Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2010 23:52 - 82-годишен старец отнесъл 5800 лв глоба за това че казал истината
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.12.2010 14:27


България днес: Когато прочетох това не се стърпях. Представих си дали изобщо е възможно 80-годишен човек да спести близо 6 000 лв със 130 лв пенсия. Ако я има такава. Колко ли думички е могъл да вмести в една "листовка" по време на изборите?

Прочетете какво намерих и подпишете в защита на този онеправдан старец (Материалът е малко старичък от януари 2009 г. ама по-добре късна помощ, отколкото никаква!)

На Causes неизвестен бълг. автор е прибавил:
Това е направо позор! Само да припомня, че вчера Марин Дипчев, обвинен в източване на 612 000 лв. от програма САПАРД, се размина с административно наказание - глоба от 2 500 лв

Според мен се касае за УМИШЛЕНО НАЗИДАНИЕ на ЦЕЛИЯ български народ с непосилната и нехуманна глоба! Това е глоба за назидание, за да не смее никой след този дядо да търси народните права, полагащи се на тоя народ от 100 години насам по всички европейски практики,  след като общоселските обекти са на практика  с тия позорни актове "подарени" от кметовете на всяко българсо село на техни близки на безценица за смешни суми и без публични търгове, до колкото знам. След принудителните убийства на българските училища, стадиони, ТКЗС-та, гробища се унищожи поминъка и стотици български семейства във всяко българско село се принудиха именно в резултат на тях да напуснат родината си и да търсят по-справедлив социален живот в чужбина, където подобен социален хазарт не се  играе.

За съжаление 21 години българските медии не пишат за този позорен и срамен анти-национален акт и в дискусиите липсват повече дискусии по крайно важния и структорополагащ проблем..

Сега не мога да плюя хубавите неща в една държава. Плюя само лошите.

Затова определено ще ви кажа, че в Швеция тук такива кражби от такива огромни размери на държавно имущество НЯМА! Отчита се минутата и стотинката! 

Шведите си се грижат за държавните си болници, училища, пътища, жилища под наем, детските си градини и забавачници, домове, за държавния си алкохол, за държавния си хазарт дори - с които средства после преспокойно си финансират високоте си държавни помощи за жилища, болни, инвалиди. И народът им не емигрира. Ние емигрираме у тях.
 
И тия доходи с които тия народни шведски блага се финансират трябва нали дойдат от някъде. Те идват от тази най-малко 70% ДЪРЖАВНА собственост върху всичко в страната.

Затова при обратното положение при което 21 години в България залагат над 10 правителства - в убийственаата 100%-овата приватизация в България  с която дори са "горди", се нагледахме 21 години на подобни случаи като този отгоре. И кьораво и кьопаво вижда че тази 100-процентова българска прехвалена приватизация е и нашата българска ГИБЕЛ!

И после се чудят от къде идвал"проболемите ни"!?Проблемите ни драги политици идват от там, че всеки от вас си камари собствената кола и тази на роднини и любими.

 Ето, база за сравение из Европа - бол! Затова тия ОТКРАДНАТИ ДЪРЖАВНИ и БРИГАДИРСКИ обекти трябва отново да се одържавят от която и партия да дойде на власт, ако иска тя  да се задържи на власт. Трябваат пари за общините нал, за болнтие, за майките с деца, за по-висок стандарт за да задържим младите си  у дома, и да не ги продаваме и харизваме като кози по Европа и САЩ? Еми тогава  е време да се организираме до 1 нормален бюджет по европейски образец!  21 години не правим това, работите в обратнат посока, драги полтиици и резултата ви не закъснява! - Изпразнихте България по население!.

Народното - на народа!Както в Швеция! "НЕ" на държавните кражби наречени - "приватизация"!

 Да се поучим от успешния европейски опит! 


January 13, 2009
82-годишният жител на старозагорското село беше осъден да плати 5000 лв. държавна глоба и 800 лв. за неимуществени вреди на местния кмет, когото обидил в предизборна листовка, споменавайки че е продал на безценица училището и банята в селото и изсякъл тополите от площада.
Your view has not yet been counted:

Read at www.dnevnik.bg

ИЗТОЧНИК:
http://media.causes.com/258294



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1442691
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930