Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2010 22:46 - Наследствения грях в книгите за Ванга
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3932 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.12.2010 23:23


ЦИТАТИ

image

Весело новогодишно и следновогодишно празнуване! Очевидно то не е е за нас - виртуално зависимите от клавишите и ще ни подмине май и тоя път (освен ако някой не ме поздрави с някоя суперинтересна песничка или хорце тука?!)

Всички сме грешни и няма безгрешен човек, затова си пожелавам, както и на всички ни да сме малко по-добри и внимателни към всички души и по-толерантни към различните от нас през Новата година.

Отварям тая тема, защото много добри и хубави иначе хора от Мрежата с които почти се сприятелихме тия дни, както и мои роднини и съседи и др., не се срамуват от одобряването или упражняването си на насилие към животните и към хора, които са от друга политическа боя или идеология от техните собстевени. Дори не се посрамиха да демонстрират одобрението си на масови исторически убийства в България дори на Връх Нова година (на друг блог, няма значение кой е, те се знаят кои са). Та реших да им припомня малко с какво са се захванали и да ги предупредя, че си играят с огъня!

Много религии се опитват да ни обяснят що е карма. В Библията  пък като нейна посестрима се говори за  "наследствен и родов грях" - което първоначално се отнасяло за израелския род през историята. Но Ванга тълкува тези понятия от всичките религии много конкретно като при все това понятие да е доста дифузно в различните религии, по него Ванга е  ехеее ... ненадминат "експерт", какъвто си остава и след смъртта си.

Иска ми се в навечерието на Новата година да спомена  Българската пророчица и Майка на България (тъй както Майка Тереза беше майка на други народи) - и моя лична духовна приятелка - Баба Ванга. Препечатвам някои откъси от книгата на Красимира Стоянова "Ванга ясновидката" - от които всеки може да си извади поука в личен и семеен аспект, и как се отнася към "насилието" около себе си и към собствената си съвест вътре в себе си. 

Пожелавам за в бъдеще по-малко насилие в мислите и действията на нашия народ. За да не изплащат децата и внуците ни "наследствен грях" утре.

Приканвам ви на коментари, допълнения, анализи, въпроси.

СЪЛЗИТЕ НА ЗАБРАВЕНИТЕ ДЕЦА
"Една заварена дъщеря беше дошла при Ванга и се оплакваше от баща си, който лишил собствените си деца от наследство само за да угоди на втората си жена. От новия брак се беше родило недъгаво момиче с голяма гърбица. Бащата, привързан към втория си брак, беше преписал всичко на това дете и задоволяваше всичките му желания. Когато момичето пораснало, понеже било богато, си намерило даже и съпруг. Ванга се беше съгласила да стане кума на младото семейство и да ги венчае. Но след като родила второто си дете, младата жена починала. Оставила тя на свой ред две деца без майка. „Ех, момче - каза Ванга на рано овдовелия зет. - Твоят тъст остави двете си предишни деца, за да даде всичко на жена ти. Но съдбата разпореди нейните деца да останат сами. Тук въздишките и сълзите на забравените деца си казаха думата.”

ГЛУХОНЕМИТЕ ДЕЦА
Но ето и една друга история. Друг човек посети Ванга и й каза:
Идвам да ми кажеш: роди ми се четвърто момче. Но ако и това е като другите три, ще се върна вкъщи и ще го убия.”
„Как ще го убиваш - подскочи Ванга, - ти да не си луд?” „Не съм луд, каза човекът, но трите ми други момчета са глухонеми, а трите ми момичета чуват, но не могат да говорят.”
„Ех, човече, за да са ти такива децата, и ти имаш голяма вина, защото си нанесъл голяма обида на невинен човек, който ви е обичал.”
Вярно е” - рече човекът и се разплака, а после разказа:              Когато се заженил, поканили за кума една близка, много добра жена, но ден преди сватбата с младоженката решили, че тя не е подходяща, защото семейството й е бедно, и без да я уведомят, поканили за кумове заможни хора. Когато тръгвали на другия ден към църквата, минали покрай дома на първата кума, която чакала празнично облечена с цялото си семейство, и я подминали, без да й кажат и дума. Извънредно много шокирана от неуважението на младоженците, което тя схванала като подигравка, безкрайно обидена и унизена, жената не се стърпяла и произнесла страшна клетва. Казала:                 
Да даде Господ роди ли се момче, да е глухонямо, роди ли се момиче - да е като лястовичка!” И ето всичко се сбъднало.
„Слушай - каза му Ванга, - остави това дете на моя късмет, аз ще го кръстя и ще ви стана кръстница и то няма да е глухонямо.” Така и станало. Момчето е съвсем нормално, говори, чува, даже вече има семейство и е прекрасен майстор-строител.

В книгата има още примери, и ако вие имате ваши можете да допълвате и да разширим темата...

Но не е необходимо да четем книги. Достатъчно е да сме малко по-наблюдателни в собствения ни живот и да анализираме живота на хората около нас.



НЯМОТО БРАТЧЕ И "ЯРЕТО"
 
И един друг случай от действителността извън книгата с моя позната.

От както се е родило нейното братче е нямо (не може да говори, но си е нормален иначе). Отишъл таткото на познатата ми при Ванга. "А вие спомняте ли си ярето на което прерязахте езика в гората за да не блеи? Пред Господ всички са равни!" - посрещнала ги Ванга. И действително имало такъв случай преди братът да се роди.. В тоя си живот той изкупувал страданието на "ярето".


ЗАТРУПАНИ
 Един друг познат участвал като войник в убийство на началника си. Било и без другото война на Балканите. Той и един друг редник или ефрейтор, не знам точно, се наговорили да си направят "зла шега" с началника си, който не бил популярен сред войниците. Изкопали една дълбока яма в земята, грабнали го и го заровили с главата надолу докато издъхнал. Моят познат разказвал със смях из кръчмата как "оня попикваше, попикваше, па махаше краката".  Случаят бил забравен.
Синът му обаче после починал на същата възраст на която бил и заровеният началник. Бил затрупан от въглищен пласт в мината.

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436269
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031