Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2010 15:08 - Еврокомисарите-графове се къпят в пари, докато деца умират от глад в домове в България
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8424 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 04.12.2010 05:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

Ако си броите като мен стотинките и ако държавата ви е орязала детските помощи на всичките ви деца, като моите, или сте още по-зле и бъркате в кошчето за боклук, или живеете от чушките си в консервите туршии цяла зима - като майка ми и нейните съселянки,  ако детето ви мизерува в Дом за деца из България, докато вие сте на гурбет в чужбина за сметките за ток и вода - моля, прочетете статията отдолу за сравнение. Хората ни (еврокомисарите и др. им служители и помагачи) в Брюксел от които така и не чуваме жива дума през годината из медиите ни -  кротко си кротуват и мируват без  нашите проблеми. Това прекопирах от Блиц и е суперактуално за деня като новина.
 
Децата, внуците и правнуците на днешните ни еврокомисари в Брюксел, обаче, няма да наследят нашите простосмъртни и граждански проблеми. Те самите са подсигурили биологическото си  потомство поколения наред финансово с долните астрономически суми.

image

За това гладно африканско момиченце вече е късно. То няма да оживее, дори да го поставите на системи на изкуствено хранене. Най-вероятно вече е починало от задушаване - крайната фаза на глада
20 ноември 2010, 13:26  
Брюксел, Белгия изпрати на приятел image image image image
  image

Бившият еврокомисар Меглена Кунева ще получи близо 20 000 евро, за да се пригоди за "живота след Брюксел". Кристалина Георгиева ще вземе 217 280 евро годишна заплата, пише Bulgaria-news, позовавайки се на информация на Би Би Си за годишната заплата на еврокомисар.

Ако сметките са верни, излиза, че българският еврокомисар, който отговаря за  международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, изкарва по 18 107 евро месечно.

За година комисарите имат право и на 35 837 евро за жилищни разходи и на 7 284 евро за „разходи за забавления”.

Бившите еврокомисари никак не са за ожалване - всеки от тях ще получи над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия. Цифрите са от проучване на евроскептичната британска организация „Open Europe”. Освен това, комисарите имат право на едномесечна заплата, за да се пригодят към „живота след Брюксел”.

Така бившият комисар по защита на правата на потребителите Меглена Кунева ще получи една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване”, 322 540 евро в „преходни плащания” в следващите три години, и 25 534 евро годишна пенсия след като навърши 65 години. Ако обаче тя заеме друга платена длъжност, тя няма да има право на общ доход, по-голям от заплатата си като член на Комисията.

  image

Снимка: Тримата глупаци - ФБ-група
 
По тази причина Кунева отказа засега да приеме предложението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу да се грижи за неговите речи. Ще получава с близо 2 хил. евро по-ниска заплата, но отговорностите й ще са съизмерими с тези на еврокомисар. Къде е по-лесно да си съветник на комисар и на щат в банка, коментира сайтът.

Самата Кунева вече се похвали, че следващата година си е осигурила ангажимент за серия от лекции за защитата на правата на потребителите, което е чист доход към ежемесечната компенсация от Брюксел.

Депутатите в сегашния състав на Европейския парламент получават еднаква брутна месечна заплата, възлизаща на 7665 евро ( около 15 000 лева). Това става по силата на нов документ, който беше приет преди изборите през 2009 г., в който за пръв път се регулира централно и въпросът за заплати на депутатите.

Това обаче е основната заплата, към която има редица добавки - за жилише, за сътрудници и др., които сериозно увеличеват възнаграждението на парламентаристите.

До преди две години европейските депутати получаваха заплати, приравнявани към заплатите на депутатите в техните национални парламенти. Новата депутатска заплата в Европейския парламент представлява 38,5% от заплатата на съдия в Съда на европейските общности (съда на Европейския съюз).
Промяната се отнася не само до размера на евродепутатската заплата. За разлика от преди, тя вече ще се изплаща не от националните бюджети, а пряко от бюджета на Европейския съюз.

В писмен отговор до Европейския парламент от офиса на Жозе Мануел Барозу съобщиха, че той получава годишно 300 000 евро и още допълнително 50 000 евро за режийни разходи. Освен това се уточнява, че той ще получава по 190 000 евро годишно в продължение на три години като компенсация след края на мандата си.

През изминалата седмица правителствата от ЕС и Европейският парламент не успяха да се споразумеят за бюджета за 2011 г. Има опасност блокирането на бюджета да продължи месеци, предупреди Европейската комисия (ЕК). Ако няма официално одобрен бюджет, през следващата година ще се отпускат месечно по 1/12 от бюджета за тази година.
    image

Майки с бебета на ръце и невръстни деца редовно просят по
софийските кръстовища. СНИМКИ: “24 ЧАСА”

Снимката е от: 
http://www.kaminata.net/prosish-s-dete-chistish-ulitsi-t51844.html

 Още по темата: "Със задна дата чиновниците от Брюксел си вдигат заплатите":
http://www.dnes.bg/es/2010/11/25/sys-zadna-data-vdigat-zaplatite-na-chinovnicite-v-briuksel.104728


Тагове:   България,   глад,


Гласувай:
2



1. eloquent - Само еврокомисарите са грешните??
20.11.2010 15:34
Аз не съм съгласен за много неща! Първо, че всички тези заплати, за които говорите са брутни. Второ, стандартът на живот е много по-висок от този в България. Ако никога не сте живели в чужбина няма как да го разберете....
Също така пари се отпускат. Особено за африканските страни. Проблема, обаче, не е в еврокомисарите, защото се отделят много пари за тези страни. Проблемът според мен лежи в разпределението им в определените страни - корупцията в тези страни е главният проблем.
цитирай
2. semtomovi - Живея от 21 г. в Швеция - една от най-скъпите държави в света след Япония и Норвегия
20.11.2010 15:41
eloquent написа:
Аз не съм съгласен за много неща! Първо, че всички тези заплати, за които говорите са брутни. Второ, стандартът на живот е много по-висок от този в България. Ако никога не сте живели в чужбина няма как да го разберете....
Също така пари се отпускат. Особено за африканските страни. Проблема, обаче, не е в еврокомисарите, защото се отделят много пари за тези страни. Проблемът според мен лежи в разпределението им в определените страни - корупцията в тези страни е главният проблем.



И съм учила икономически науки тука!
36 000 лв в месеца не са малко пари в Брюксел след всичките ви разходи, за Бога! Защо лъжете българите и ги правите на луди? Еми, елате си в България на "евтино" с по-скъпо мляко, брашно и олио от шведското и от брюкселското, тогава, и на 9 месеца подписи и 120 лв сметки за ток. Да видим дали подписи хранят!?

Именно за това реагирам. Дори да приспаднеме брутния процент и разходите.

От друга страна съм съгласна че се изпращат помощи за Третия свят. Ама в чий джоб попадат тия помощи после?

Богати Господине от Брюксел,
Много хора във Вашата Родина днес и по света, ще се радват да нахранят децата си и болните си родители или стари родители със 7 000-те евро, които ви се отпускат "за забавление"! Всеки месец ли се забавлявате царски с тях, или?
Четох дори, че ви сервирт скъпи вина вътре в Пленарната зала. Истина ли е? Пиете ли докато гласувате законите и говорите от трибуната? (шашната съм!)
цитирай
3. balkanec - Много вярна
20.11.2010 15:42
и много истинска статия.
И днес цялата ни страна е под управление на далечни бюрократи, които и не стъпват тук, а когато стъпят ги виждаме, че са отчайващи олигофрени...
цитирай
4. semtomovi - О, нетът бъка с филми за "справедливата" политика на ЕС към Африка
20.11.2010 15:43
eloquent написа:
Аз не съм съгласен за много неща! Също така пари се отпускат. Особено за африканските страни. Проблема, обаче, не е в еврокомисарите, защото се отделят много пари за тези страни. Проблемът според мен лежи в разпределението им в определените страни - корупцията в тези страни е главният проблем.


Нагледахме се и на такива филми в Швеция. Само мога да ви ги разкажа, ако не ги дават в България! - В тях няма нищо положително за външната политика на ЕС. Напротив показват как умишлена субсидираща европейските стоки, външна политика на ЕС е привела в крах и несъстоятелност милиони дребнии и едри фермери и селяни в третия свят.

Снимката беше това което намерих по нета за да онагледя. Но ако искате ще качна снимка с деца от България. За да влезем в темата.
цитирай
5. semtomovi - Господине, а защо ЕС изобщо твори една "политика на грешници"????
20.11.2010 15:45
eloquent написа:
Само еврокомисарите ли са грешниците.



Недоумявам!!
цитирай
6. semtomovi - Тука 90 процента от партиите и гражданите в Швеция говорят като вас и те
20.11.2010 15:48
balkanec написа:
и много истинска статия.
И днес цялата ни страна е под управление на далечни бюрократи, които и не стъпват тук, а когато стъпят ги виждаме, че са отчайващи олигофрени...


макар аз да не съм била активна в тия неща, ги гледам по медиите как протестират ежедневно против ЕС. то ако е само това греха на ЕС, пак добре ще е! Имат цяло всенародно движение "Ней тилл ЕЮ" (Не на ЕС).

Та това беше и един от първите проблеми с които шведското население никога не свикна - и предимно непосредственото му насилствено присъединяване от шв. полтиици към Ес с разни високоплатени кампании - именно заради отдалечаването на властта от шведския народ и от Стокхолм в Брюксел, от централизирането на властта там и от невъзможността за демократично участие на шведския народ в тази политика. Значи само ви ПРЕРАЗКАЗВАМ какво стана. Не са мои измислици.
цитирай
7. semtomovi - А господинът отгоре да не влиза в полемика с мене! Аз само прекопирах!
20.11.2010 15:49
това е статия на Английска партия - „Open Europe”! Да иде на техния сайт и да полемизира там, ако желае!
цитирай
8. semtomovi - Искам само да ПОТВЪРДЯ ПОСЛЕДНИЯ МИ АБЗАЦ в коментара ми в лилаво отгоре
20.11.2010 15:53
Защото именно това правят умишлено и насочено шведските служби - най-вече тия от Касата и социала, докторите в Швеция. Та какво праят те? - Еми.. Грабват си по 60 000 крони месечно държавна заплата и се забавляват до смърт с децата си по ваканции в чужбина и увеселителни паркове, а нас - емигрантските майки оставят от 5 до 11 месеца с многото ни деца без пукната стотинка, да живеем от консервни кутиени подаяния и на благоволението (или не) на шведската ни рода (имах късмет че имам роднини тука, а ако нямах?? Да сме умрели от глад). Та - твоите деца кучета ги яли си е шведска касова политика, изпитваме я на гърба ни от 2001 г. насам с децата ми! Тя не е нещо ново за мен! Но че тя ще зарази Брюксел, вместо да стане обратното - вместо Брюксел да овъзмезди престъпниците, това е шокиращото! Кой кого копира в крайна сметка!
цитирай
9. semtomovi - Г-н Балканец! нещо стана! Одобрих мнението ви за крепостничеството, но то... така и не се появи!
20.11.2010 16:10
Бихте ли били така добър да го повторите? Няма копче за връщане "стъпка назад". Изчезна!
цитирай
10. semtomovi - Оки, като не си повторихте мнението, г-н Балканец, ще го ккоментирам
20.11.2010 16:17
За крепостничеството имате право. Имайте предвид, че особено в нашата държава християнските мисионери са били много строги към населението и са го изнудвали през средните векове, и то е свикнало с "контрола" като начин на живот който контрол им е останал днес в такива зловещи размери от там - такова обяснение най-често получавам за него от самите шведи.

За различните ни раси - съм съгласна, въпреки множеството езикови сходства на езиците ни.

Но за третото, а кое беше то, имах възражения, ама като го забравих вече...
цитирай
11. balkanec - За крепостничеството беше в предишния пост
20.11.2010 20:18
събрал съм дадни за него, когато има време ще ги пусна в блога.
Има много, върху което да се замислим.
Тези хора до 1-2 века живеят по мракобесно от които и да е други на планетата...
Да - винаги са били крепостни откакто ги има!
ПЪРВИЯ, КОЙТО СЕ БОРИ ПО-МАЩАБНО СРЕЩУ КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО И КАСТОВАТА СИСТЕМА В ЗАПАДНА ЕВРОПА Е НАПОЛЕОН. Това е 18 век!
цитирай
12. semtomovi - Mnogo nesta v sv. istoria se ukrivat
20.11.2010 21:44
nikoga ne gi pishat tuka. Nito za Petar Veliki, nito za sterilizaciite. Imat si kolektivni tajni
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436209
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031