Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 00:49 - Шведският "съд на учрежденията" предаде Доменик Юанссон
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.12.2010 21:15


Предлагам и превод на последни новини по нашумелия случай на Доменик Юанссон навсякъде днес по света.

Съдия в шведски съд на учрежденията ("Фъерваалтниингсдуумстуул") е постановил, шведските социални работници и за в бъдеще да продължат да се грижат за едно момченце, което бе иззето от полицията от един самолет където той и неговите родители се намираха на път да летят за Индия, съгласно едно ново съобщение.


image

Превод:
Осмелявате ли се да бъдете по-различни  в Швеция?
Не и с Вашите деца!
Шведски социални служби

Колаж:
http://anaturalhistoryhome.blogspot.com/2010/08/lens-photo-challenge-black-white.html
(продължение от по-горе)

Решенето на съветника Пйетер Фройдентхаал бе рапортувано от Home School Legal Defense Association, която асоциация заедно с международни юристи, които работят заедно с Alliance Defense Fund, вече е направила жалба на случая пред Европейския съд на човешките права за да получат помощ да съберат отново семейството.

Домениик Юанссон бе иззет от родителите си на 25 юни 2009 г., въз основа на това че получил преподаване на майчиния си език, имал няколко дупки в зъбите и му липсвали последните ваксинации, които са заповядвани от шведското правителство.

След това момченцето е получило краткотрайни посещения от своите родители, понякога през пет седмици, и понякога къс - под наблюдение - телефонен разговор.

Според Майкъл Донъли, директор на международните връзки към HSLDA, то присъдата над желанието на семейството да се съберат "представлява един училищен пример за всички, които се притесняват от това, какво може да се случи, когато държавата става все по-силна и прави ненуждни удари върху семейната сфера". Той каза, че заключенията на съда били "възмутителни" и не са сторили нищо друго освен да подсилят "принудителната алиенация на детето от неговите родители". Той каза, също така, че шведските мнения не цитирали "някакви си доказателства" които щели да подкрепят едно продължаващо държавно съхранение на Доминиик.

"Тоя случай е толкова отвратителен, че единственото обяснение на присъдата е, че съдиите и социалните служби чисто и просто се опитват да заметат под чергата своите собствени следи тъй като те знаят, че те са сторили големи унижения против основните човешки права на това семейство
", каза Доннъли.

Ruby Harrold-Claesson,  председател в Северния комитет за човешките права, работи известно време по поръчка на родителите, Криистер и Анни, преди местният съд да я отстрани от случая. Рюби разказва пред HSLDA следното:

е съм никога през моята двадесетгодишна практика видяла подобен случай, който да е обработен по-зле от тоя случай. Това семейство е до такава степен травматизирано, че съществува риска за тях никога да не се оправят."
 
Рюби каза, че едно адекватно описание би било уместно, че учрежденията са "сторили груби накърнявания срещу човешките права на това семейство, както според шведските закони, така и според Европейската Конвенция за човешките права."
"Социалната служба отне горкото малко момченце и му попречи да напусне държавата заедно със своите родители. Него го държат точно като пленник - буквално е отвлечен от шведската държава. Това е голям срам за Швеция и за всеки един човек намесен в случая." - продължи Рюди.(която също има юридическо образование - бел. прев.).

Присъдата на Фройндентхаалс одобрява да важи в сила решението на шведските социални служители, които инсценирали отвличането на детето и после конструирали съдебното дело против родителите за да получат контрола над Доминиик.

Според доклада на HSLDA, то свидетели са били "приятели, роднини и един университетски професор по психология, че съпрузите Юанссон са повече от способни да упражняват своето родителско право над Доминиик и да се грижат за него. Въпреки тези свидетелски показания, и желанието на семейството да стори всичко възможно което държавата желае от тях да направят, то съдия Фройндентхаал отсъдил да се вярва на твърденията на социалните работници, за това, че Доминиик щял да е по-добре под грижите, които са насочени от шведската държава."

Roger Kiska, адвокат към ADF (Alliance Defense Fund) в Европа, каза, че случаят му изглежда, чисто и просто, да е въпрос на държавен контрол над едно семейство.

"Изказванията в съдебния процес на Юанссонови отразяват един подплатен опит от шведската държава да адаптира Доминиик към представите на бюрократите за едно дете, вместо да респектира правото на семейството и на родителите, а така и правото на детето да бъде заедно със семейството си", каза той в доклада на HSLDA.

"Този трагичен случай отразява какво се случва когато социалистическата бюрокрация се е решила да продуцира "деца еднакви като две капки вода", вместо да покаже респект към различията на индивидите и към разликите между семействата. Дори да вярвахте на всяко едно изказване на социалните служби, описано от съветник Фройндентхаал, то те не могат да оправдаят драматичната интервенция която те изпрактикуваха против това семейство и продължаващите щети, които ще последват след тази продължаваща раздяла".

В заключението на съдиите е констатирано, че социалните работници казали, че образованието на Доминиик било "закъсняващо" и че той харесвал да "играе с по-малки деца", което използвали за основа в своята присъда. (същото бяха планирали и поръчали местните шв. соц. служби и за моя син и за това в дет. градина учителят му умишлено го пращаше да играе с бебетата от най-малката група и го отлъчваха умишлено от връстниците му. Значи едно - това е широка практика у шведските соц. служби в различни части на страната. Не можах да пропусна да не подчертая паралелите с нашия трагичен случай - бел. прев.).

Според HSLDA, "Това, което всичко това означава, разбира се, е, че социалните работници смятат, че Доминиик не бива да живее у своите родители само въз основа на това, че държавата е на различно мнение за това как би трябвало да се развиват децата".

Докладът на организацията предупредил: "Американци които се занимават с домашно обучение могат да видят тази злоупотреба с власт като предвестник на този тип проблеми пред които бихме могли да бъдем изправени ако Конвенцията на ООН за децата би била въведена в САЩ.  Съществуват много случаи всяка година, където държавни бюрократи се опитват, и в някои случаи в съвместна координация с американски съдии, да заместят решенията на компетентни родители със своите собствени. Тези случаи водят често до недоброволни раздели на семейства които предизвикват голяма травма както за децата така и за техните родители."

WND докладва само ден по-рано за това, че ситуацията за семействата в Швеция които желаят да обучават сами децата си, е влошена значително
HSLDA докладва за едно семейство, което е получило псевдонима "Петерсшон" и е напуснало държавата. Девет месеци членовете на това семейство, които са преподавали у дома, са пътували в чужди държави, за да избегнат последствията които те рискували ако биха се върнали, и сега те са съобщили, че си продават дома и че напускат Швеция завинаги. "Решихме да напуснем Швеция и да опитаме за момента да продадем къщата си и да си преместим имуществото извън Швеция", разказва майката, Линн, пред организацията.

Според един уебсайт който подкрепя сем. Юанссонови, то шефът за Съвета за образование на деца ("Боорн-- ок ютбиилдниингснеемнден") - Лйена Селион, е писала, че тов е било "за доброто на момчето", че учреждението с насилие и без необходимо разрешение иззело момчето от неговото семейство, пласирало го в осиновителен дом ("фустерхйем") и го записало после да се учи в едно държавно училище.

Густоов Хоофсштйед, председател в Комитета по социалните въпроси ("Сусиолнеемнден"), разказва в телефонен разговор от Швеция пред WHD, че в спора са залегнали повече неща освен преподаването по роден език, но той отказа да ги съобщи кои са. "Разбирам, че официалният дебат настоява, че това е случай който единствено засяга преподаването по майчин език, казва той пред WHD. Но, уви, това не е така."

Помолен да обясни по-подробно, той отговори: "не мога да отговоря на този въпрос заради секретността".

АВТОР
Бу Унрух
ЛИНК:
http://www.nkmr.org/gotlandsfallet_domare_tillintetgor_hemundervisande_familjens_hopp_om_aterforening.htm
ИЗТОЧНИК:
Domare tillintetgцr hemundervisande familjens hopp om еterfцrening. Beslutar att barnet som "kidnappades" av staten under 2009 mеste vara kvar i socialtjдnstens vеrd




И още последни новини. Превод от шведски:


image

 

В петък след обяд Кристеер Юанссон (таткото на Доминиик - бел. прев.) бе арестуван от съда Готлаандс Тиингсретт, заподозрян в незаконно отнемане на свобода. Според сведения от съда ще го подложат и на малък ментален преглед (Няма как, Кристеер трябва да е "луд" щом се е оженил за индийка - бел. прев.).

Фонът на събитията е, че Кристеер по време на свиждане с иззетия насила свой син Домениик през миналата седмица, взел сина и напуснал стаята.

- Той взе със себе си момчето и изчезна, казва по-раншния представител на бащата Рюби Харролд-Клаессон за "Света днес" ("Веерлден идоог").

В сряда Кристер сам е влязал във връзка с полицията на която разказал къде се намират.

- Той каза на полицията, че желае социалните да приключат делото, казва Рюби Харролд-Клаессон, която в четвъртъка самата е била в контакт с бащата на Криистер Юанссон, който разказал, че полицията предния ден е направила обиск на дома им. При изземването грабнали и Домениик с тях.

- Полицията влезе в къщата и изтръгна момчето и го извлече от дома. Не му разрешиха дори да си вземе якето, казва Рюби Харролд-Клаессон.

Полицията хванала също Кристеер Юанссон, което довело до задържането в петък.

- Кристер е депресиран и озадачен над цялото това време. Та именно социалната служба е тази която бе отвлякла първа момчето, казва Рюби.

Източник:
http://www.vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=937


A ETO ТУК МОЖЕТЕ ДА ПОДПИШЕТЕ  П Е Т И Ц И Я Т А  КОЯТО Е ПОДПИСАНА ОТ БЛИЗО 4 000 ДУШИ ПО СВЕТА В ПОДКРЕПА НА ДОМЕНИК. Моля подпишете, регистрацията е за 1 мин. работа!:

http://www.thepetitionsite.com/1/return-dominic-johansson-to-his-parents/

! - Тъй като страдам заради ревматизъма и от хронични инфекции няма да съм онлайн тия дни заради няколко остри инфекции. Боря се с тях. Но ако имате да кажете нещо го оставям на модерация за известно време.

Можете да коментирате в блога (на английски) посветен на Домениик Юанссон, нужна е обаче регистрация за да оставите коментар, тук:
http://friendsofdomenic.blogspot.com/





 
 

 






 


 










Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436257
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031