Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 14:50 - В памет на убитата америк. сенаторка НАНСИ ШЕФЕР
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15652 Коментари: 31 Гласове:
2

Последна промяна: 22.11.2010 22:20


image


‎Nancy Schaefer,
1937 - 2010 
  image  
- В памет на сенатор Нанси Шефер, САЩ, която събирала материали за деца и родители, намиращи се в шоково състояние и чиито живот е "разрушен от системата".
Издала е доклада "Коруптната дейност на социалните служители" "The corrupt business of Child Protective Services" (Socialtjдnstens korrumpera...de verksamhet) през ноември 2007 година.
 
С линкове. Страничката е на шведски език. За да четете страничката в оригинал, трябва да знаете шведски език, и моля натиснете я ТУК:


ПРЕВОД от сайта по-горе: От името на борда и на членовете на NKMR бих желал да изразя най-дълбокото ни съчувствеие пред децата и внуците на Нанси и Бруус Шефер за ранната загуба на техните обичани родители и баба и дядо.

Нашата скръб по повод убийството на Нанси Шефер е във висока степен насочена към Eagle Forum и към останалите организации, които тя основа и чиито председател бе тя, към народа в щата Джорджия и към САЩ. Вие сте загубили един активист който вярваше дълбоко в американската Конституция, правната сигурност и защитата на основните човешки права за децата и за техните семейства.

Разследването на Нанси Шефер на "Child Protective Services" я доведе до написването на един доклад за  "The corrupt business of Child Protective Services" (Socialtjдnstens korrumperade verksamhet) през месец ноември 2007 г.  Нейната реч, Nancy Schaefer on CPS, на конгреса на форума The Eagle Forum kongressen през септември 2008 г., я стори безсмъртна.

Смъртта на Нанси Шефер не е само голяма загуба за нейното семейство, за нейните приятели, роднини и близки, за щата Джорджия и за САЩ, но дори за нас в северните държави, където децата и техните семейства страдат под злоупотребите с правото срещу децата и техните семейства.

Нанси Шефер ми беше лична приятелка както и на NKMR от 2008 г. насам. Ние си говорехме често по телефона или си изпращахме окуражаващи Е-мейли едни на други. Нанси Шефер и аз се срещнахме за пръв път през м. август 2009 г. на 
World Congress of Families V в Амстердам в Холандия, и бяхме неразделни по време на 4-те дни, през които се намирахме там. Нанси Шефер държа една реч през време на "сесията на парламентаристите" която шокира парламентаристи и министри от различни правителства по светва които взеха участие ъв WCF V.

Нанси Шефер събираше информация за деца, за техните родители и семейства, коиито се намират в шоково състояние и които са били разбити и тя публикуваше информацията. През годините, през които сме се познавали, Нанси Шефер изпрати неизброимо количество статии и друга информация до NKMR за злоупотребите в САШ където държавни органи принудително изземват деца от грижите на техните любящи родители  и ги пласират в често неподходящи домове за осиновяване сред абсолютно непознати хора, които вземат децата заради парите.

NKMR разпозна тези проблеми, тъй като ситуацията е същата за хиляди деца и семейства и в северните държави.

Нанси Шефер бе един от говорителите при симпозиума на NKMR на 22 август 2009 г. Ние не успяхме да съберем достатъчно пари за да я транспортираме през Атлантика, и тя се намираше в Амстердам от 2 седмици по-рано, тъй че техниците на NKMR и нейния син, Едвард Шефер, се сработиха и тя можа да достави своето изказване и да отговори по въпроси от Гьотеборй, директно от своя офис в Джорджия. Изживяхме едно въодушевяващо преживяване, което ние, които участвахме в симпозиума на NKMR na 22 август 2009 г. дълго ще си спомняме.

Последният ми контакт с Нанси Шефер бе нейният Е-мейл от 16 март 2010 г., където тя ме информира:
 
"Рюби, слязох от поста председател на Eagle Forum в Джорджия. Ще продължа да бъда Национален председател за правата на родителите: ние ще филмираме един документален филм за родителите, за бабите и дядовците, за самотните майки и татковци, които всички са жертви на системата, сега през празника. Аз ще ви поддържам информирани. Бъдете силен. Ние нямаме право да се предаваме. Вярвам с цялото си сърце, че нашият Създател Бог желае това да бъде разкрито и разградено. Нека той те благослови както и твоята работа! Боря се, NS"

Получих Е-мейл, гласящ "Нанси Шефер убита" в съботната вечер на 27 март 2010 г. В новините по Интернет се твърдеше, че тя бе убита от своя мъж и че той беше се самоубил в съгласие с документ за смърт и че разследването фокусирало върху този сценарий. Аз реагирах на факта, че разследването не бе предсказателно, тъй като аз знаех веднага, че Нанси и Бруус Шефер никога не биха изоставили своите пет деца и 13 внуци по подобен начин.

Скъпа Нанси, твоят глас за децата в Джоржия, САЩ и Северните държави сега замлъкна, но с твоя пример да се изправиш за да защитиш основните човешки права и свобода  на децата и на технтие родители, както и на основните семейни човешки права и свобода от натиска на  държавните органи  - ще продължи да живее в моята памет.

Почивайте в мир Нанси и Бруус. Липсваш ми, Нанси.
Тези, които Ви убиха Вас двамата постепенно ще бъдат привлечени пред съд!

Улуфстоорп, 1 април 2010 г.
Рюби Харролд-Клооссон
юрист-кандидат
Председател в NKMR
Швеция

От сайта www.nkmr.org



Ето малко информация и за смъртта на сенатор Нанси Шефер и от един малко по-достъпен, сайт, вече на английски език:
 
“On Friday, former Senator Nancy Schaefer and her husband were found dead in their home in Habersham County. Even before a GBI investigation could be initiated, media outlets began pronouncing that their death was a “murder-suicide” and shut off most public comment posting on their web sites.

Превод на горното:
"В Петъка, бившата сенаторка Нанси Шефер и нейният съпруг бяха намерени умрели в техния дом в Хабершейм Каунти. Дори преди едно разследване на GBI да е стартирало, медиите започнаха да се изказват, че тяхната смърт била едно "убийство-самоубийство" и приключиха с публикацията на повечето официални коментари на техните уеб-сайтове."

ИЗТОЧНИК:
http://blandyland.com/?p=605








Тагове:   Нанси,   Нанси Шефер,   Nancy Schaefer,


Гласувай:
2



1. анонимен - Расизъм и демокрация срещу българи
23.11.2010 15:23
Видях ,че страшно ,,обичате,, шведите. Ето ви малко препратки какво правят с българите в Италия.Мисля ,че скоро мтрябва да се направи отделен блог само със светли примери как се отнасят в Западна Европа с българите .

http://www.duma.bg/duma/node/4760


Това писмо е съкратено ,беше доста дълго за да го публикуват цялото.


http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=13743&Itemid=1
http://www.blitz.bg/article/21324




http://www.chambersz.com/%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F/3685-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F






http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=343128


Това е от ТВ Скат ,


http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=1794&page=0
цитирай
2. semtomovi - До 1
23.11.2010 16:09
Неправилно сте разбрали. Тука съм за да се поинтересувам за ПРАВАТА на ОНЕПРАВДАНИТЕ в Швеция и да разследвам на какво се дължи омразата към моите деца, семейство и мен самата в Швеция. А тези онеправдани повече се случвало така, че да са били най-вече емигранти и в редки случаи като разбира се днес все повече зачестяват и посегателствата срещу шведски семейства и миналия ми постинг за ADHD който е разследване на сайта по човешките права www.kmr.nu го разследва и обяснява защо е това като нова тенденция.

И отговорът е, че Швед. соц. служба сляпо ще прилага квота от 10 процента, вдъхновена от развитието в САЩ, върху своите момиченца. Сред тия жертви - деца, има най-вече деца от всички държави по света.
Следователно не се касае за "любов към шведите", ами за разследваща дейност. Без самата да разследвам ви превеждам и копирам - така по мой начин си търся причините. Защо? Оказва се че това е политика, която виждате от тази статия от къде иде и просто Шведските учреждения са едни сред първите пионери по света, внедряващи тази политика. Та уви, жертвите са най-вече от нашите държави, сред тях има и от други държави.

Но не винаги тези жертви самите ще имат смелостта да потърсят отговора или дори да излязат с отговора (ако го имат за себе си) в обществена светлина и да се покажат в обектива пред държавата и света. Такива са, защото са много наплашени и наплашени до смърт бих дори казала.

Мога само да ви спомена, че по отношение на пострадалите като етнос - в моят шведски род тука само за последните 3 месеца са пострадали, по абсолютно сходен начин с фалшификация и щамповане върху им на несъществуващи "психични" диагнози и затваряни и плашени по разни домове - още 2 души в рода ми - и сме от три различни националнсти или етноси. Много ми се ще да взема по 1 интервю от тях и да ви го приложа - но те дори не ми отговориха. Значи хората се страхуват невероятно много и аз ви превеждам тия неща с риск за живота и сигурността си и на семейните ми. Никой не ми плаща за да ви покажа фактите каквито са на мен, както някои си мислеха в началото. Просто съм несправедлива жертва, дала съм на тази държава 17 години робски труд не за да бъда шпрейосвана и препарирана като хлебарка.

Та едва ли въпросът опира до етнос, просто до Черни Овце, които шведите със свещ дирят за да им работят пустите и празни Хитлеристки Домове.

Видяхте преди 2 месеца пострада семейство от Франция. А миналата година пострада дете на жена от Индия и мъж от Швеция (10-годишния Доменик Юанссон, за който вече близо 4000 души са подписали Петиция против шведското правителство).

Виждате от горната статия, че дори Сенатори стават жертва на тази държавна корупционна хайка. Което е много жалко.
цитирай
3. semtomovi - до 1.
23.11.2010 16:16
Благодаря ви за информацията, все пак. Абсолютно съм съгласна с вашето виждане. Отнесете го към Еврокомисарите ни - те все пак получават по 40000 на месец за да работят с нашия имидж по света и в ЕС, както и за нашите българските интереси. Това би трябвало да е основната им грижа, а не на мен или на Вас, които сме им направо иззели функциите днес, понеже такива функции де факто НЯМА.

Аз съм доброволец без пукнат грош и едва ли имам техните ресурси при това съм тежко болна. Ще ги отворя, асимилирам и ще се върна с коментар когато ми остане малко време и здравето и силите ми позволят това, защото днес съм зле с възпалителни ставни атаки в цялото ми тяло и съм под юргана. Лек ден!

Но нека и другите хора - по-здравите и можещите да коментират. Моля, не се стеснявайте! Тоя форум е и Ваш! Коментирайте смело!
цитирай
4. анонимен - Това за любовта си беше в ироничен ...
23.11.2010 18:37
Това за любовта си беше в ироничен смисъл.Просто се оказа ,яе властите навсякъде на запад ,третират българите като трета категория хора.А нашите и на ниво ЕС политици не реагират.А относно еврокомисарите.Писал съм до всички ,от 17 те български евродепутати до Комисар по човешки права ,Европарламент,Вивиан Рединг и Жозе Барозу ,журналисти ,политици и кои ли не .Общо са разпратени над 100 писма И нищо .Сякаш сме безгласни букви.
А относно страха.По наплашени от италианците не съм виждал.Дори Светата инквизициш е била ,по мила към своите жертви от съвременното италианско правораздаване.
Писах Ви ,защото ме учуди съдържанието на блога Ви.Обикновено ,пишещите избират някакви странични теми.
цитирай
5. анонимен - Пратих Ви отговор, но незнам защо не ...
23.11.2010 18:52
Пратих Ви отговор ,но незнам защо не се появи на екрана .
цитирай
6. semtomovi - Европейци ли?
23.11.2010 20:20
анонимен написа:
.Просто се оказа ,яе властите навсякъде на запад ,третират българите като трета категория хора.А нашите и на ниво ЕС политици не реагират.


Ами именно. Много правилно се ориентирате в проблематиката. Тука сме разделени на "Ние" (шведите и северните народи) и "Тях" (това сме емигрантите, или както вкупом ни наричат "блаттар", "Таттаре" (в смисъл крадливи цигани") и "Свартчскаллар" (Черни черепи). Ще трябва да разочаровам нашите демократи и националистите и тях, които крещят до Бога че видите ли са "европейци". Русите арийски нации не ценят европейското и не разделят емигрантите си на "европейци" и на "неевропейци", ами тука разделението е на "северняци" и на другите дето сме второ качество хора.
Именно второ качество хора сме. Апартейдът е невероятен. По-скоро прилича на ЮАР и Северна Ирландия през 1960-те години. За пример мога да посоча работно място в общината в гр. Уддевалла, бях практикант в музей. И там за толкова месеци колежките не благоволиха да ми отвърнат на поздрава. Виждах с месеци едни гърбове, накъдето и да се обърнех из стаята, макар и да работехме в една стая. Такова е и посрещането в "родата" ми на погребения и др. от по-далечните ми шведски роднини. "България" - Аа, Южна Европа, Букарест!? Толкова за България. За тях южна Европа е всичко на юг от морето (целия континент). Хайде да не ви разсмивам повече на тая тема не ми се говори. Добре, че пръкна Интернет да им образова малко локалното потомство.
цитирай
7. semtomovi - Без думи!
23.11.2010 20:26
анонимен написа:
...А нашите и на ниво ЕС политици не реагират.А относно еврокомисарите. Писал съм до всички ,от 17 те български евродепутати до Комисар по човешки права ,Европарламент,Вивиан Рединг и Жозе Барозу ,журналисти ,политици и кои ли не . Общо са разпратени над 100 писма И нищо . Сякаш сме безгласни букви.


Благодаря Ви че ми казахте! Аз тъкмо се канех да им пиша, но като слушам Вас и сем. Танушеви (тези от Франция заради които си отворих блога тука), дето си изгубиха 4-те български деца, без до момента никоя институция да пише за тях - с изключение на Блога на Елтимир и моя блог и 1-2 вестника (в. Стандарт писа нещо кратко, но едва ли е проследил случая), и Мартин Карбовски - май че никой така и не се застъпи. то писането не е застъпване - искат се политически мерки, както правят тука шведите за съгражданите си. Уви, в България се интересуват само до поста и до предимствата с високото заплащане, но после политиците ни забравят за правомощият както и за задълженията си към този народ, който ги е избрал.

Ако са шведи пострадали в подобна ситуация- те начаса се организират за до 24 часа са организирани в едно единно крещящо "тяло" и цялата нация и политиците им водят борбата за единични случаи дори само 1 швед да е пострадал в чужда държава. Уви, тази патриотична загриженост не важи за българските политици. Те забравят че са избрани от народа си. И в случай на национални беди и на пострадали сънародници, видяхте в случая със сестрите в Либия, едва се наканиха за 6 години ли беше или повече да се организират! Срамота! Нямам думи! Но очевидно, всеки драпа до кокала и като го изберат си урежда само семейството! Шуро-Баджинащината ни не е познато явление тука. Шведите са друга нация и се грижат за всеки отделен човек, ако е етнически швед, дори си прибраха тази там, как се казваше... затворничката от САЩ дето е осъдена за двойно убийство да си лежи в шведски затвор. А ние сме без аналог по света! Кокал им дайте само!

Тааа... това са Семейни български политици, а не "народни" български политици. Някакви графчета...
цитирай
8. semtomovi - ЕС е майтап и Затвор днес!
23.11.2010 20:32
анонимен написа:
А относно страха.По наплашени от италианците не съм виждал.Дори Светата инквизициш е била ,по мила към своите жертви от съвременното италианско правораздаване.
Писах Ви ,защото ме учуди съдържанието на блога Ви.Обикновено ,пишещите избират някакви странични теми.


Добре, че ми казахте. На времето си мечтаех да емигрирам в Италия от тука. Ама то било също страшно и там?

За Франция и там леден душ със случая на сем. Танушеви.

То цяло ЕС било един Майтап!

А за страничните теми... да ги пишат тия дето не са още пострадали. Блажени са верующите, дето се вика.
цитирай
9. semtomovi - По повод първия ви линк от в. Дума
23.11.2010 23:00
Госпожо, искам да ви кажа че имам приятелка тука в Швеция, която в България беше главна акушерка в голяма столична болница преди 10 ноември. След 10 ноември тя се премести да живее в Швеция и започна и нейното ходене по мъките. Не стига че не й признават образованието, трябва да го приравнява на дълги медицински изпити няколко години, ами днес работи като най-долните от сестрите тук. Непрекъснато работния колектив я изолира, като най-младите девойчета, които са сестри с нейния ранг, непрекъснато я поучават все едно е от гората. Значи нашите политици дето се правят на велики по форуми, блогове и конгреси, да дойдат да видят европейската действителност в очите, дето са се забягали презглава към нея, към какво точно тичат - това е призива ми към тях.
Ами че тази жена от вашата статия е била лекарка в България? А там работи като обикновен асистен в старчески дом (не знам в Италия имат ли образование дори). То е почти като моята история дето някаква детегледачка ми завидя в дет. градина, че детето има добър физически контакт с мене и ми се хвърляше на врата, гушкаше се, обичаме се с други думи, и че си тръгваше с удоволствие от детската градина, а не обратното - както те със социалните служби бяха планирали за да ми го отнемат. Та тази госпожа дори не ми се представи - само гледаше злобно и завистливо всеки път в 1 ъгъл когато го вземах в дет. градина. И после си измислила че "вие всички в България си връзвате децата за кухнененсктие столове и ги биете". Та ме викат на среща, та после говоря с директорката им, която никога не ме бе срещала и не ме познаваше и тази им директорка на дет. градина "Снеккан" (мидата), по телефона я записах с телефонния ми секретар как каза точно горното изречение адресирано до ВСИЧКИ български родители. Та те да са доволни че лекари-висшисти от чужбина им работят робската работа за необразовани асистенти! А те, вместо това - какво, като се разболееме, и в моя случай така 17 години съм им вършила злеплатената робска работа и накрая ме биха. Та исках да кажа, че въпросната г-жа детегледачка ме упрекваше мене, без да сме се запознали с нея. А когато питах какво й е образованието, се оказа, че тя дори няма педагогическо образование, аз съм педагог със 7 години стаж! Ето това е действителността!
цитирай
10. semtomovi - Такава кофти енергия идва от вашия първи линк и изобщо като увод в случая че не знам дали
23.11.2010 23:03
ще намеря сили да продължа да чета. Имам чувството, че навлизам в поредния КОШМАР! Подобен на нашия!!! Това е чувството -- дискриминация, болка, клевети, също като нашия случай! И най-кофтито е, че се нахвърлят върху най-достойните ни хора в чужбина, а не на по-простите.
A Вие защо не си отворите няколко блога и направете няколко филма пуснете по Ютууба. Тия неща не бива да се премълчавата. Мълчанието убива и е подкрепа за престъпните мафиоти!
цитирай
11. semtomovi - Тука зареждам отговорите на модерация, за да присъствам физически на диалога така избрах...
23.11.2010 23:38
анонимен написа:
Пратих Ви отговор ,но незнам защо не се появи на екрана .


Понякога се чака с час-два. Но не се отказвайте. Изпращайте. Ще се появи.
цитирай
12. semtomovi - А каква е ролята на тези омбюдсмани, с които сте влизали в контакт?
24.11.2010 01:22
Това дискриминационни омбюдсмани ли са? Или имат друга функция?
цитирай
13. semtomovi - госпожо или господине, който и да сте
24.11.2010 01:48
изчтох ви първата статия. Значи вие имате нужда от процес. Ами като единия процес е несправедлив, и другия не се състои - ето, като мене, последвайте примера ми и на други онеправдани жертви тука - имате възможност чрез форуми, блогове, Фейсбуук, Ютууб сами да изложите случая си.

Значи, при вас има нещо друго. Така, както беше натъкмена статията във в. Дума има опасност, известен процент читатели да повярват на италианските обвинения, заради властта, заради престижа им. Вие трябва да се противопоставите - това да НЕ стане! Изложете всеки факт, който ви е изкривен, всяка случка най-подробно, колкото й усилия да се изискват, и аз знам колко е трудно това, защото човек понякога кипи от гняв и яд и безсилие и не може да се концентрира дори да си разкаже патилата. Особено, ако сте били, а вие най-вероятно сте били такава дълготрайно жертва на една или серии от клеветнически и фалшификационни каманиии какъвто е моят случай. Аз до ден-днешен например не съм успяла да се мобилизирам и да ми стигне времето и силите да разкажа дори всичките дяволии които са експериментирали върху мен и семейнните ни болните шведски управленчески расистки мозъци. Но се надявам едно по едно, ако срещам хора, които са любопитни, и това да стане. Една извеснта част от всички унижения и обиди успях да вентилирам тука в блог.бг, макар и малка. Та изложете във филми и блогове всичките ви патила за да спечелите делото - и гледайте на това излагане като на "публично дело" в което вие сте и обвинител и жертва едновременно.

Нямате друг избор.

После има и друг момент - ако са решили да ви премахнат физически, тия им методи са само брънки в по-сложна верига и по-висшестоящи планове да ви унищожат за да ви няма (убият). Трябва да разследвате защо и кой и кога заговорничи и с каква цел. Аз не успях напълно да разкрия, но на тоя по-далечен етап и цел няма да минеме без помощта на солидни журналисти с правомощия да се ровят в документи и да записват виновните лице. Мен и Вас няма да допуснат.
цитирай
14. анонимен - Здравейте
24.11.2010 12:44
Здравейте

Аз съм д-р Илко Димов ,съпруг на д-р Хаджидимитрова .Асистентите в Италия са с образование което се взима за 7-8 месеца .Съпругата ми почна веднага .И си имаше същите проблеми с колежките си. Знаеше ,че е временно и затова не им обръщаше внимание .В момента сме с приравнени и признати дипломи .Въпреки ,че не ни служат за нищо. Имаме познати лекари ,българи които приравниха преди нас .Отношението на колегите им /лекари / е също като към хора трета категория. А в Италия .има и то не малко случаи на отнети от родителите деца .Обикновено с обвинения към бащата или майката или и двамата за педофилия Или ,че братчето изнасилвало сестричката .Комбинации колкото искате .Важното е да се съди някои за нещо. И докато приключи делото децата са вече пълнолетни .И са израснали в приемни семейства .И не помнят никого. Така ,че сте с късмет ,че не сте били подгонени в Италия .Нямаше да ви правят проблеми,направо щяха да ви съдят за педофилия. А в момента се очаква да започнат дело в Риняно Фламинио .Там са обвинени хора от персонала ,за изнасилване на децата .А свидетелите са деца на 3-4-5 годинки. А с показанията на едно 5 годишно дете/нямаше никакви други / ,вкараха чужденец в затвора за 2-3 седмици. После установяваха дали е виновен или не .Оказа се ,че същия никога не се е приближавал до децата. Т.е няма как да ги е насилвал. Но на 5 годишно местно дете вярват повече ,отколкото на възрастен чужденец.
Има деца отнети във Финландия от майки рускини и баща финландец.
Има деца отнети във Франция от майки чужденки и бащи французи .
Има деца отнети в Холандия от българки –ето ви препратки ,ако ви се четат ужаси
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=441684.60

http://19min.bg/news/4/3484.html?allr=true

Това е нов случаи с друга българка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=670097


Проблема е ,че и по блоговете и по вестниците и по телевизиите ,каквото и да излезе в официалните медии никои не му обръща внимание .

Вчера съм забравил да за
цитирай
15. semtomovi - Много ми е приятно, г-н Димов,
24.11.2010 14:07
че ми се представите, Томова е на линия. Ами, след като си нямаме сенатори като в САЩ, които да работят по определен проблем, като този с набеждаването на българи в чужбина ... То единствените ни надежди са в медиите. Нали уж са "третата власт" в държавата?!?

А като и те бият гръб в повечето случаи на неволите на сънародниците си по света, то не ни остава нищо друго освен да вземем медиите в свои ръце. ЩЕ отворя всичките ви линкове, защото съм 100% убедена, че тия хора не лъжат и са жертви. Цялото ЕС е изтръпнало от безработица и държ. сектор е в паника. Ако имат затвори, гледат те поне да са работозаети и в тях наблъскват емигрантите си, а в Швеция дори свои съграждани, по същия начин невинни хора обвиняват в педофилия, аз за това писах тука назад в блога ми, превеждах там 1 статия от шв. медии за същия проблем, че повечето мъже набедени в педофилия в Швеция са невинни, но си лежат.

Ако сте мъж-емигрант, както случая с известния чилийски оперен певец Тито Белтран и с иранеца Билли Бутт - Ви обвиняват в изнасилване, тука е достатъчно 2 шведски колежки да се наговорят и опандизват с по 20 години нещастните им жертви. Обжалват до края на живота си.

Ако сте жена, ето виждате ли как на мене ми подправиха клевети в агресия и фобия от червеи, докато децата ми умираха без инфекц. помощ, не им пукаше за детските животи, нито за фактите, че всички свидетели ни виждаха как се прегръщаме с детето и колко сме мили 1 към друг - черното е бяло тука, факти не важат, абсолюто всичко абсолютно фалшифицирт, дори чиновнички от Държ. шв. застр. каса, г-жа Мари Виилборй ретуршира с писалка шведските закони (!) и ретушира неудобни за идиотизирането ми доктори, които добросъвестно си вършеха работните задължения - такива доктори премахваха от документите с помощта на "Типекс" както и техние писания, имам документи за сравнение как са работили яко с ретуширането.

Да не говорим за здравни свидетелства, дипломи = те за емигранта просто не важат. Социалната секретарка крещя в хистерия половин час, че не иска да вижда дипломи и документи! Важното беше да ги подправи за 5 минути с лъжи, и да ги вкара в големото Матерно Досие и да отрече целия ми живот. И така ми окрадоха цялата автобиография и дори ИДЕНТИТЕТ. Което е много лошо. Мога да осъмна с подправено име, пол, или като умрела от моргата. Всичко мога да очаквам от тук натам. Това не са хора. Някакви УРОДИ! Грешка са на природата!

И тук ситуацията е сходна, бях учителка в България. На мен не ми признаха висшето, гимназиалното, че и началното, хайде обратно върнаха ме в първи клас с преди това 5 години английски и още толкова шведски за да се кандидатирам за първи клас и да го почна.

А иначе тука за доктори като вас е по-добре, защото джипито ми от Румъния не можеше да говори шведски, но си е джипи и ми укри 3 годишен архив.

А друго джипи имах от Африка, др Суубхооген, той не знае да каже "крак" и "ръка" на шведски но си е доктор, той е единствения който ми помогна с пеницилин. Та тех ги ценят и техните дипломи приемат, но трябва да сте готови на много жертви и постоянно да живеете под страх. Ето, докторът който е шеф на Затвореното отделения, където ме държаха 34 дни за "наказание", че търсех 12-те изчезнали хелминтни лаб. проби на децата ми след като ме биха и покриха със синини (за да изглеждам "агресивна"), той е от Румъния. И той накрая ме обяви за невинна и скъса обвинителния акт-документът Воурдинтиигет от това непознато ми джипи, дето ни подигра, би и ме заплаши, че съм щяла да изчезна и "червеи да ми ядат главата докато съм жива". Та този доктор после го нарича всякак нищо че д-р Борота е с по-висок ранг от неговия и е специалист тоест е психиатъра и ме е признал за здрава. Онзи е джипи. Та джипито се нахвърли върху психотерапевта с обиди защо съм пусната, как така и всякак го нарича. Трябва да сте готови да сте им "парцал". И тия хора и българи освен това се изрусяват, сменяват си презимената с шведски, аз не го сторих, а напротив, съпругът ми прие славянско име и само заради тоя факт никога не биха ни простили до 9-то поколение. Но има българи които се изрусяват, сменяват си името и плюят България и системата в България и те си жиивуркат и се устройват на работа и добре си карат, забогатяват и т н.

Това ли е Европа? Това ли е Европейския Съюз? Това ли е ЕС? - Въпрос от първа степен на трудност за нашите български политици, демократи, и европейски партии!.
цитирай
16. semtomovi - Г-н Димов, моля заповядайте, и пишете тука
24.11.2010 14:32
ако искате изпратете ми материал по-развит - ще го качна и на другия ми блог.
Ако не ако разрешите ще събера линковете ви и ще ги качна там а може и отделна тема да отворя тука с тия линкове, нека хората си четат. Да има. Да се чете. Да се знае. Да не се забравя. Що е ЕС днес!
цитирай
17. анонимен - Благодаря
24.11.2010 19:20
Качвайте всички линкове и навсякъде.Незнам защо никои в България не иска да повярва ,че това ги очаква в западна Европа.Не разбрах ,качили се последния ми линк .Ще го закача пак .Ние имахме късмет в едно .Точно бяхме готови с документите за дъщеря ни и арестуваха съпругата ми преди да я доведем в Италия,така ,че поне тя не изживя целия ужас.
Линка от ТВ Скат ,би трябвало да се отваря автоматично.Имаше и още една телевизия ,но техния не се отваря.Незнам проблем ли имат или ги достраша да оставят достъпно това което казах.
Събрал съм огромно количество документи за фалшифициране на доказателства.Показвал съм ги на адвокати в България.Гледат сякаш съм ги застрелял и не могат да повярват ,че някои ги ползва в съдебен процес.Толкова са абсурдни и видимо фалшиви.
А една рускиня .детето на която е отнето във Франция ,каза по Канал 1 на руската Тв ,че разполага с документи ,че бившия и съпруг /французин/ е подкупил съда .Никои не реагира.А тя се е срещала поне 3 пъти лично със Саркози.Та си представете за каква демокрация говорим.
В събота на 27.11.2010 год ,трябва да излезе нова статия ,в България за ставащото със съпругата ми.Там /дано не го махнат / има и директни примери със това какви свине са италианските съдии и прокурори.дано някои западняк го прочете.
Мисля ,но незнам как може да се направи блог вълна .
Опитах се да намеря адвокати в България да съдя Министерския съвет и ВК прокуратура.като чуха какво искам адвокатите пребледняваха.
Е ,не намерих нито един.
А в Италия джипи се става трудно и гадно .Тъй като те си те мразят ,по принцип и ако искате вярвайте .Ако му испишеш лекарство ,по добро но за което трябва да заплати 1-2 евро ,а за предното нищо не е доплащал ,такива скандали вдигат ,сякаш си го изнасилил.
Имам едно огромно ,отворено писмо .Ще се опитам да го кача .Имам и послание до посланици на държави от ЕС и те не реагираха.

Поздрави.
цитирай
18. анонимен - Това е цялото открито писмо. от всички до които го изпратих --над 15 медии.Отговори в началото само 1 .
24.11.2010 19:22
Открито Писмо
до Българските журналистиОт Д-р Илко Димов

Дами и господа, Повода за това писмо е абсурда в който живея от около 4 години ,по вина на Италианското правосъдие ,ако трябва да бъда по точен на Правосъдието по Италиански.Не се учудвайте ,че пиша до Вас в България .Знам какво ще последва като си отворя устата и разкажа какво се е случило.Поради което искам да ме съдят в България, където е мястото на престъплението-казване на неудобни истини ,а не на територията на Италия.Искам да спомена и че се опитах да потърся контакт с Западни журналисти.Разпратих поне 30-35 емайла до редакциите на различни вестници ,че търся техни кореспонденти на територията на Италия .Избирах ги по това ,че намерих техни критични коментари за България.Отговори ми само 1 ,и след втори емайл до него с малко повече подробности и той замлъкна.Не знаех ,че толкова критикуващите България Западни журналисти или ги е страх да критикуват Италия ,или не ги интересува какво става тук.Другия вариант е да съм успял да объркам такова количество писма и те да не са стигнали до никого.А и може би са прави.Италианския НПК е така направен ,че принципа който търси намира е основополагащ в него.Т.е при неудобна статия винаги ще намерят за какво да ви осъдят. На Български в Интернет има огромно количество информация ,с критики към Българското правораздаване и отделни представители на Съда и Прокуратурата.Да не споменавам за отделните Блогове и Открити писма.Дами и Господа ,за много от тези материали в Италия, такава свобода на словото щяхте да видите ,че да забравите и азбуката.А ако считате ,че в България правораздаването има проблеми дано прочетете и разпространите това писмо за да могат да вземат примери от него Българските право раздаватели и да започнат да прилагат описаните в него практики. От септември 2006 год. съпругата ми Д-р Живка Хаджидимитрова е обвиняема по наказателен процес на територията на Р.Италия.Всичко започна на 29.09.2006 год. с претърсване на местоработата на същата и в последствие на жилището ни.Резултата за разследващите от това претърсване беше—НУЛА .Не намериха нищо.За разлика от други от претърсените.В деня на претърсванията са разпитани 3 лица,срещу които са намерени не малко материални доказателства.Списъка с намереното у едно от тези лица е по дълъг от автобиографията ми и явно благодарение на това същия е оказал съдействие на разследващите а в последствие дори не бе арестуван.А други две лица са били разпитани по такъв начин ,че документите им могат да се използват като ценни инструкции .Въпреки ,че са два различни документа се оказа ,че и за двете лица разпита е започнал в един и същи час на една и съща дата и е провеждан от едни и същи служители на Финансовата гвардия/ ФГ/ в присъствието на един и същи адвокат.Познавайки Италия най вероятно ще ми отговорят-стана грешка.А аз искам да попитам как е възможно подобно нещо,та всяка дума в тези документи може да послужи за арестуването ти и дори за една евентуална присъда.Но за оказаното от тях съдействие двете лица са получили ,,дребна ,, услуга.В документите за арестите пише ,че поисканото първоначално задържане в предварителен арест ,се заменя с домашен такъв поради съдействие на следствието.След претърсванията всички са оставени да работят още около 40 дни,след което бяха арестувани на 12.11.2006 год.Документа за този арест също е новост.За 5-6 човека се описва какво и защо се прави.За останалите пише ,че ТЕ не спрели,ТЕ можели ,ТЕ ........И още една новост,след като служебния телефон на работното място на съпругата ми е бил подслушван 4 месеца и тя НЕ е била записана нито 1 път да го ползва за лични разговори е обвинена за РАЗХИЩЕНИЕ поради това че го е ползвала за такива.Пише дословно –Факт извършен от....до.А в последствие това обвинение изчезна.По време на самия арест придобих и друг ценен опит.Съпругата ми бе попитана дали иска да бъдат уведомени близките и за ареста.Тя отговори с НЕ . В последствие в документ видях ,че пише ,че същата е отказала да се уведоми които и да е . Но не и беше задаван такъв въпрос.Поради което не беше уведомено нито Българско посолство ,нито консулство.Не знаех ,че съпругата ми има роднини там.А явно в Италия не знаят ,че съществува Консулска конвенция по която Р.Италия е страна.По време на ареста си съпругата ми поиска от тук нататък да има преводач.Беше написан и подписан документ за това,но се оказа ,че това значело ,че преводач няма да видиш никога.Само да посмее някой от тук нататък в България да осигури преводач на подсъдим чужденец,щом в демократична Италия това е нормално ,значи и България трябва да се държи така.Да не се превежда и никакъв документ ,никога на родния език на претърсвано или задържано лице,и непременно същите да бъдат написани с използването на толкова много параграфи от НПК и а такъв административен език,че и професор по Право да лудни ,преди да разбере за какво става дума.Но да се върна на самото начало . През октомври 2005 год. в Прокуратурата на гр. Удине пристига анонимно писмо в което се разказва за нередностите извършвани от погребална агенция ,намираща се в гр. Латизана .И на ФГ в гр. Латизана е наредено да извърши проверка.През януари 2006 година в същата прокуратура пристига ново анонимно писмо ,пак срещу същата погребална агенция. И пак нареждат да се извърши проверка.Но в Прокуратурата се получава писмо от ФГ за извършената проверка по първото писмо.Няма искане за разследване,няма списък на заподозрените,няма какви нарушения са открити.Защо не е спряна втората проверка ,на мен лично не ми е ясно.Проверката обаче продължава и в официален документ. Капитана който я е извършвал пише ,че стигнал до двама свидетеля.Разпита на същите е проведен на 20 км от гр. Латизана в друго подразделение на ФГ .Как на никого не е направило впечатление ,ЗАЩО лица живеещи в гр.Латизана ,работещи в гр.Латизана е трябвало да бъдат разпитвани на 20 км от същия ,не питайте.След техните разпити всичко отново се връща в гр.Латизана.Самите документи от тези разпити са потвърждение ,че се случват чудеса и това е нормално за Италия.Как е възможно лица говорили в различни дни да дадат поне 30-40% показания ,съвпадащи дума по дума дори при цитиране на имена на хора и длъжности.Ще ви приложа тази част от показанията ,като многоточията са имена на хора ,които махнах нарочно.И без това личния им живот беше унищожен с многократно разпространение на същите по вестниците.Не знам кой и как може да повярва на подобни ,,фото копирани,, показания и да разреши на базата на тях да започне разследване.Но щом в Италия е нормално ,нищо не пречи подобни показания да започнат да се взимат и в България.Проблема е ,че в момента и двете лица вече са разпитани и казаха ,че сами са отишли да подават жалба срещу ставащото в Старческия дом.Тоест никакви погребални агенции .Всъщност едното лице говори за инцидент във връзка с погребална агенция ,но е толкова информирано ,че един път казва един град,след седмица се поправя с това ,че е била в друг град,в момента/2010/ каза трети град.А се оказа че не е уцелило нито веднъж ,тъй като тази агенция реално е в друг ,четвърти град.Времето на инцидента варира м/у 1999год и 2005.Оказа се ,че свидетелката се запознала с човек ,който от своя страна познавал офицер от ФГ и затова се оказало в този град на 20 км.от Латизана .Интересно а ако познаваха някой от пътна Полиция ,тя ли щеше да разследва Старческия дом на Латизана.Оказа се ,че е нормално лица дошли да разкажат за ужасяващи неща-побои ,изоставяния ,отвличания ,тъпкане с психотропни средства и от сорта на възрастни хора,са помолени сами да си направят снимки за потвърждение на думите си от разследващите.А самите разследващи не са реагирали по никакъв начин да спрат ставащото.Самите снимки също са предадени на ФГ с много интересен документ.Официално е записано 1 лице а са се подписали 2 .Защо второто лице не е вписано не е ясно.В два документа по делото пише ,че ги е предал един човек.В момента в съда прокурорите попитаха лицето на когото е втория подпис било ли е при тяхното предаване и тя каза ДА.Как обаче е можело това да не се уточни от 2006 до 2010 год. а същите снимки да се използват ?Но явно и това е нормално.Да почва и Българското следствие да прави документи по този начин,кой дошъл и кого сме вписали ,няма голямо значение.Защо според съдия ги е предало едно лице а според прокурори две също е нормално.Още по интересни са дадените показания относно тези снимки през 2006 и 2010 год. за тези снимки е казано следното;--Направих ги през последните си няколко дежурства /т.е. Май 2006/--направехме ги през март-април/2006/--направихме ги за едно/ нощно/ дежурство--направихме ги в началото на годината/2006/--направихме ги след като говорихме с ФГ ,последното е още по странно ,защото първия документ за разпит на свидетел е от 30.05.2006 год. а последното нощно дежурство е на 25.05.2006 год.А ако са знаели за ставащото защо не са влезнали през ноща да ги направят самите разследващи? Явно нощем не работят,аз друг отговор не мога да си дам. През 2006 год. и двете свидетелки говорят за инцидент станал по време на тяхно дежурство .Повтаряйки дума по дума и двете една и съща версия.В последствие това лице е оперирано по повод мозъчен хематом а малко по късно умира.В първоначалните документи по разследването ,смъртта на това лице се води -убийство.Знаете ли как се разследват убийствата в Италия.Много просто,разпитва се трето лице което разказва какво знае за инцидента ,от думите на първите две/отново съвпадаща версия/ ,иззема се мед.картон на лицето,същия не се поглежда никога от съдебен лекар и ,край на разследването за убийство.В момента това лице се води малтретирано от подсъдимите. В момента обаче в Съдебната зала ,версиите станаха 3. Първия свидетел отрече показанията си пред ФГ и каза ,че не е казвал такова нещо.Лицето не е падало а го намерили,,изхлузен,, м/у огражданията на леглото.--втория свидетел отрече показанията си пред ФГ и каза че лицето не е падало а са го намерили полу -изправен в леглото--трети/индиректен / свидетел потвърди ,че знае от първите 2 ,че лицето е падало на тяхно дежурство и когато му прочетоха показанията от 2006 ги потвърди с –да ,да, да, да Въпреки тази селективна амнезия,и двете основни свидетелки се сетиха нови неща които не могли да разкажат тогава.Отново са две съвпадащи и при двете случки.Проблема е ,че това което се сетиха срещу съпругата ми отново не съвпадна .Въпреки ,че показанията на тези свидетелки са взети на 30.05.2006 год. и на 01.06.2006 год. ,разследващите не са предприели никакви мерки да спрат ставащото.А капитана провеждал разследването е имал нужда от близо месец да си напише документа с който иска да започне разследване и да състави списък на заподозрените.Списъка е със 17 имена ,и в последствие отпадат 5 от тях.Въпреки ,че едното лице е било обвинено в предумишлено убийство то дори не е разпитано за случая по който го обвиняват,а за друго подведено под 3 различни параграфа от Италианския НПК в последствие са дадени още показания и на базата на извършените подслушвания са събрани мат.доказателства и то е едно за извършвани престъпления.А и щях да забравя ,всички тези късметлии са Италиански граждани.Друг и той със същата характеристика е с повдигнато обвинение за подкуп,в последствие всичко е архивирано.Ако е нямало нищо защо са го обвинили,а ако е имало нещо защо са архивирали всичко е по добре да не питате.И тримата замесени по случая чужденци обаче са нямали този късмет. След 4 месеца подслушване на служебния телефон ,след 4 месеца видео и аудио записи в различни стаи на работното и място, а и след претърсванията ,срещу съпругата ми събраните мат.доказателства са били НУЛА ,тя беше арестувана само на база свидетелски показания.Сега ще ви разкажа как се събират свидетелски показания в Италия. След като месеци наред цялото разследване срещу Старческия дом се е крепяло само на показанията на първите две свидетелки се извършват шумно отразени в пресата обиски.Май се казва да подготвиш общественото мнение .И има успех ,спонтанно се явява пред разследващите, лице което почва да разказва за случай от преди 7 години /към 2006/ год.Защо е мълчало 7 години не питайте ,явно се е подготвяло за даване на показания.Има и още по интересни показания,лице твърди ,че майка му ,имала ,,моменти на просветление,, в които му разказвала неща от ставащото в Старческия дом.Тя не и вярвала,но в момента като прочела по вестниците и гледала по телевизията за какво е разследването повярвала на думите на майка си.Дали да спомена ,че същото през 2010 се отрече от показанията си дадени през 2006 год.Свидетели са намирани и чрез подслушванията ,като например-разговор относно 2 близки на настанено лице ,в който се говори ,че същите ходят да настройват другите близки от персонала,друг разговор относно същите близки м/у хора от ръководството на Старческия дом в който същите близки са описани като лица тормозещи персонала така ,че същия не може да работи.Е как да не викнеш такива хора и да ги разпиташ какво знаят за същия този персонал.Друг свидетел от персонала с който съпругата ми е дала 1или 2 дежурства от близо 600 ,представете си в какви отношения са били ,също е било разпитано.Казала ,че видяла Вивиана /това е партизанското име на съпругата ми с което върви по цялото дело и се използва и от Прокурорите ,т.като се оказа ,че хората от персонала не можели да произнесат истинското и име/ ,та видяла Вивиана да крещи на някаква възрастна жена.В момента 2010 год. се отрече от тези показания и каза ,че съпругата ми по принцип говорела високо.?Още 1 друга свидетелка се отказа от показанията си от 2006 год. и още свидетели се отказаха от показания които не засягат съпругата ми .Въобще не знам как са били събирани тези показания при този масов отказ от тях през 2010 год.Всъщност ето един пример как е ставало. Лице отказало да бъде разпитано през 2006 год. от ФГ ,служителите на същата обаче казали ,че ако не дойде ще я обвинят в лъжесвидетелстване и тя отишла,дали да кажа ,че през 2010 год. и тя се отказа от показанията си.За да си представите какво ви чака ако ви арестуват в Италия,ето какво се случва.Явяваш се пред Съдия който те е арестувал,ако не говориш той не те освобождава а в последствие друг по висш Съд те освобождават и без да се явяваш в съдебна зала.Тоест чудото е кой говорил и кой не ,и защо ако не говориш пак те освобождават?Всъщност арестите се извършват и с друг мотив.Веднага след тях Прокуратурата си устройва пресконференция и се почва с такъв тайфун из вестниците телевизията и интернет ,че ако прочетеш или чуеш всичко излязло за 2 седмици относно това в какво си замесен ,родната ти майка ще предпочете сама да те убие за да не мърсиш земята със своето присъствие.Всъщност си е тотален морален и психически тормоз.По чудодеен начин журналистите научават трите имена ,годините ти и националността, а също в кое градче живееш и уведомяват многократно всички за това.Повече от ясно е ,че информацията която аз описах до тук те не я знаят ,разпространява се официалната версия на Прокуратурата ,на с развинтване на собствена фантазия—Беше открит хоспис лагер ....и от сорта.Важно е обаче количеството за 15-16 дни по случая излязоха поне 40 статии в 7-8 вестника ,кой написал 1 ,кой 20 .Ако след цялата тази ,,рекламна ,, кампания остане и един човек не запознат с греховете на арестуваните,трябва да е глухоням и сляп.До момента само името на съпругата ми е разпространено в поне 700-800 000 екземпляра на различни вестници.А и щях да се съглася ,че искат да информират ако не бяха някои странности.Особено от 2010 год. ,неудобните за прокуратурата неща се пишат –казва адвокат ,че лицето е отсъствало близо 380 дни за период от 22 месеца от работа,излиза ,,малко над 100,, ,пита адвокат от кога работи свидетеля със съпругата ми и той отговаря 2001 год. ,адвоката обяснява ,че жена ми е била в България по това време ,е и това не излиза.Отказват се 4 свидетеля от показанията си срещу съпругата ми , нищо не пречи да се публикуват показания отнасящи се за 1999 и от долу имената на всички замесени,пробвай да разбереш за кого е говорено.Най -интересното стана след разпит на 4 свидетеля на прокуратурата на 22.06.2010 год. ,за първи път от 2006 год. в нито един вестник не излезе нищо за ставащото по това дело.Представете си какви показания са дали свидетелите или това което не е в полза на обвинението по добре да не се публикува.Ще видим какво ще се случи по нататък с процеса и активността на колегите ви. Въпреки че знаем ,че сме имали лошия късмет да се родим в държава която е силно незаинтересувана за ставащото по света с нейните граждани,през 2007 год. ,съпругата ми подаде молба през юридически отдел на Президентството за помощ по изясняване на случая.Тогава не беше приключило дори самото разследване.Същата е била препратена до ВКП а през нейния международен отдел до МВНР което я препраща до Консулството на Р.България в Милано.Знаете ли какво означава подобен документ заведен навсякъде с входящи номера.Означава ,че никой няма да го прати никъде,в Консулството в Милано не можаха да намерят ,нормалния при изпращането на факс документ за неговото получаване. През 2010 год. откачили от множество отлагания на делото,потърсихме помощ и изпратихме писма до;--Мин .Председателя на Р.България--Мин. на Външните работи на Р.България--Държавна агенция за Българите в чужбина--Главния Прокурор на Р. България--Европейския Парламент –евро.депутата г-н Евгени Кирилов С изключение на г-н Е.Кирилов които ни отговори ,реакцията на всички други беше като на партизанин самоубиец по време на разпит-ни дума ,ни вопъл,ни стон.Тотална тишина.Явно прочетеното вътре не беше впечатлило никого. Писахме и до други в Италия ,като особено искам да подчертая Тоталното мълчание на така активния в България Хелзинкски комитет.Италианския им филиал,отговори не праща и от човешки права не се интересува.Интересно дали мога да се оплача на Българския Хелзинкски комитет от Италианските им колеги.А и потърсих с какво се занимаваха по това време същите в Италия.Оказа се ,че провеждат акция за правата на жените в ИРАН.Явно вече сме се преборили с всичко в Италия ,че опряха и до Иран.Или е по безопасно ,ако не искаш да те подгони Италианското правосъдие да се бориш с проблемите на максимално отдалечени държави.Всъщност не знам колко параграфа от ;--Конституцията на Р.Италия --Хартата за правата на човека и основните свободи на ЕС и какво ли не още вече е нарушено по процеса срещу съпругата ми .Но искам да ви предупредя ,че за територията на Италия това е нещо нормално. Искам да спомена и това ,че напоследък в България става модно да се критикува правораздавателната система и действията на отделни Съдии и прокурори и да се искат наказания на същите,също така засякох материали в които се говори за техния морал .Дами и господа ,това направо е не хуманно.В Италия дори срещу подобни лица да има подадени жалби до най високите нива на властта ,или срещу същите да се водят наказателни дела ,независимо за какво деяние морално или аморално.Никой никога няма да ги отстрани от работа ,или това да се случи са абсолютни изключения.Тук най любимото наказание на същите е преместването,без много оплюване в пресата.А ако се появят материали те са един ,два и то след като са вече осъдени.Такива шоу програми каквито те самите устройват за задържаните от тях лица няма .Това разбира се води до куриози като ,в края на делото осъдиха всички и прокурора и подсъдимите.Проблема е ,че подсъдимите отиват в затвора а осъдения прокурор продължава да обвинява другите . Ако някой от вас се заинтересува по темата имам още материали които мога да дам.А ако това мое писмо се разпространи,ще разберете как реагират на подобни думи Италианците,от завеждане на куп дела ,през отричане на всичко .По това което намерих в Интернет ,първи би трябвало да реагират от посолството на Р .Италия.Но ще видя дали няма да се сдобия с някоя Европейска заповед за арест. Искам да завърша това писмо с предложения до някои от тези на които писахме през януари 2010 год.
Г-н Мин. Председател Моля Ви ,отменете Кодекса на Държавния служител,той и без това не служи за нищо.Забранете официално на Българските граждани да безпокоят Държавната Администрация по какъвто и да е повод,че само си губят времето да пишат молби .Ако имате една минута свободно време ,прочетете ХПЧОС на ЕС,документа е задължителен и особено чл. 33 на същата .А ако може накарайте служители те си да се запознаят с един още по странен документ наречен,,Конституция на Р.България,, .Съдейки по техните действия и за него не знаят.
Г-н Министър на Външните работи на Р.България,
Видях в Интернет Ваша снимка на Стената на плача в Ерусалим.Личното ми мнение е ,че няма нужда човек да ходи чак до там за да се разплаче.Достатъчно е да влезете в Интернет и да прочетете какво пишат Българи от цял свят ,относно работата на Българските посолства и консулства.Реакцията на хора от същите относно случая със съпругата ми е още едно потвърждение.Не знам сигурен ли сте ,че България има въобще нужда от посолствата си .Ако същите не реагират по никакъв начин когато Българските граждани имат нужда от помощ,интересно какво въобще правят през останалото време.А и поне като ги пращате на работа зад граница ги научете да ползват факс. Не знам дали сте запознат и с дребната подробност ,че откакто сме в ЕС ,Българите ще бъдат много по защитени ако нямаме никакви посолства никъде,тогава можем да се обърнем към посолството на която и да е държава членка на ЕС.Съмнявам се и те да работят като нашите. Г-н Министър,МОЛЯ ВИ закрийте Българските посолства ,направете тази услуга на Българите.Не знам и защо никой в повереното Ви Министерство не си направи изводите ,от бездействието на нашето посолство в Либия.Знаете как щеше да свърши всичко.А ако си мислите ,че само в Либия чужденците са любимите престъпници ,грешите.
Г-жо Министър на Правосъдието Да оставя настрана ,че и от Вашите служители не дочакахме отговор,дори негативен- щеше да е отговор.През цялото време засичам критики към Българското правосъдие ,като особено са активни ,различни представите ли на Евро съюза и минаващи журналисти ,мисля ,че това мое писмо може да ви помогне да подобрите работата на право раздаващите в България.Почнете да прилагате Италианския опит –Фото копирани показания,обвинения без никакви доказателства,обвинения в извършване на престъпления за време през което лицето не е било никога в България,хванатите с най много доказателства да почват да подпомагат разследващите срещу хора за които няма доказателства,и не допускайте преводачи в Съдебните зали,чужденците да се спасяват както могат.Обучете разследващите да провеждат групови разпити ,така по бързо ще разследват.А и наредете на някой Ваш служител да прочете какво е ,,закона Пинто,, с негова помощ Италия е с много по малко дела в Страсбург.Така не се вижда и истинското състояние на нещата в същата.Въведете и дисциплинарни наказания за Съдии които не могат да развлачат един процес поне до 20-25-30 години.В демократична Италия такива дела не са рядкост. Г-жо Министър ,България е подписала купища документи за международно правно сътрудничество,толкова ли не можаха служители те Ви ,да намерят и един параграф от тях,базирайки се на който да попитат Италианското Министерство на правосъдието ,ставащото със съпругата ми може ли да се счита за нормален процес.Или и питането се води намеса в делата на Италианското правораздаване.
До Агенцията за Българите в Чужбина Г-н Министър ,има нещо наречено,, Закон за Българите ,живеещи извън територията на Р. България,,--приет е през март 2000год.Не знам за кои точно Българи се отнася ,но за съпругата ми със сигурност е невалиден.Там има един член 5 ,които е много интересен.А и можели някои да разтълкува това ,,в чужбина,, за къде точно се отнася.За Италия съдейки по липсата на каквато и да е реакция и от Вас не е валиден
До Главния Прокурор на Р. България
И от Вас не дочакахме отговор.Доколкото разбирам ВКП през която е минала молбата на съпругата ми през 2007 год. ви е подчинена в йерархично отношение.Можете ли да ги попитате за какво слагат входящи номера по документите минаващи през тях и не се интересуват повече какво е станало в последствие.Или това е модерен начин за отчет на хартиените отпадъци които произвежда същата .А и Вашите подчинени могат да научат нови неща от случая на съпругата ми,особено в събирането на показания и доказателства.Че много ви критикуват журналистите за тях.
До представителите на неправителствените организации Скъпи дами и господа,преди да критикувате за всичко България и особено сили на реда и правораздаване,се запознайте със случая на съпругата ми .Така е в Демократична Европа ,не са валидни нито --ХПЧОС на ЕС,нито Конституцията на Италия/поне частично/,нито Хартата за правата на човека на ООН ,нито Консулски конвенции ,нито правата на никого.Само не знам защо Вие не знаете за това нещо.Не мислите ли ,че ще е по добре да запознаете Българите с това положение а не само да му набивате ,че в България е най- зле.Специално ще поставя списъци с Интернет адреси в писмата,не трябва да знаете Италиански,има автоматични преводачи.Прочетете особено внимателно за станалото в казармата Болцането-Генуа през 2001 ,и вижте какво направи Италианското правораздаване с виновните.Тогава може да се изказвате за ситуацията в България.При подобно нещо в България щяхте да поискате най малко да обесят публично Министъра на вътрешните работи.А в Италия хора направили това са все още част от силите на реда.И утре могат да ви го направят и на вас ,вече имат опит и знаят какво НЯМА да им се случи. Пиша това писмо и защото утре нещо подобно ще се случи с някой който днес се смее на написаното от мен и не вярва ,че в ,,демократична,, Европа може да има подобно правораздаване.Можете да сте спокойни,ако не се случи с вас ,ще се случи с вашите деца .Ще ви боли още повече и тогава ще разберете какво е демокрация.Особено ако ви изоставят официалните власти на милата ни Родина.Надявайте се поне когато се случи да сте добре финансово за да поемете удара и се изправите с/у съдебната система на една държава.Ако не знаете подобно нещо се нарича ,,процес при равенство на страните в него,, Ако журналистите сте наистина толкова смели и загрижени да информирате ,моля Ви разпространете това писмо,нека хората знаят какво може да им се случи на територията на Демократична Италия.

С уважение Д-р Димов

цитирай
19. анонимен - Апел до евродепутатите .И пак нищо.
24.11.2010 19:37
А П Е Л

Д О


ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОТ Р. БЪЛГАРИЯ


ОТ Д-р Илко Димов



Дами и господа

От 2006 год съпругата ми,д-р Ж. Хаджидимитрова е замесена в наказателен процес на територията на Р. Италия .Не е възможно на 2-3 страници да опиша целия процес ,но ще маркирам само най очевидните ,,странности ,,, по него
--неясно начало на разследването ,първо бяха замесени анонимни писма ,в момента се оказа ,че те нямат нищо общо със случая
--разследване продaлжило над 1 година ,и приключило през септември 2007 а процеса започна февруари 2010 год.
--след претърсване ,много месечни аудио и видео записи ,а също и подслушвания срещу съпругата ми няма нито 1 материално доказателство за извършено престъпление
--първите показания по които е започнало разследването са взети поне официално в два различни дни ,но съвпадат дума по дума и то поне 30-40% от тях,не е възможен подобен рецитал без съдействие на разследващите които са ги ,, произвели“
--инцидент ,впоследствие водил се убийство разследван по такъв начин ,че реално са прикрили свидетелите на прокуратурата по време на чието дежурство се е случил и не разследван повече
--други свидетели ,разпитани групово/ доказуемо с документи// и отново със съвпадащи в не малката си част показания
--отпадане на поне 5 човека от разследването които в началото са били записани в списъка на заподозрените за убийство ,кражби ,разхищения ,присвояване , и срещу които има свидетелски показания и то не на едно лице а също и материални доказателства за извършено престъпление със една единствена сходна черта –всички са италианци .
--двукратно нареждане за разследване 2 на анонимни писма пристигнали през 3 месеца,ако по първото е било намерено нещо ,защо се е налагало да разследват и второто ,а документите да се базират на първото.
--опит на прокурорите по делото да извикат в съдебната зала ,не капитана ръководил разследването а друго лице ,след отказ на адвокатите по делото ,на 2-3-4-заседания същия не беше извикан а се разпитаха други свидетели
--масово отказване на свидетелите на прокуратурата в съдебна зала/от февруари 2010 год/ от дадени показания по време на разследването и то дори на свидетелите от чийто показания е започнало самото разследване. Като някои от същите се отказаха напълно с думите ,, аз такова нещо не съм казвала “ ,те не са ме разбрали и т.н.
--използване на напълно фалшив мотив за разхищение срещу съпругата му като един от мотивите за ареста и , като прокурорите са знаели ,след многомесечно подслушване ,че не го е правила.
--използване и на други мотиви граничещи с фантастиката за арест –замърсяване на доказателства/няма нито едно / ,пречка за разследването/ срещу нея не е събрано дори и едно единствено нещо след като я арестуваха/т.е на нищо не е можела да попречи.
--неразследване от страна на прокуратурата на 2 пъти дадени показания за смъртни случаи в местната болница ,и то вторите са дадени под клетва в съдебна зала.
--опит на прокурор да разпита лице в съдебната зала .което по време на разследването не е казало и една дума срещу съпругата ми / и сега не каза нищо/ но явно прокурора не знае какво пише в документите по време на разследването и особено онази част където свидетеля декларира ,че е казал всичко и не е скрил или премълчал нищо.
--обвинение срещу съпругата ми в малтретиране на лица умрели ГОДИНИ преди съпругата ми да е стъпвала някога в Италия
--малтретиране на лица не били в Старческия дом а в съседна структура./т.е нямало е как да ги доближи а да не говорим за нещо друго.
--показания на лице под клетва в съдебна зала ,че е работила със съпругата ми в Италия/2001 год/,по време когато съпругата ми работеше в България .Т.е свидетеля си говори каквото си иска и не носи никаква отговорност за думите си.
--при подписано в писмен вид искане за наличието на преводач на 12.11.2006 год и при повторно искане в писмен вид /мотивирано с наличието на документи на административен италиански и такива от подслушванията на фриулански,език които няма нищо общо с италианския/ от дата 26.07.2010 год никога няма да видите преводач а молбата от 26.07.2010 год изпратена до прокуратурата на гр .Удине която разполага с документите по делото ,се оказа в ръцете на председателя на съдебния състав/които по принцип не знае какво и на какъв език пише в същите/ ,които е устроила разпит в съдебната зала на 21.09.2010 год ,на съпругата ми ,защо толкова настоява за преводач. Съпругата ми е била подложена на такъв психически натиск ,че в крайна сметка се е отказала от и от преводач и от искане за превод на документи. Това ако го направят българска прокуратура и съд предполагам ,че ще ги оплюят всички които не ги мързи от не правителствените организации до всеки от ЕС които го разбере .А в Италия е нещо нормално .И говорим за съдебен процес където всяка една дума може да ти разбие живота или да промени присъдата ти. Да не споменавам странното нещо ,че не ти отговаря прокуратурата а съда. Поне в нормалните държави това са 2 различни органа на правораздаването които не работят заедно а са от двете страни на барикадата.
--На 16.07.2010 год стана още по странно съвпадение , в гр Удине е бил последния работен ден на прокурора наредил 2 пъти да се разследват анонимните писма/преместили са го другаде/ а в гр .Падуа /на 200 км/ се е самоубил капитана провел разследването/ официално по семейни причини/ е как от 365 дни в годината се е застрелял точно в този ден .

Има и още много и много безумия по целия процес .Но ще се получи писмо от 30 страници.
От август 2007 год се опитваме да получим някаква помощ от българските власти ,неправителствени организации ,или официални власти в Р. Италия и до сега -октомври 2010 год от името на съпругата ми или мое сме писали до

--Администрацията на президента на Р. България -август 2007 год -писмото е препратено по компетентност на МВнР –и досега е без отговор
--Върховна касационна прокуратура -отдел международно правно сътрудничество през август 2007 –препратено до МВнР и досега е без отговор
--Хелзинския комитет в Р. България—отговор да се обърнем към италианския
През януари 2010 год
--До Мин. председателя на Р. България –никакъв отговор
--До Мин на правосъдието на Р. България – никакъв отговор до 18.08.2010 год. Когато пристигна писмо ,апотеоз на безумието , пълно с неверни неща .Наложи се да пишем писмо опровержение на отговора./прилагам го / и получихме нов отговор на 23.09.2010 год ,че реално нищо не са получили от това което са изискали от МВнР .Е как тогава са си позволили да отговарят и на базата на какво. Т.е и досега нищо и от там
--До Мин, на външните работи—и досега без отговор
--До държавна агенция за българите в чужбина –до г-н Б. Димитров –никакъв отговор.
--До Главния прокурор на Р. България-никакъв отговор и досега
--До г-н Евгени Кирилов,на които благодаря за отговора ,в подобна ситуация дори моралната подкрепа означава много.
--На 11.06.2010год ,ново писмо до МВнР –и досега без отговор
--на 11.06.2010 ново писмо до главния прокурор на Р. България с искане за започване на паралелен процес в Р. България /явно и там не знаят какво могат да направят ако не им го посочиш точно и ясно/.
На 16.06 .2010 е наредено да започне паралелен процес на Окръжна прокуратура в гр Стара Загора /по адресна регистрация на съпругата ми/ Дали ще почне не се знае .
На 18.08.2010 год –жалба до Омбудсмана на Р България- за липсата на отговори от държавната администрация--никакъв отговор и досега
В средата на септември 2010 год със съпругата ми е проведена среща в консулството на Р. България в гр Милано .Не виждам някакъв смисъл от нея ,да се срещаш с някого три години след като знаеш ,че срещу него се води разследване и е замесен в процес.
Писахме през януари 2010 год и до
--Президента на Р. Италия /принципно той е председател на Висшия Съдебен Съвет на същата –отговор ,че правосъдието им е независимо а и не му влизало в конституционалните правомощия да направи нещо.
--Мин. Председателя на Р. Италия –без отговор
--Мин на Правосъдието на Р. Италия –без отговор
--Инспектората на Мин. на правосъдието на Р. Италия –без отговор ,а то по принцип е длъжно да проверява какво става .
--Комисията по правосъдие на камерата на депутатите на Р. Италия –без отговор
--Висшия съдебен съвет на Р. Италия –без отговор
--Италианския Хелзински комитет –без отговор
--Неправителствената организация ,,Втори протокол“ --без отговор
--Неправителствената организация ,,Всеки един“ --отговор ,че с нищо не могат да ни помогнат
--Амнести интернешенъл--Лондон ,писмо препоръчано и с обратна разписка изчезна и го потвърдиха Италианските пощи ,че не знаят къде е .
--Неправителствена организация за човешки права базирана в Лондон с председател българката Димитрина Петрова –никакъв отговор
--До Комисаря по човешки права на ЕС Т. Хамарбергер—отговор получихме след близо 6 месеца ,че не могат да реагират по частни случаи. Въпреки ,че му бяхме писали и за общото положение в Италия. Явно и това не ги интересува.
--До Съда по правата на човека в Страсбург –от май 2010 год ,чакаме отговор за допустимост по жалбата срещу Италия
--Подадохме жалба и до Европейския омбудсман ,за липсата на отговор от България и Италия и ,че в Италия дори няма национален омбудсман и затова ,че няма начин да се разбере какво става в съда в Страсбург—отговора беше, че да в Италия няма такъв а сме направили добре ,че сме писали на българския омбудсман.А проверка в съда била намеса в правораздаването.
--Подадох и петиция до Европейския парламент за ужаса и хаоса които цари в италианското правораздаване и ,че не се спазват нито хартата за правата на човека на ЕС ,нито Италианската конституция ,нито хартата за правата на човека на ООН ,нито Консулската конвенция .Забравих да спомена само ,че и Дог. За функциониране на ЕС е документ за които в Италия не знаят или не искат да изпълняват.
Същата е пристигнала на хартиен носител на 30.08.2010 но и до средата на октомври нямам отговор ,че е получена
--Отново същата петиция по електронен път –получих писмо ,че е получена на 16.09.2010 год и е заведена под № 1080-10 .Но къде е първата не е ясно
--Пратих и писмо ,до европейския омбудсман ,че искам петицията ми да се разгледа до 20 дни и пример ,че това се е случило с петицията на английския гражданин Майкъл Шийлдс през май 2008 год която е била разгледана за 20 дни ,на 12.10 2010 получих отговор ,че трябва да има нарушение за да реагират а и ,че допустимостта на петициите е политическо решение а не административен акт, ,но то вече е налице от 30.08.2010 са минали 45 дни а от 16.09.2010 са минали 24 дни и петицията ми не е разгледана дори за допустимост а да не говорим за разглеждане по същество .И това ако не е дискриминационна практика не знам как да го нарека.
--Пратих и още по разширена петиция до
--Вивиан Рединг ,вицепрезидент на Евр .комисия по правосъдие ,човешки права
и на
--Жозе М. Барозу председател на Европейската комисия
не знам ще погледнат ли въобще нещо ,защото все повече се уверявам ,че когато стане дума за граждани на Р. България ,никои не реагира по никакъв начин.
--Опитах се да намеря и журналисти за да направя скандал за ставащото,от всички около 30-35 е маила които разпратих до различни западни редакции ,ми отговори само 1 и след второто писмо и той замлъкна. Това явно се дължи на така любимата им свобода на словото което в Западна Европа не съществува.
В България след много мъки намерих по смели журналисти и досега излезнаха няколко статии а и ТВ репортажа.-първите материали от вестник ДУМА и Аfera.bg са изпратени на ел.поща на всеки един от вас на дата 18.09.2010.Ако асистентките Ви не са ги изтрили и се заинтересувате можете да ги прочетете .Има и нови материали на ТВ ,,СКАТ“ ТВ ,,Стара Загора“ и В. Стандарт
Разпратих отново ,чрез е майли излезлите материали до неправителствени организации и кого ли не .Ако продължа да ги изреждам ще удължа безсмислено много писмото. Не ,че някои ми отговори.
--Писах и до 17 посланика на държави от ЕС и САЩ в България,въпреки ,че същите са големи борци за демокрация когато трябва да обясняват на всички в България колко лоши сме българите ,и как не спазваме човешките права на никого когато ги информирах какво става и какво трябва да очакват техните граждани когато дойдат в Италия ,не ме потърси никои .Явно и за тях написания вътре ужас ,включително с примери от Светата инквизиция е нормален ,щом се развива с българи в Западна Европа

Дами и господа ,моля за помощ ,изпратените от мен петиции да не отлежават 5 години в офисите на хората до които са пратени .Знам ,че има и български представители в Комисията по петиции на Европарламента. Знам ,че може да се подпише и документ от цялата група на Българските депутати в Европарламента в подкрепа на една петиция. Не настоявам ,че същата е изчерпателна и пълна ,но все повече се уверявам ,че документите дори на такова ниво не се четат от никого.

Моля за всяка възможна помощ ,най накрая българите да спрат да ни третират в Европейския съюз като хора трета категория.

Моля ,ако има каквато и да е друга възможност за реакция от Ваша страна по какъвто и да е възможен начин,тя да бъде извършена .

В случаи ,че се заинтересувате съм на Ваше разположение за каквато и да е информация ,или каквото Ви потрябва.



С уважение Д-р Димов

На този апел ,един отговори ,че са го препратили до Мин на външните работи.
А от както бе изпратено Съм пратил поне още 15-20 писма ,до журналисти ,и политици ,инспекторати и т.н. И пак никаква реакция. Просто сме като Алиса в страната на чудесата .
цитирай
20. semtomovi - Г-н Димов, като съм минала през подобен ужас и кошмар
24.11.2010 20:38
само мога да кажа че ми капят сълзи от очите и кръв от сърцето! Безкрайно ви съчувствам. То на мене ми бяха намислили псевдопсихиатрия, която не е и психиатрия, ами е нещо от рода на Гуантанамо-затвор за политически дисиденти - ЦЯЛ живот, пък аз дори не съм се занимавала по това време с грам политика. Вината ми беше, че се бях разболяла от полиартрит, и макар 2 куфара със здравни документи удостоверяващи го, те си знаеха тяхното "Лекувай си ти артрита, но ни позволи да те третираме като ментално болна". "Как ще съм ментално болна, с 37 години следване в 2 държави с отлични дипломи, куп професори и преподаватели ме познават коя съм и що съм?" - отказах им, ама те намислили ли са си нещо лудите шведи, и Бог не може да ви спаси. Не ми се говори за моя случай, това е травма за цял живот и душевно осакатяване, това са убийци на деца. И как така треперят и мислят "доброто на децата ми", като сигурно за 10-ти път са им спряли детските помощи да живеят от въздух.
Хубаво сте сторили с дъщеря ви, пък който българин не вярва, нека да дойде да мине този ад. Нашите политици да продължават да бездействат. Аз спасих навреме сина си и дъщеря си, които соц. секретарка също беше подбрала да идиотизира с близък техен доктор, който да им подправя луди диагнози. Ама нали зная български и предупредих бащата да ги скрие, именно по време на заговора и на хайката. Та ги спасих. Иначе да ни е последвала участта на сем. Танушеви във Франция, без съмнение. Какви човешки права са да наказват болни майки и ревматици, деца? С мизерия на нула крони месечно?? Аз не разбирам подобна "грижа за човека"! Но нека тези политици и адвокати които днес спят си пращат децата на английски, и аз съм им казала, че моето легло в гуантановския им затвор е свободно, и невролептиците чакат нови жертви. Утре техните деца и внуци ще паднат в капана. Сега нека се услушват и не вярват. Ако може направете така, че да избягате, и обжалвайте на място в България. В Б-я за пръв път някой мисе поинтересува от документите.
цитирай
21. semtomovi - Блог много лесно се прави тука. РЕгистрирайте се и готово!
24.11.2010 20:43
А блог-вълна ако искате да прибавяте чужди постинги, има бутон долу след текста и преди коментарите, вжте по-горе сиво копче на което пише "Блог вълна" и е с една вълничка вляво. Там следвате инструкциите. Тук е много проста системата. И за пръв път да ви е - ще се справите. Желая Ви успех. Хубаво ще е със снимки, дори документи може да си сканирате и да преснимате. Аз дори бях преписала телефонни разговори, които съмм записвала с телефонния секретар. Единственото което може би е недостатък, е, че понякога имам силен документ, но модерацията не позволява да го изложите целия. Ако искате блог без цензура отидете на www.ucoz.ru Там няма модерация. Няма цензура и можете свободно да си изложите целия случай без някой да ви блокира или прекъсва документацията. Аз така имах намерение да изложа още по-силни касети и текстове, но тук просто няма смисъл. Но там ще можете да изложите целия случай. И освен това можете да видите от кои държави ви посещават и четат там. Желая Ви успех!
цитирай
22. анонимен - благодаря
24.11.2010 21:13
Благодаря.
Ще пробвам .Документи има сканирани .Но и да ги кача ,ще ги разкарат .Щом дори български юристи ,се хванаха за главата като ги видяха ,си представете какъв ужас са..
Инъче имам още няколко опита да вдигна скандал или да се уверя ,че и в България журналистите в голямата си част за нищо не стават,

Поздрави
цитирай
23. semtomovi - Г-н Димов, защо пък скандал, нали сме в "Демокрация"?
24.11.2010 21:32
В България е нужно да разберат последиците от подобни заговори, капани, хайки, набеждавания. Да апелирате към хуманността в хората. Със скандали няма да стане. Те в България са се наситили в момента и на убийства на видни хора и на скандали. Но не бива невинен човек да лежи по затвори и гуантанамовски домове заради расизъм и емингрантски апартейд. Вашата съпруга сигурно е в ареста заради хора, които ще получат пари - тука има корупция, като и в моя случай. Апелирайте към човешкото в хората по света. НАблягайте на последиците. А ние не можеме да предизвикаме към съдействие никой със скандали, то скандалите станаха всекидневие в България, уви, и хората взеха да не реагират.

Мисля, си, като обобщавам Вашия и моя случай, че нито в Италия нито в Швеция властите позволяват на хора като нас бъхтели с години преобразование да си вземаме наново дипломите - да упражняваме българските си професии. Нашите висши училища те се изпикават върху дипломите им и стажа ни от България. Трябва им само евтина работна ръка да бере боровинки тука и портокали там. Но и от бране на портокали пък пострада един мой съсед. Едва не му отрязха (умишлено) едната ръка и той се зарече в Италия да не му стъпва крака. Щеше да стане на малко инвалид и с 1 ръка, заради заговор при гастарбайтерство. Там не искат умни и знаещи българи. Искат Бели роби. Това е. Никой не можем да сплашиме. Управията ни е робска, нямаме патриотизъм, националнически чувства, кампании. Аз писах на в. Атака, и там на форума ми се подиграваха и слагаха снимки от Карлуково, дето бих на 2 избори път до Осло и Копенхаген да гласувам за партия Атака с джобни пари, освиркаха ме там, все едно съм луда. До толкова за речите на Левски по площадите и помощта в действителност. Както виждате оправих изцяло нещата със собствени ръце и с много къртовски труд. Никой не ми отвърна и на мене, писах до адвокатите на ООН. И мълчат като посрани, както и до подобен на нашия Мартин Карбовски-разновиден разследващ журналист - Янне Юанссон в ШВеция, мълчат всички като посрани.
цитирай
24. semtomovi - Г-н Димов!!! За съжаление...
24.11.2010 22:25
с моят горчив опит стигнах до още по-горчивия извод,
че в България няма политическа ВОЛЯ да се говори против грешките в ЕС и на територията на ЕС. Имате милиони хора българи жертва на "подлизурство". И в прекия и в преносния смисъл на думата, като го аплицирате върху всички сфери на живота днес и соц. групи в България. Моят извод е, че трябва да потърсите помощ ИЗВЪН ЕС! Вътре в ЕС всеки живее в името на големите помощи и "справедливост" които подобно на небесна мана българите от... до... очакват да залеят България. Ако искате гласност - обърнете се към руските медии и политически фракции там. Не забравяйте каква помощ получи г-н Андрей Луговой в неговите обвинения - той и семейството му бяха заразени с пллутоний от британсктие сек. служби в Лондон и го обвиниха после вместо Березовски. Ако не бяха руските медии момчето да е отишло невинно ЗЯН. Така и Вашата съпруга ще иде невинно зян, заради подлизурството - нашата нова национална ЕС-черта. Но само МАСИВНАТА руска масмедиална КАМПАНИЯ разкри картите и от обвиняем - Андрей Луговой излезе обвинител. Нещо като райхстагския процес с Г. Димитров от още по-рано. Сещата се как историята против Славянството и най-будните славянски синове и дъщери се повтаря, след опити за техното обезглавяване и обезкръвяване на Славянството.

С цялото ми уважение към бълг. институции, които в нашия случай ПОМОГНАХА, не вярвам във Вашия или в случая на сем. танушеви да го сторят. Обърнете се за помощ към Русия и към други държави ИЗВЪН ЕС. Поне нека някой се досети че чужди институции повече се грижат за несправедливо пострадалите български граждани от собствените.
Вашият случай е толкова страшен, че нямам думи!
Това ми напомня за обвиненията към България по отношение на убийство на Папата преди там 30 години или колко беше. Очевидно традицията в Италия да се мрази българското е факт.
цитирай
25. semtomovi - Друга идея която имам е...
24.11.2010 22:55
да потърсите помощ у някой известен интернационално адвокат. Например някой от адвокатите на Слободан Милошевич и Саддам Хюсеин, познати на межд. общественост. Само така ще можете да привлечете внимание върху себе си. Това не е работа за която и да е адвокатска кантора. Случаят е прекалено голяма "лъжица" за тяхната уста. Имате нужда от международна гласност!
цитирай
26. semtomovi - Все още съм на втория линк, много горчивина и яд кипи у читателя, трудно се смила...
24.11.2010 23:18
но вече оформих впечатление, че съпругата ви е жертва на МАФИЯТА! Как се бори с мафия в Италия? Тръпки ме побиват! Искайте помощ от високите инстанции в ЕС, Русия и тия международно известни адвокати на Милошевич и Саддам и дано Бог да ви помага. Но е срамота нашите вестници да не следят случая, както следяха делото със сестрите ни в Либия. Направо е предателство. Стегнете се, хора! Утре може да дойде и вашия ред! Подкрепете нещастната жертва!
цитирай
27. semtomovi - Г-н Димов
24.11.2010 23:34
Внимавайте също, ако съпругата ви е затворена
да не я отровят с нещо, както правиха с мене. Тайно препарират храна, нощем пръскат в стаята ви докато спите. И още да не й дадат нещо или я измъчват за да направи някакви програмирани от тях "самопризнания". Очевидно тя е хваната за Черна овца да измие имиджа на много престъпници в някакви много сериозни локални италиански далавери, които може би ако се намерят журналсти да се разплитат с години наред. Тя трябва да е много нащрек ако е в затвор или арест. Всичко може да й се случи там. Ужас!
цитирай
28. анонимен - Здравейте
25.11.2010 09:25
Здравейте
За медиите ,писах на най големите западни вестници , от италиански до такива от САЩ ,че търся техни представители в Италия .И нищо .А бяха поне 30-35 в началото. После писах и на други.
Българите ,не искат да вярват ,че може да им се случи нещо подобно. Имам и то на 100% сигурни сведения за вкарани в затвор българи в Гърция и Белгия. И после са се чудели как да ги съдят,защото няма нищо срещу тях. Единия ,в Белгия ,нито почват процеса ,нито го архивират. И нищо нашите тъпи политици не реагират .А посолствата вдигат рамене .С руснаците ,ще пробвам .Там поне нямам проблем с езика.
Писах и на една сенаторка от САЩ ,ще видя какво ще се получи и там .Нямам отговор ,вече 3 седмици.
Все още се надявам ,да се получи нещо с последната статия ,която трябва да излезе.

Поздрави
цитирай
29. semtomovi - боже колко мъка има по тоя свят!!!
25.11.2010 15:33
А тия политици които премълчават с години това са за кол и въже - мене ако питате!
Г-н Димов,
аз съм малко клаирвоянтно надарено лице.
И снощи като си легнах, виждам пред себе си една добричка, мекичка женица, която всеки е искал от колегите й да води за носа, сега се тревожи, плаче. И цялата отговорност пада на Вас да я измъкнете от там. Тя ви моли, реве. Отиде й живота! Това виждам пред себе си! И ако нашите политици не Ви подкрепят - нямам думи! Тези хора са както мисля, за кол и въже! Цялата нация трябва да застане плътно зад тази нещастна невинна добра жена!
цитирай
30. semtomovi - А за другите българи, не се стеснявайте, прилагайте линкове и доказателства по-смело!
25.11.2010 15:34
Цялата помия трябва да излезе на яве! Народът трябва да разбере какво прави ЕС и каква е политиката на ЕС спрямо България!
цитирай
31. semtomovi - Г-н Димов? Тука има нещо друго МНОГО МНОГО важно от политическа гледна точка!
25.11.2010 16:44
анонимен написа:
Здравейте
За медиите ,писах на най големите западни вестници , от италиански до такива от САЩ ,че търся техни представители в Италия .И нищо .А бяха поне 30-35 в началото. После писах и на други.
Българите ,не искат да вярват ,че може да им се случи нещо подобно. Имам и то на 100% сигурни сведения за вкарани в затвор българи в Гърция и Белгия. И после са се чудели как да ги съдят,защото няма нищо срещу тях. Единия ,в Белгия ,нито почват процеса ,нито го архивират. И нищо нашите тъпи политици не реагират .А посолствата вдигат рамене .С руснаците ,ще пробвам .Там поне нямам проблем с езика.
Писах и на една сенаторка от САЩ ,ще видя какво ще се получи и там .Нямам отговор ,вече 3 седмици.
Все още се надявам ,да се получи нещо с последната статия ,която трябва да излезе.

Поздрави


Всичките тия "вкарвания" в Затвор на българи от страна на страните на ЕС днес, съзадават у българите лъжливото впечатление, че видите ли "Ама ние сме един лъжлив крадлив народ"! Това обикновеният бълг. читател го ВЯРВА като то се появява ежедневно в бълг. преса, тъй като нашата журналистика е безкритична и папагалски угодничава.

И това в крайна сметка цели и ЕС във въшната си политика - да ни втълпява комплекси за малоценност и да ни "кове" в Робската си форма и психика.

С други думи - това което Хитлер не успя, ЕС с масмедиите и с НЕВИННИТЕ СИ ЖЕРТВИ - успя. И тука не се спирам дали е Италия, Франция или Швеция, Белгия или Холандия!

Но ако имате още линкове за тези невинни жертви, моля прилагайте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436241
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031