреждения на ЕС-комисията, са със следните странични ефекти:
МНОГО ЧЕСТИ ЕФЕКТИ: нервност, безсъние и главоболие.
ЧЕСТИ ВРЕДНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ: занижен апетит, болки в корема, прилошаване и повръщане, сухота в устата, изприщване, сърбежи, виене на свят, дискинезия (затруднено движение) и психо-моторна хиперактивност (това е "даващия енергия" ефект от амфетаминовите препарати]; агресивност, агитция, тъга, депресия, раздразнимост, ненормално поведение, аритмия (нарушения в сърдечния ритъм), тахикардия (завишено сърцебиене), хипертония (високо кръвно налягане).

А кой ли родител би желал да даде на детето си подобен наркотик? - Екстремно малко на брой. Там е работата, че родителите никога няма да научат за тези вредни ефекти. 

А пък изписването на амфетаминови препарати през последните години освен това  е създало една много злокачествена злоупотреба. Моля, сами прочетете тези 103 страници и преценете сами дали е истина, че Ritalin и Concerta не създават зависимост и злоупотреба: http://jannel.se/concrit.Apr2010.pdf 

И сега "залагат" на момиченцата. Един определен процент шведски момиченца ЩЕ получат диагнозата ADHD според предварително предвидени "калъпи". Тъй, че дори момичетата да не показват някакво хииперактивно поведение, то според психиатричния модел, 10 процента СТРАДАТ от ADHD.

Но това ли е бъдещето, което ние желаем да дадем на нашите деца, които не могат да седят спокойно на чина си в класната стая? Астрид Линдгрен имаше право, когато ни писа, че положението трябва да се промени!

АВТОР:

Комитетът за Човешките Права е основан през 1969 г. в САЩ и през 1972 г. в Швеция от Сциентологическата църква за да разследва и разобличи психиатричните престъпления против човешките права и за да изчисти в пределите на психиатричното здравеопазване.

За повече информация се обърнете към сайта на KMR: www.kmr.nu
АДРЕС:Den internationella цvervakaren av psykiatrin
Kommittйn fцr Mдnskliga Rдttigheter
Box 6039 , 129 06 Hдgersten














Гласувай:
4



1. balkanec - Виж ти...
19.11.2010 22:10
Само нещо - с шарените цветове на този фон текстовете са трудно четими.

...

Аз прегледах блога и назад и не разбрах - с какво е засегнато вашето семейство.
Иначе тези истории за Швеция са наистина потресаващи.
цитирай
2. semtomovi - Какъв цвят предпочитате вие? Бял ли?
19.11.2010 22:17
Ами, то против нас воюват Касата, социалните служби, които после намесиха и учители, и дет. градина, и логопед и доктори. Мога да изпиша няколко Библии дебели с патилата ни. Но така и не знам в какво ме обвиняват. Само чух, че в момента полицията в Швеция подправя някакви записи с чужд глас, който трябва да изобразява моят. И в момента децата ми са наказани без детски помощи. Това е за момента. А иначе са ми подправяли лекарската документация, забраниха ми направление за ревматолог, та пътувах до България до София на доктор с години, и накрая оставиха децата ми в критичен момент без инфекциозна помощ след 2 месеца водниста диария и повръщане при хелминтоза, хваната от ваканцията в Поморие да умират и да развъждат глисти и тении в органите си. Мене ме биха три сестри за да изглеждам агресивна, 3 доктори и 2 здравни централи укриха 12 проби на мен и на 2 от децата ми с хелминти, които изчезнаха, един доктор укри 3 годишна лекарска документация на работното си място - здр. ми местна централа а друг още държи в себе си доказателства че мие даван Рингер интравенозно в Бърза помощ през юли 2007 у себе си. Потулват факти, за да преиначат семейна хелминтозна инфекция в "фобия от червеи и шизофрения" но здравните ми документи от чужбина им вързаха ръцете. Иначе всичко тука го подправят и фалшифицират.

Значи държаха ме затворена 34 дни в Затворено отделение и ме канеха 3 пъти на ден принудително с някакъв хап за допамина в мозъка. Аз им отказах и те ми шпрейосваха стаята и ми препарирваха соса от което пиех по 8 литра вода на екс, защото горяха кокалите и гръкляна от това. Адвокатката ми обеща 50 процента поне победа на съда и те се уплашиха и ме пуснаха, като обещаха че ще скъсат фалшивия си документ за принудително задържане Воурдинтииг срещу стопиране на делото и разпускане на адвокатката ми. Което й сторих. Това е в общи линии. Страхуват се, че съм проговорила най-вероятно. Но човек няма друг избор.

Основният им проблем, според мен, е че им стоят свободни прекалено много домове от Хитлерово време, и че сега са пионери на всичко ново идващо от САЩ. И тук болните и безработни емигранти в Швеция запълват тия "празнини" за да създадат работозаетост на шведските държавни служители из домовете. За сравнение на 800 000 ревматици разполагат с 4-5 ревматолози из цялата страна но с 2 млн кюратори, социолози, психотерапевти, психолози, социални работници. Поне 2 млн!

Добре, ще сменя цвета.
цитирай
3. balkanec - Наистина
20.11.2010 13:23
страшни истории...
Не знам какво да кажа. Може би ако напуснете тази страна ще е по-добре, но вие си знаете как стоят нещата.
(Предишния коментар е неволна грешка)
цитирай
4. semtomovi - Ако бях здрава и можех да работя физически труд като преди -- нямаше и да се замисля 1 сек
20.11.2010 14:48
Знаете, аз съм работила 17 години по 2 и 3 недобре платени и тежки работи дневно (била съм и чистачка, в Бг бях завършила учителка със стаж, но първите години чистих, продавала съм и по магазини, дори съм работила и в гладачница без 1 болничен ден) и паралелно с това съм 13 год. съм учила на вечерно училище бълг. си непризнати образования - по Комвукс и др. училища. Защото на нас, женените за шведи, социалните служби не ни дават пари като на бежанците например, които са и двамата от чужбина. Та сами се оправяхме както можем, и аз сутрин чистех училища и след обед ходех на шведски за начинаещи. А като почнах в магазин после помня мъжът ми пишеше на бележчиции какво да питам клиентите, защото бях сладка да съм вътре в луксозните им магазини, но не можех да си кажа името първите месеци. Така започнах на раб. пазар. После бях учителка и там, бях преводач. Нищо лошо не съм им сторила, за да ми забраняват да "слушам сигналите на тялото си и чета медицина, политика". Майка ми е също с диабет и инсулт и баща ми е болен, мъжът ми също - всички сме болни в момента в семейството. Как може да забраняват на човек тогава да "чете медицина" при толкова нови диагнози за семейните членове? И ме караха в Затвореното отделение да "пращам децата на училище когато са насстинали и с вирусни инфекции"?!?

Мене не ме е плашела никога работа.

Но аз съм ревматик и се влоших от 2001 г. А след като ми препарираха храната в Затовреното им отделение през авг. 2007 пък съм и зле със сърцето и получавам хем ревматични атаки хем сърдечни най-различни СЕРИОЗНи проблеми, които уплашиха сърд. ми доктор в България, но които сърдечните шведски доктори отново укриха. Както и да е. То не е за приказки.

Но ще отворя още един постинг днес, да видят хората каква "справедливост" има днес в ЕС - докато болни майки се преследват без да съм била и грам полит. активна и дори напускала леглото и стаята си, по това време, то вижте как живеят нашите еврокомисари. И сравнете с 18 години на моите деца на НУЛА "0" крони месечно детски пари.

Яд ме е да говоря и дори не си заслужават енергията да им изпратите една "мисъл", камо ли позитивна. Това НЕ са хора!
цитирай
5. semtomovi - Благодаря Ви, че питатхте, все пак!
20.11.2010 14:59
Вие сте добър човек, г-не (който и да сте!)
цитирай
6. semtomovi - По-притеснително е какво вършат в момента с шведските деца
20.11.2010 15:02
аз все пак се принудих да живея полунелегално и да не се "набивам в очи",, защото ми забраниха да "възразявам срещу учреждения" вътре в Затвореното им отделение за да не "попадна отново там". Ами те като лъжат с тонове фалшификации, то си е гражданска отговорност да им поправяте фалшификациите, пропуските, грешките с милиони накамарени на куп.

Сами разбирате че се отнася за нещо като Атентат и Репресии, Апартейд. Друго обяснение нямам.

Но така и не разбрах за какво. Винаги съм била в услуга на държавата им и съм им дала много от себе си. Но те просто не желаят културен обмен с България и "учени емигранти", владеещи 2 езика. Това ги плаши. Не знам защо. Сигурно си имат "причини". Затова се опитвам да разследвам тука.
цитирай
7. balkanec - Според мен западняците са си
20.11.2010 16:02
олигофрени по принцип.
И много хора го казват.

Не съм пътувал и живял много там - сравнително малко, макар и из доста страни.

Но това ми е убеждение. Появи се още щом ги видях в страните им. И оттогава само се засилва от всичко което научавам за тях.

В миналото населението на западна европа винаги е било крепостно - и никога не са имали друг строй - докъдето има писана история назад... Днес е същото.

Само те - от всички народи по широкия свят - са влезли в симбиоза с ционистите.

Всичко това значи нещо...
Не смятам, че сме от една раса с тях.
цитирай
8. semtomovi - g-n Balkanec
21.11.2010 22:33
Изложила съм нашия случай с 2-та филми от Ютуба, единият е с автентичен запис от побоя у новото ми непознато ми джипи, когато ме арестуваха, заради това, че сме заболели в България и ме биха - на 17 авг 2007. Другия е опит да изложа какво ни се случи в месеца преди побоя - авг 2007. Ако четете и коментарите след тях можете да си сглобите случая. Макар че терорът срещу мен се започна от разни високопоставени лица в Касата им през 2001 г. когато се разболях от ревматизма и "преминах" като гражданин към Касата.
Филмите са под номер 3 и 4 по-горе.
цитирай
9. eltimir - Да надигнем глас
30.11.2010 22:25
Това поне можем да направим. Позорът на Европа не бива да остава в тайна. Публикувах този материал тук:
http://vazrajdane.ucoz.ru/
Силите на Мрака биват унищожавани не с бомби и атентати, а като се изнесат на светло техните тъмни дела.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436264
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031