Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 15:55 - 9-10 януари 2011 г. или скриха бомбардировките
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 25183 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 11.01.2011 00:47


image
09 януари. 2011

"Не сме роби? Ааа не, роби  сме си им буквално на ЕС! Работим им мръсните, неквалифицираните и злеплатените професии в ЕС ! Не лъжете!!!"

"5 месеца бомбардиране на една чужда държава - не са ли ОКУПАЦИЯ?"

- питам само...

и още от мене

"На 9 и10 януари трябва да ни е страх от американците, а не - от русняците" (моля, вижте филмите отдолу защо!)

"Извинявам се. Но не ви съчувствам във Вандализма. Хилядите бункери на Хитлер из цяло Шведско  си стоят така непокътнати със сапогите на войниците вътре. Но шведите работят креативно и създават. Заети са да си градят креативно и да си разхубавяват родината, да я поддържат и реставрират. А не да рушат това което вече си е заминало. Не вадят на умряло куче нож!
И си почитат всяка умрела душа!"

и още

"В тоя живот избираш или да изграждаш и да се задоволяваш с малките победи от градивността, или да рушиш и търсиш някой върху който да стовариш вината за собственото си недоволство и неуспех"!  -Средно положение няма! Хленченето е зараза, от която не желая да бъда заразена. Дори от сънародници!"

"Ако си мислите, че демокрация означава да си правиш каквото ти скимне и да не зачиташ законите и реда в една държава - много се лъжете. Ако сте тоя тип хора - Вие сте обикновен хулиган!"

 и още:
"Истината ще ви направи свободни"  (Петър Дънов)

ПРЕДЛАГАМ ВИ КРАТКО РЕЗЮМЕ И СОБСТВЕНИ ЕМОЦИОНАЛНИ РЕАКЦИИ НА ВОДЕЩИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ И ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ 2 ДНИ - 9 И 10 ЯНУАРИ 2011 Г.

София. Младежкото обединение в БСП-София организира мирен контра-протест срещу поредния опит за затриване на българското културно наследство, съобщиха от партията.
Агенция Фокус

"През 1993 г. на вълната на антисъветските настроения и под натиска на Съюза на демократичните сили Софийският общински съвет взе решение за унищожаване на паметника. По-късно имаше и други подобни опити, които продължават и до днес. Но както и в случая с пловдивския „Альоша” и много други съветски паметници в България, опитите за унищожаването им са безуспешни, тъй като всеки път те срещат съпротивата на българската общественост.
В момента отрицателното отношение на Софийския общински съвет към паметника на Съветската армия се изразява в това, че общината въобще не се грижи за него и прилежащата територия, въпреки че се намира в самия център на София."
ИТАР-ТАСС


П. П. Иванова:
 
09.01.2011 Антикомунисти и червени протестиращи се срещнаха пред паметника на Съветската армия в София.
Със знамена на Че Гевара, сърп и чук, яйца и дори чучело, симпатизанти и членове на движение "Че Гевара" посрещнаха около 200 митингуващи антикомуни
сти. Близо 30 полицаи охраняваха протестиращите, като не допускаха движението на хора от едната към другата група пред паметника.
Левите защитници развяваха червени знамена с лика на Че Гевара и скандираха "Никога на колене пред фашистките свине". Според тях този паметник не е комунистически символ, а антифашистки. Те смятат, че съоръжението трябва да остане на мястото си.
Те бяха монтирали чучело в едно от кошчетата за боклук, което започнаха да обстрелват с яйца. Куклата бе кръстена на журналиста Иво Инджев, заради изразената от него позиция, че паметникът трябва да бъде демонтиран. Според него монументът е "срамен, защото олицетворява управлението на комунистическата държава, която е смазвала своя народ". Червените симпатизанти отговориха със залп от яйца по чучело на бившия водещ от bTV
.



П  А М Е Т Н И К   Н А  Р А Д О С Т  Т А
ЛИНК С НОВИНИ ЗА СЪБИТИЕТО ОТ БЪЛГ. ТЕЛЕВИЗИЯ
http://www.btv.bg/videos/novini/video/1673498955-Pametnikat_na_savetskata_armiya__monument_na_razdora.html


КОМЕНТАР КЪМ  ГОРНИЯ ЛИНК С ВИДЕОКЛИПА ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА:    Този ослюнчения дядо от кадрите в началото на филма, така зле го е наказал  Бог с болестта му. Но очевидно защото цял живот е лъгал,  ето сами го чуйте как Ви лъже тука, преиначавайки паметника на радостта в  "Паметник на разделянето"? 
И телевизията повториха като папагали без мозък след него: "Ква-ква-кваааа"!!!
Ако  обаче дядото се грижеше за коректното осведомяване на българската публика, щеше да се коригира, след като беше изгледал архивите на телввизията. Които и самата телевизия се престори че никога не е "гледала". Ето специално за тях -  да видят тука на тоя клип дали оплютия от тях па
метник символизира "разделяне"?  Или "събиране""? 

Какво отрихте сами тук отдолу на линка с архивираните кадри?  Щом като българките гонят с цветя и с адресите си руските войници! Хората ликуват, танцуват,  прегръщат се, радват се, че са се събрали с неподправена братска любов!
Моля, уважаеми читатели! Изгледайте  си ако обичате сами архивите, да не кажете че ви "лъжа" като хората на Инджов днес от мястото на събитието, моля тук:

http://www.youtube.com/wat
  ch?v=AEVmvdbOVTo
   Очевидно е, че дядото се надява, че тия филми са завинаги унищожени, и младите няма никога да научат от друг източник освен от него КАК Е БИЛООООО. (Та нали залагат само на унищожаване, взривяване, палежи. Абе Талибаните са си талибани, докато дишат, без респект към възрастта на подобни лъжци!)

София. Около стотина младежи се събраха на контра-протест пред Паметника на Съветската армия в София. Той е организиран от Национално движение "Че Гевара" България и е подкрепен от други леви организации. За Агенция „Фокус” Симеон Славчев, секретар по медийна политика на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП съобщи, че мирният протест е срещу идеята на инициативен комитет „За демонтирането на паметника на Съветската армия в София”, който също организира проява пред паметника.
Историята трябва да се почита, независимо на кой от нас коя част от нея му харесва. В момент, в който държавата се тресе от постоянни корупционни скандали, скандали със СРС-та, сме на мнение, че е по-добре българските граждани да търсим допирните точки помежду си, отколкото разделителните линии. Когато търсим такива линии, винаги ще ги намерим”, коментира Славчев. Левите сили в България настояват паметникът да остане. „Ние от Младежкото обединение на БСП имахме кампания „История на чисто”, която беше за това да се съхранят всички исторически паметници в цялата страна, не само тези на Съветската армия”, посочи той. Според него участниците в инициативния комитет за събаряне на паметника имат други интереси. „Имаме информация, че на това място биха искали да се строи МОЛ”, коментира Славчев.

ИЗТОЧНИК:
http://focus-news.net/?id=n1479142



"Ти си виновен за всичко лошо през живота ми" - трябваше да пише на тия плакати.

Какво ли не си готов да сториш против родината и сънародниците си -  ако си изпълен със самопрезрение и комплекси!  Преди всичко ставаш обсебен от обикновеното хулиганство - което е завладяващо в някои идеологически среди днес в България! 

Oпасни за живот на гражданите са тези общества в които от ден на ден "разрушителните", а не съзидателните енергии и действия се превръщат в "норма на обществото". Като такова България уви, днес заема едно печално място сред малцинатата подобни общества по света.
 
И вчера писах повече по темата та ми писна от тия,  който иска да й чете подробностите. Тук бих ви помолила да фокусираме върху днешната сутрин - на 10 януари 2011 г. Но от национална, а не от индивидуалната на Иво Инджев гледна точка.

Много внимание и енергия от нас, невинните на пропаганданата им акция, обществени жертви и неволно въвлечени в акцията им, читатели, изсмукаха. Подобно на енергийни вампири.

Изсмукаха го шепа вандали и глезеници  - същите да от снимката отгоре в парка на Съветската армия Освободителка от фашизъма на Европа.

Място на енергийнния им вампиризъм - София. Подложиха ни и на дракуловска ментална обработка като планирани за деня жертвите цял месец  по рано чрез Нета! Нетът бе техен инструмент който бе направо одрискан от пропаганднаата им помия, че ако сте човек с малко повече самореспект и собствено уважение и достойнство, направо ви се повръща след 3 реда четене на пропаганден смрад.

Мъчат се да излъжат младите българчета, че 9 септември 1944 г. , както и въпросният паметник, били символи на "окупация" , пък от архивите ще видите как българките гонят на поразия руските войници да ги целуват, пъхат им цветя и бележчици в ръцете (вероятно с адресите си - вижте моля видеоклип номер 4 - архивните кадри "Девети септември 1944 г.). Хубава "окупация"! Хората се прегръщат и танцуват заедно, окупация...!  Дай боже повече подобна "окупация на братството и любовта между народите"! И мир!

Не знам колко ти хора били убити от "съветската власт"? От властта ли или от Сталин, в следвоенните години? Не правят разлика. Аз ги контрирам с данните от сайта по човешки права -
www.kmr.nu които им преведох от шведски в блог.бг и им ги представих тук малко по-назад, че днес в САЩ и Швеция убиват по 100 000 души годишно с принудтелни невролептици (полит.дисидентите си, както и невинни емигранти, че има Гумени стаи в САЩ, че има ФЕМА-кемпс и -ковчези, че има Джорджия Гайдстоун). Както и че всичко това става не през военния и следвоенния период, когато хората са настървени за мъст, ами днес, в мирни наши дни. Ама не и не, като отворя разговор за тия неща мълчешком се омитат и изпаряват от започнатите дискусии. Те не са до толкова "демократични" че да помагат днес на жертвите на тази политическа окупация в САЩ и Швеция днес. За нея си затварят учите и ушите. Обръщат си гърба. Делят всичко на две - наши и ваши. А така не може. Истината е една!

Никой не обича да бъде подбиван и вземан на мезе. И аз не обичам, затова им качнах малко филмчета - за дидактически материал, макар и да са минали от отдавна школна възраст и да претендират да са социолози, социономи, философи и други "български светила".

То кой обича да чете лъжи и пропаганда, като се преструва, че им вярва? В информационната ера!? - Хайде моля Ви се! Хайде бегайте и легайте ако сте създали Комитет на Пропагандата си го дръжте за Вас!

Ама имали план? И какъв е той? - В най-прогресивния им случай реториката им се свежда до "искане на разрешение от общината" за да си бутнат паметника - собственост на народа, на България, на ЕС. Те да си го бутнат.
-  Е, хубаво, ама евентуалното разрешение от общината също подминава етапа на допитване с народа. - Отново се пропуска тази западна демократична политическа практика, която при нас в Швеция например за нас е задължителна - всички обществени промени или да стават след всенароден референдум, или след поне няколко месечно  всенародно обсъждане из всичките медии със сортиране на мнение от всички отговорни лица и от народа. Всеки проблем с други думи се пенетрира и се разчепква основно и се анализира добре. Защо липсва подобна политическа практика в България, защо това прибързване, клевети, псувни, заплахи от непознати вместо "Добър ден"? До толкова ли ниско паднахме, че разбойничеството и насилието да са нормални норми в обществото?

(Ей такива неща чужденецът от Север не ви ги проумява. Викате им "Демокрация" а нямат нищо общо с нея! По-скоро с анархията, хаоса, с престъпността, страха и езика на насилието.)

Резултатът от днешния ден - наличието на протестна група "ЗА" запазване на паметника на мястото на събиетто - е предсрочен отговор за тях, че двубоят и каузата им са изгубени, че начинанието им е недемократическо и би трябвало да си вземат поука и се демократизират след провала си.
- Така преценявам аз както всеки друг външен наблюдател от моите географски ширини би помислил за събитията ви в България, погледнато и пречупено през нашата северна обществена практика когато се касае за обществени промени. Всичко друга са своеволия, хаос, анархия, слободия - при които и "бутането на една сграда или паметник" и "насилственото вземане на чужд живот" са на една везна, престъпност от един и същи род.

Или спазваме обществения ред и уважаваме решенията и реда на мнозинството или попадаме в сферата на престъпността.

Нетът бе обаче, буквално "осран" от претенциите, неуважението, фобиите и лъжите им, от блатното им крякане - много брутална акция. - Това си е техен избор и хубаво за тях. Така са си свикнали от 21 години, да си правят революции на чужд гръб с крякане платено от някой и от някъде най-вероятно. Нали се плаща. Кво им пука? Но тия неща ПРАВЯТ впечатление, шокират, потрисат!

Имали нужда да се "себедоказват" кои са.  Вдигнали си самочувствието. С други думи свършили си работата.  Но... съгласете се, лошото самочувствие не е човешко право и повод за отваряне на граждански войни! Навсякъде по света то се повдига с психотерапия зад 4 стени, и си остава личен, а не обществен проблем! Инджев не може да ме убеди в противното!
 
Индивидът в България разполага с някаква невиждана по света тотална слободия, непозната ни тук в колективна, държавна и обществена Швеция!  Та така и не мога да се начудя на свободията предоставена в ръцете на няколко хора от прекалено либералните български власти!  -Стегнете се, бе хора, издадохте си властта без бой на всеки глезльо насреща ви!

Но  да ви отварят войни и ви ограничават обществените места за отдих и празнуване заради него, да орязват достъпа до историческата памет на по-възрастните българи и на ветераните - е липса на респект към възрастните в обществото и анархия!

Ау, ау, аууу, някакъв "общинар" от Его-комитетчето решил, че плоча пред паметника се била спукала! Целия паметник трябвало да се събори след тази плоча (която те са си я изровили самите някоя нощ!)

Еми ми че наместете я бре, подменете я? Като сте общинар заделете 100 лв за 1 плоча и я подменете! И това ли да дойда да свърша вместо Вас? А на Вас за какво Ви плаща заплата общината?  21 години в общината не ви ли стигнаха да разберете, че да имаш значи и да поддържаш? Вместо само да мънкаш и ревеш за окопни войни и рушене! Нали си на власт самият ти? Направи нещо тогава! Нещо ГРА-ДИВ-НО! Защото на българският народ му писна да живее в буклуци и смрад - рибата мирише от главата, както се казва!

То плочите на цяла България са за подменяне. Като желаете София да Ви е хубава, не членувайте в комитети, чиито лидери ви призовават към нощна "окопна война" ами си подменяйте материалите по улиците!
Поддържайте си парковете,  както шведите поддържат тука всичко обществено, и няма да ви е спукана плочата! 

Та заради 1 от Вас в комитета ви там изкорупбена плоча да оскверните цял парк и да уморите в гробищата нашите родители  и баби и дядовци ли??? Ама какво ли представлява човешкия живот за вас? 

-  Безотговорност на кубик! Хем уж общинарът им реве от плочата, хем водачът им Инджов обещава "окопна война" около паметника (сигурно нощем, ако обекта не е охраняван от полиция, което ще е наложително при такива закани!)

Вампирска история! - Иди ги разбери какво искат!  Като 3-годишни си искат своето .Да бутнат, рушат, всичко наоколо им, и ги питам вчера цял ден колцина от тях са построили къща с ръцете си, засадили дръвче, спасили болен, отгледали деца и животни? Колцина от Комитетчето им се занимават с нещо градивно, а не рушителско извън това им рушителско хоби? Нямат време за градивност! 

Искат да си рушат, да си бутат, да си насират, да си напикават, да ни приучват нас градивните да живееме със зейнали дупки и с разруха! - Това им е проблемът, мене ако питате!

Та една зейнала дупчица под някаква плоча предизвика сума ти Турболенция и пазене с полиция днес в тоя парк. Но в тази суматоха обаче се забравиха - колективно при това -  ГОЛЕМИТЕ ДУПКИ!  - А именно: как цяла СОФИЯ бе превърната на лунни кратери и на една огромна ЯМА! Преди 75 години време  на тоя същия ден божи ден 10 януари 1944 г. (ще повтарям докато и немите проговорят, манипулациите на общественото мнение яко ме амбицират! Някои просто сме родени със съвест и морал!)

Да, ама никакво внимание и грам обществено внимание  не се отдели и отдаде днес на 750-те загинали технни съграждани и наши сънародници до момента!  Та аз която не съм в България дори изпитах чак угризения на съвестта и срам че съм българка!!!

Пълна ТРАГЕДИЯ, уважаеми сънародници, аз чужденката, намираща се на ужасно далечните 4000 км от България да им върша вашата работа докато си пият самодоволно ракията днес!

Та какво стана всъщност на този ден в България? Какво се опита да скрие от Вас Нарцистичното Комитетче на Иво Инджев?

- На този ден всъщност ден, уважаеми сънародници, се навършва почти юбилейна годишнина - навършават се цели 75 години от бомбардирането на 750  наши български сънародници и софиянци! Те стават жертви и умират заради 450 тона англо-американски бомби (1 800  бомби общо на брой, всяка с по 250 кг тегло).

Какво скри още Еготрипното Комитетче на Инджев от Вас така умело днес?

С акцията си с плакатите то скри, че именно днес, в 12.00 часа, стана преди 75 години и първото превръщане на София в "димящо пепелище" в резултат на първата денонощна бомбардировка от англо-американската операция "Приливна вълна" .  Зад която стояха подписите на Рузвелт и Чърчил! И като "окупация" е ключовата фраза в Рушителския им Нагон, искам да ги помоля да помедитират малку върху темата - кой кого окупира когато му разруши цялата столица? Ааа??? Хайде, уважаеми, Комитетци, напрегнете си мозъчетата малко! Задача с 1 неизвестно с трудност за Аритметика за първи клас! Няма да ви затормозя много!

Уви, Сините демократи се опитаха да пресекат дебатите с монопола си над Интернет и посредством пищните си пиарни акции. Но тука сме още живи някои и други драскащи нещастници да им припомним какво изманипулираха те днес.

Та вниманието днес на българското общество тази сутрин в 10.30 часа бе умело отвлечено и отклонено в Парка в София колкото се може по-далеч от тия дейстителни зловещи факти.
 
Пренаситиха Ви с Театър и Сеирни демонстрации на личната си параноя и глезотиите си - група хора от някакво своеволно Комитетче тук неуважаващо българската история и корените си (параноичната групичка държаща плакатите отгоре). 

Нито грам уважителен,, но Изманипулиран Сеир ни сервираха - весто една достойна реч в памет на загиналите ни сънародници.  А идвали  всички те от Западна Европа - ето Борис Танушев , философ, като и част от останалите, живее във Франция. Не може да не е виждал той там как французите там  сипочитат всичко и не  си го бутат, ни пипат, ни рушат! Само го реставрират! 

Ама кво му пука на г-н Борис Танушев за рушене и войни в центъра на София? Нали е България, която е напуснал от отдавна и няма намерение да се връща отново в нея?
"Демокрация" ви продават, на Вас - другите! Вие ще живеете в нея. Не те, създателите й!

Заложиха да окупират и вандализират европейска историческа военна ценност от европейско значение  - и то напук на практиката за респект и уважение на паметниците от Втората световна война иначе навсякъде из Европа (тука пък Шведите така си ги поддържат, абе култура!)

И га това обществено затъмнение и Цирк га  да не им стига,  дори обещаха "окопна война" на цяла България в блога си.
 
Както и да е, тия предатели на българската национална памет не заслужават повече Вашето народно внимание нито грам!!!!!!!
Мисля че си го получиха и сега трябва да си вдигнат самочувствието след вчера  споделените от водача им "комплекси"! Всичко стана на ваши разноски! Затова стига за тях!

Първоначално отворих темата ми с цел да ви питам какво всъщност стана зад пропагандата Боза заливаща нета на български език. Но само след 10 минути ми писна да чета пропаганда и пропаганда и пропаганда, все пак не съм свикнала в Швеция на пропаганда, ако и тя да е нещо като "норма" за българското ви общество май днес?

Та за тия в моите очи, народопредатели, се писа предостатъчно последните месеци! Баста! Стига предъвкване и стига внимание на група Нарцисисти и Еготрипи! 

Уважаеми Сини Демократи! Акции с такъв ентусиазъм се правят само когато една държава има нужда от тях! Когато родината и сънародниците Ви са в беда. Скоро, съвсем скоро ще се наложи да търсите скривалища за българските деца, болни, цивилни от иранските или американски и другите европейски бомби, падащи от чадъра ни на ПРО над главите ни? Къде ще сте тогава?? Ще ви открием ли тогава изобщо за да правите подобни спасителни акции? Или от отдавна ще сте напуснали страната?

Нека да обърнем от сега натам погледа си на този ден към премълчаното от тях   и от българската телевизия на 10 януари - к ъм историческото и важното на този прокобен за българската столица София, ден преди 75 години. Към подминатите събития и хора, за чиято памет и слава този ден е важен!

Да извадим наяве забравени подвизи на забравени наши пазители на България и на българското небе! Слава на пазителите на българското небе от самолетите на окупаторите! Вечна им памет! Слава!


image
Бих желала да чета повече за истинската стойност на този ден, като се чувствам ужасно самотна по интернет в момента. Затова, уважаеми читатели и съблогари, бих ви помолила за повече смелост и солидарност  във Виртуалната спонтанна Панахида да ме придружите в моята разходка назад в историята към периода ноември 1943 - април 1944! Благодарна съм ако ми изпратите още линкове и информация за този ден преди 75 години и през този период! Ако имате сайтове за някои герои-пилоти от този период също е уместно да ги почетем!

Е, когато сините "демократи" не уважиха паметта на предците ни, надявам се Вие лично във вашите радиостанции, вестници, блогове, сайтове -  да ги уважите днес с 1 свещ, с кратка молитва и няколко думи за тяхното същестуване и подвиг.
 
Жертвите и загиналите невинни хора все пак са или наши роднини и предци, или са наши сънародници и съграждани! - В никакъв случай не бива да се срамуваме да ги споменем във всеобщия  син и всеобщообществен днес Цирк и Еуфория.

Макар и управниците да ги оставиха без салютни залпове, без духова музика, без паради и почести, без знамена и военни маршировки, без заря над жълтите павета на този ден, забравени  от властта ни и от Бога.

ОЩЕ 1 ЛИНК ОТ СЪБИТИЕТО 9 ЯН. 2011:
http://www.vbox7.com/play:ce8fcd06
Нека всеки който е за съхраняване на Паметника, да поставя цветя и венци пред паметната плоча с надписа. По този начин жители и гости на столицата ще изявят своето мнение. Нека да кажем стоп на неофашистки лумпени, поръчкови маргинали, доносници, алчни реститутки и моладжии, седерасти и герберасти, които се опитват да натрапват своите интереси и желания на всички граждани.Събитието ще продължава до националния празник Трети март. Който когато може да поставя цветя, нека винаги да има свежи цветя. ..
Източник: ГРУПА "Цветя за Паметника на Съветската Армия"

ЦИТАТ КЪМ ВИДЕОКЛИПА
Дата 10 януари 1944 г. пресече живота ми на две.
... Макар тази дата да не фигурира ни в учебниците, нито поне в историческите календари. (Из спомените на писателката Вера Мутафчиева).... През месец август 1943 г. с благословията на американският президент Рузвелт и британският премиер Чърчил започва операция "ПРИЛИВНА ВЪЛНА".
Петнадесета Въздушна армия на САЩ, базирана в база Оджа, Южна Италия, са подкрепени от британските части. От 14 ноември 1943 г. до 17 април 1944 г. над град София са предприети 11 въздушни нападения.

На 10 януари 1944 г. е първото от най-страшните.
Понеделник, около 12.00 на обед. Воят на сирените възвестява на софиянци поредното въздушно нападение.

Половин час по-късно, столицата на България е атакувана от 180 американски бомбардировачи и 100 изтребители. Срещу тях въздушната отбрана на София изпраща 39 прихващачи. Съотношението на силите е 7 към 1 в полза на нападателите.

Над българската столица София, противниковите самолети образуват "бомбен килим" с ширина 2 километра. Българските летци защитават самоотвержено града.

... България е загубила само 1 самолет срещу 31 свалени американски бомбардировачи.

На 10 януари 1944 г. англо-американските съюзници извършват първото масирано нападение над град София. Българската столица е атакувана не само през деня, но и през нощта.

Именно тогава настъпва големият ужас за софиянци. На десети срещу единадесети януари 1944 г., българската столица представлява едно "ДИМЯЩО ПЕПЕЛИЩЕ".

При тази първа денонощна атака, американските и английски самолети изсипват около 1800 бомби, всяка от които тежи 250 килограма!

Това ще рече, че над София са хвърлени 450 тона смъртоносен товар.

Загиват 750 софиянци, повечето от тях - мирно население, а по-малко военни.


И като говорим за традицията на разрушенията в София... Не само Синият Комитет на Иво Инджев е желаел да руши в София. Желанието на хората около Инджев едва ли ще спечели в конкуренция с въжделенията и омразата у един от самите президенти на Великобритания - Уинстън Чърчил:

image
Уинстън Чърчил по времето на Втората световна война:
 

“Нужно е да се удари единствено столицата на България, за да капитулира цялата държава. Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засеят картофи.”



image
Инж. ВАСИЛЕВ,

Чърчил е останал в историята като велик държавен деец на Англия, при който думите се покриват с делата. Изглежда, че е имало сериозна причина, която не му е позволила да доведе докрай своите намерения. Коя е тя?

Ето отговорът на историята по този въпрос:

“Тук трябва да отбележим, че благодарение на голямото си влияние сред съветските ръководители Димитров можа да спаси нашата столица София от пълно разрушение вследствие на системните бомбардировки. Английски и американски самолети бяха нанесли над нея 10 силни удара, като през пролетта на 1944 г. вече застрашаваха да я превърнат в развалини...

Както разказва генерал Захари Захариев, в средата на април 1944 г. на Васил Коларов съобщили за последната голяма бомбардировка над София.
Той се развълнувал много и казал:  “Тези продажни управници ще докарат работата дотам, че американците ще разрушат хубавата ни София”.

После вдигнал телефона, обадил се на Димитров, разказал му за станалото и го помолил да направи каквото може за прекратяване на бомбардировките.


image
По молба на Димитров съветското Главно командване се свързало с командването на САЩ и поискало да спрат ударите над София.

След този благороден акт на съветското ръководство българската столица вече не била бомбардирана”.
 
(Давид Елазар, Добрин Мичев, Любомир Панайотов,
Петра Раденкова и Веселин Хаджиниколов “Георги Димитров”
- Партиздат, София, 1972 г., стр. 496-497)     image
  Чърчил, Рузвелт и Сталин на Ялтенската конференция, през февр. 1945 г.
От цитата е видно, че Сталин и Рузвелт попречили на Чърчил да изпълни намеренията си. Георги Димитров е първопричината да не се възроди старопрестолният ни град Търново в столица на България.
Той е един велик българин с най-големи заслуги за София и софиянци. Неговата навременна постъпка, благодарение на авторитета, който има, спаси София и софиянци. Това е негова историческа заслуга не само за съдбата на столицата, но и за България.

Ние, днешните софиянци, не се отблагодарихме на Димитров, като именуваме поне една улица на неговото име.Навсякъде в града висят улични табелки на съмнителни лица, не допринесли нищо положително за София. Напротив, има такива, които са виновни за въвличането на България във войната на страната на хитлеристка Германия.

Срамно е в Лион, Франция, и други световни градове да има улици “Г. Димитров”, а в София да няма.

Това означава, че софиянци и съвременните кметове на София не уважават себе си като българи. Готови сме да оплюем наши държавници за някои техни негативни дейности, които са нищо спрямо положителното, допринесено за развитието на нацията.

Инж. Петър ВАСИЛЕВ
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
Не е само това, което трябва да сторим. Начело с кмета на София (за пример Софиянски) честваме спасяването на българските евреи, а никой не е помислил да честваме спасяването на нашите софиянци. Никъде в София няма поставен исторически знак за загиналите и спасени софиянци по времето на бомбардировките през 40-те години на 20 век.
Крайно време е да обявим датата 17 април 1944 г. за ден на спасените софиянци, който да се чества в рамките на София.

ИЗТОЧНИК:ГРУПА
"Георги Димитров спасява София от англо-американските бомбардировки", Фейсбуук
 

image
 

Бомбардировките на България са поредица от нападения срещу  София и други български градове и обекти от британските ВВС и ВВС на САЩ по време на Втората световна война, в края на 1943 г. и началото на 1944 г.

На
13 декември1941 г. България обявява война на Великобритания и САЩ. От 1943 г. авиацията на САЩ и Великобритания, базирана в Северна Африка, а по-късно в Южна Италия, започва да извършва допълнителни стратегически операции върху германските съюзници, сред които е и Царство България.

Общо са документирани 1243 убити, над 1355 ранени и много над 5365 разрушени сгради.

Ноември - декември 1943 г.

14 ноември 1943 г. Първото въздушно нападение с жертви над българската столица е извършено на 14 ноември 1943 година от 91 бомбардировачаB-25 Мичъл. Разрушени са 47 сгради и постройки. Убити са 59 граждански и военни лица, ранени са 128. 24 ноември 1943 г. На 24 ноември 1943 г. следва нова бомбардировка, извършена от 60 бомбардировача B-24. В района на Централна гара София са разрушени 87 жилища и постройки, петима са убити, 29 граждански и военни лица са ранени. 10 декември 1943 г. Нападението на 10 декември е извършено от 120 самолета. Хвърлени са около 90 бомби в района на кварталите "Хаджи Димитър", "Индустриален", Централна гара, "Малашевци" и "Военна рампа". Други 90 поразяват летище Враждебна и селата край него. При бомбардировката са убити 11 души.

image

Разрушената сграда на Централните хали в София
след бомбардировките на САЩ и Великобритания
през 1944 г.


20 декември 1943 г. Нападение на американската авиация върху София. Разрушени са 113 сгради и е прекъснат релсовият път на околовръстната железопътна линия. Убити са 64 души, а други 93 са ранени. 30 декември 1943 г. Дневна бомбардировка на района на софийския централен железопътен възел. Убити са около 70 души и са ранени 95. Януари - юли 1944 г. 4 януари 1944 г. 108 американски Б-17 трябва да бомбардират София, но поради гъстата мъгла са отклонени. 40 бомбардировача хвърлят 150 бомби над Дупница. Разрушени са 40 сгради. Жертвите са 59 убити и 33 са ранени. 10 януари 1944 г. София претърпява 2 тежки бомбардировки. Първата е извършена през деня от 180 американски, а втората - през нощта от 80 британски самолета. Разрушени са 448 сгради. Жертвите са 447 души убити и 611 ранени. 24 януари 1944 г. 300 американски тежки бомбардировача трябва да бомбардират София, но поради гъстата мъгла са отклонени. Те хвърлят бомбите си над Враца и други градове. Разрушени са 234 сгради. Жертвите са 126 убити и 97 ранени. 16 март 1944 г. През нощта около 50 британски бомбардировача нападат София. Разрушени са 72 сгради. Жертвите са 43 убити и 58 ранени. 24 март 1944 г. През нощта около 40 британски бомбардировача нападат София, без жертви. Няколко бомби падат в района на двореца Врана. 29 март 1944 г. През нощта около 50 британски бомбардировача нападат София, без жертви. 30 март 1944 г. През деня около 450 американски тежки бомбардировача нападат София. Хвърлени са около 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби. Разрушени са 3357 сгради[1]. Жертвите са 139 убити и ? ранени. Това е най-тежката бомбардировка. Смъртните случаи са сравнително малко, защото много софиянци са евакуирани. 17 април 1944 г. 350 американски тежки бомбардировача нападат София. Разрушени са 749 сгради. Жертвите са 128 убити и 69 ранени. 28 юли 1944 г. Около 150 американски бомбардировача нападат летище Карлово. На земята са разрушени 70 самолета. Жертвите са 25 убити и 52 ранени.
ИЗТОЧНИК: УИКИПЕДИЯ

ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ ЗА БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД БЪЛГАРИЯ:

"Забравени герои - блогът на Красимир Богданов":
http://krasimirbogdanov.blogspot.com/2010/12/19.html

ВМРО сложи кръст на паметника на US-летците
http://news.ibox.bg/news/id_2068686637 

След като в моето семейство е пълно със спомени от бомбардировките, баба ми е била забравила брат на майка ми в люлката на полето, та под бомбите се е връщала да го взема и носи до дерето на 1 рекичка, където укрила майка ми, пък баща ми си играл с останки от касетъчни бомби, и ми е разказвал как "бомби-играчки" откъсвали ръцете на негови връстници по това време, едни от спомените само), дори аз съм се родила и аз с тях, макар и да не съм техен съвременик (сънувам някои неща от това време като "генетична памет"), то предполагам, че във всяко българско семейство има какво да се разкаже по тоя повод. Ако желаете да споделите с мен някои ваш спомен или спомен на близките ви от това време, моля да ползвате коментарите отдолу.

Предварителни благодарности!









Тагове:   България,   яйца,   изкуство,   БСП,   Георги Димитров,   молитва,   Великобритания,   паметник,   парк,   спомени,   война,   детска градина,   Хисаря,   Дупница,   студ,   Хисар,   военен парад,   дупка,   оркестър,   Швеция,   лудница,   родина,   кръст,   фобия,   парад,   плоча,   нарциси,   bTV,   трагедия,   срам,   молебен,   видеоклип,   напикаване,   боклук,   урод,   сметище,   альоша,   демокрация,   манипулация,   столица,   сталин,   клип,   агресия,   нихилизъм,   маневри,   полиция,   хаос,   диктат,   водач,   подвиг,   Отврат,   бомба,   нация,   талибан,   лъжа,   услуга,   убити,   манипулации,   невежество,   уважение,   жертви,   егоизъм,   редактор,   Афганистан,   безработни,   нереални,   безработица,   садизъм,   диктатор,   недемократична,   дисциплина,   отклоняване,   окупатори,   егоцентризъм,   конфликт,   невинни,   диверсия,   окупация,   мазохизъм,   молитви,   сатанизъм,   референдум,   болшинство,   общинари,   нарцисизъм,   чучело,   ментално,   Чърчил,   общинар,   нереализирани,   бруталност,   малоценност,   сърп и чук,   невежият,   агенция фокус,   деградация,   насиране,   невежи,   безчовечност,   гражданска война,   себеунищожение,   общественици,   предци,   детски дом,   манипулативни,   агресивен,   неуважение,   мамини синчета,   монумент,   цирк,   цветя,   cnn,   финансиране,   София,   сащ,   сгради,   свобода,   капитан димитър списаревски,   тероризъм,   театър,   спасяване,   роднини,   СССР,   30,   чужд,   талибани,   българите,   Европа,   съветски,   философ,   ред,   разруха,   затъмнение,   Венци,   его,   слободия,   заря,   агресивни,   лъжи,   празнуване,   продажба,   история,   ВМРО,   имена,   памет,   годишнина,   роби,   2,   измама,   падение,   престъпност,   плакати,   почести,   инат,   корени,   убит,   бомбардировки софия,   Рушене,   вандализъм,   рушителство,   дупки,   кратери,   разорена българия,   десети януари 1944,   боклуци,   смрад,   обезобразена България,   предвоенно положение,   диктаторство,   сини талибани,   талибанщина,   рушители,   унищожители,   провокации,   провокация,   провокатори,   изчезване,   геноцид,   обезбългаряване,   антибългарщина,   антиславянщина,   уродство,   маниакалност,   лошо самочувствие,   комплекси,   комплексари,   подстрекатели,   диверсанти,   глезен,   глезени,   глезльовци,   глезя се,   глезят се,   измамник,   измамници,   пропагандатори,   ревизионисти,   талибанин,   сините талибани,   антинароден,   антинародни,   българофоби,   българофобия,   борба за власт,   лудост за власт,   презрение,   диверсии,   бомбардировки,   бомбандировачи,   прехввщачи,   250,   историческо наследство,   респект,   фашизъм,   кафява чума,   окопна война,   поръчка,   платена поръчка,   поръчкова политика,   роби на парите,   енергийни вампири,   хулигани,   хулиганизъм,   рушители на обществен ред,   панахида,   свещ,   750,   Рузвелт,   Съветската армия,   Съветски съюз,   Съветския съюз,   двойна освободителка,   комплексарщина,   комплекси за малоценност,   информационна ера,   индивид,   индивидуална свобода,   анархия,   прекалени правомощия,   престъпен акт,   себеомраза,   параноя,   параноик,   параноици,   саботаж,   саботажна акция,   саботажни акции,   монументално,   помен,   фашисти,   русофоби,   русофобия,   срам от корените си,   ниско самочувствие,   кариеризъм,   демагогия,   своеволие,   своеволия,   народен референдум,   народно допитване,   масмедиални дискусии,   лиспват дискусии,   талибанизъм,   демонизъм,   анти,   еготрипи,   невъзпитание,   агрсивно,   детско поведение,   детинщина,   детинщини,   кои сме ние,   грандомания,   грандоман,   грандомани,   сеир,   помия,   излагация,   излагане,   национална трагедия,   биене на гръб,   обърнат гръб,   манипулиране на обществено мнение,   манипулиране на общественото мнение,   комитет,   комитетче,   Свободна Европа,   Арафат,   съграждани,   жълтите павета,   паради,   Салют,   салюти,   Духова музика,   демократи,   в Демокрация,   интелигенция,   малки деца,   инатливото магаре,   инатливи магарета,   Родино,   януарска,   450,   димящо пепелище,   бонбен килим,   бомбен килим,   водачи,   българско небе,   българското небе,   себеуважение,   достойнство,   шведите,   плочка,   енергиен вампиризъм,   Иво Инджев,   иво инджов,   Борис Танушев,   Ангел Грънчаров,   промити мозъци,   антисоциализъм,   буклук,   сметището,   боклука,   бутане,   разрушаването на София,   чуждопоклонничество,   интересите на САЩ,   Втората световна война,   ревизионизъм,   преревизия,   Кристална нощ,   вандалщина,   бомбардировачи,   изтребители,   шашави,   прават те на шашав,   прават ни на шашави,   газов ад,   скъпа газ,   мръзнем,   мръзнене,   Оджа,   въздушно нападение,   въздушни нападения,   ден на рушенето,   ден на диверсията,   народна памет,   историческа памет,   отклоняване на народната памет,   хулиганство,   учебници,   учебниците,   историческите календари,   Вера Мутафчиева,   народопредатели,   саботьор,   саботьори,   бошинството,   зулум,   тапардия,   циркови артисти,   шепа луди,   специални хора,   подбрани хора,   Парка на Свободата,   порядък,   общствен ред,   грижи за реда,   антиобществена дейност,   обществено затъмнение,   поддържай,   не руши,   развалени яйца,   стари яйца,   смръдливи яйца,   червена боя,   стари домати,   75,   провалили се,   дикатотори,   отвличане на вниманието,   отклоняване на вниманието,   подигравка,   подиграха се,   липса на респект,   липса на уважение,   липса на възпитание,   черна хроника,   лъжлив,   лъжливи,   липса на солидарност,   фобии,   агресии,   дууууу,   публично излагане,   продажност,   чуждо влияние,   срамувам се,   срам ме е,   възмущение,   възмущавам се,   васал,   васали,   васалщина,   нехуманност,   уродливост,   уроди,   анти народно,   война с народа,   народен геноцид,   в информационната ера,   морално падение,   дявола,   себеунищожени,   невеж,   пропаганда,   преувеличени правомощия,   завишени правомощия,   луд,   луди,   лудницата,   лоудницата на разходка,   Боже прибери си вересиите,   бомби,   бомбирани,   цивилни,   Димитър Списаревски,   Паметник на радостта,   девети януари,   братушки,   братушките,   здравствуйте братушки,   девети януари 2011,   Че Гевара,   Антикомунисти,   фашистките свине,   фашистки свине,   леви защитници,   левите защитници,   червени знамена,   червените знамена,   демонтиран,   срамен,   смазвала,   залп от яйца,   ранени,   димитров,   Инж Петър Василев,   Петър Дънов,   Беинса Дуно,   картофи,   централните хали,   Симеон Славчев,   Левите сили,   Давид Елазар,   Добрин Мичев,   Любомир Панайотов,   ИТАР-ТАСС,   ИТАР- ТАСС,   Цветя за Паметника на Съветската Армия,   История на чисто,   кампания История на чисто,   група Георги Димитров спасява София от англо-американските бомбардировки,   Георги Димитров спасява София от англо-американските бомбардировки,   Петнадесета въздушна армия,   генерал Захари Захариев,   ген Захари Захариев,   софиянци,   софийски улици,   табели,   летище Враждебна,   живи цветя,   Трети март,   Съветски ръководители,   телефона,   кръстове,   Ангел Джамбазки,   Красимир Богданов,   Признателност,   венци на признателност,   Халите,   центъра на София,   Централна гара София,   продажни управници,   разрушени сгради,   исторически знак,


Гласувай:
11



1. semtomovi - До господина който ми писа тук анонимно 2 дена!
10.01.2011 01:39
Господине, няма какво да се сърдите на мене, че отсейвам от нета най-значимите неща според мое усмотрение и че ги анализирам КРИТИЧНО!!!
Когато предприемате акция, си преценявате шансовете да спечелите и какви "Дивиденти" ще получите от нея! Ако съвестта ви гризе, и ако критиката е така огромна като тоя път - не е моя за бога, вината, че Вие сам сте се наел със срамни неща!!! Аз съм само "лакмусовата хартия" в лайната от народа!

Дали аз ще ви сигнализирам или друг е все тая. Ама не ме плашете, второ, че нямам посещения. Броячът показва. Пък и знаете ли колко вестници ме крадат! Аман от кражби! Няма по-краден и преписван човек от мен (последно моя превод с "червените гривни на норвежката фирма" направо само малко го бяха поотупали с техни коментари и целия го гушнаха). Аз им давам хляб на колегите ви с безплатни материали, вие ще ме плашите! Знам се коя съм и нямам нужда от чужди комплименти! Да не мислите че съм пикла под масата, която се нуждае от вашите свалки и комплименти???

Аз си се знам коя съм и си ползвам това като тефтер, а не да ви ставам известна на Вас в България. Много ми дреме!
цитирай
2. анонимен - личен отговор
10.01.2011 15:08
Хм, Вие ме взехте за някой, който не съм. Много съм далече от това, което се случва там, но ето заключенията до който стигате не може да са резултат на мисловните потоци и възприятия на съседа тук прии мен, те са изцяло ваши, та затова се обърнах към Вас с оценките си. От позицията на лингвист и психолог проявявам иинтерес към човешкото и неговите прояви, не съм публична личност, разбирам, че за да реагирате така, трябва да потърся причините в себе си, но не намирам там агресията, която вие излъчвате. ПОзволих си да коментирам, защото блог ми беше направил впечатление преди време, а аз търся истини и доказателства за това, което зная и мисля. Но се изплаших след като ней-неочаквано се започна тази размяна на реплики, изплаших се не от вашите позициио или становища, аз съм човек и се радвам ако срещу мен стой също човек със своите мисли и виждания, аз трябва да зачитам всички тях, изплаших се от липсата във Вас на елементарни познания по човешко общуване. И това ме засегна разбира се, и всеки път при провал на човечността аз ще бъда засяган, защото това не говори никак добро за нас като представители на този род. Не става въпрос за паметници, нито за политика тук вече в този мой коментар, А за това кой сме, какви сме, как се развиваме и какво ще постигнем като хора. Та аз категорично отказвам да приема като теорема латинската поговорка: човек за човека е вълк. Кой може да я приеме, за мен хората са първо добри създания, и единственото което ги отличава от всичко живо е способността да се социалицират, да общуват вербално сиреч. И всеки път когато се плюят един друг за мен това е грозно и прахосване на техните единствени отличителни способности в познатата ни жива материя. Много съм млад още и това е причина да съм определян като наивен от заобикалящите ме, но да ви кажа, имат ли хората надежда изобщо, ако приемат други човешки същества като паразити, врагове и изроди. Не се ли обричат само с мисълта за това, че другият е лош, както вие направихте с моето присъстви
цитирай
3. анонимен - само още нещо накратко
10.01.2011 16:04
Мисълта ми е, ако ние спорихме и дискутирахме, това със сигурност би било от полза за Вашите читатели, но ние не успяхме, не сметнахте за необходимо и за нужно. Това ми се стори странно, на фона на реалността, че никой тук не коментира. Бих се радвал да е обратното, но ето, няма никой. Това е, а не заяждане от моя страна. Само едно недоумение. Аз също съм на мнение, че нашата най-нова история и положението в което се намираме в момента е резултат на определени събития точно в пределени години, 1944 и всичките след 1989. Пак се оплитам да споделям мнение, но за бога, не е нужно да се съгласявате с нищо, нужно е само да се дискутира. Това е лично съобщение. Освобождавам ви от грижата, че видите ли имам нужда от публичност, както ме упрекнахте. Би трябвало да е комплимент за Вас, че български телевизии не следя, нито пък смятам че в България има медии, но ето, Вашият блог следях. Не зная как ще е занапред, може би да го вкарам в шит-листа наред с другите блогове, които фигурират в него, и да го наблюдавам както наблюдавам и националните ни телевизии. Т.е. за да разбирам поведението на обществото, беше нужно просто да видя с какво го занимават по телевизията.
цитирай
4. semtomovi - Благодаря че сте открили по нещо за себе си в блога ми
10.01.2011 16:21
анонимен написа:
Вашият блог следях. Не зная как ще е занапред, може би да го вкарам в шит-листа наред с другите блогове, които фигурират в него, и да го наблюдавам както наблюдавам и националните ни телевизии. Т.е. за да разбирам поведението на обществото, беше нужно просто да видя с какво го занимават по телевизията.


Благодаря, все по-малко хора следят българските телевизии и ги заместват с лично отношение упражнявайки избирателната си способност към темите които ги вълнуват чрез Интернет. Това развитие пророкува и преди дни само създателят на Майкрософт. Нещата ще вървят все повече в такава посока.
Но например след снощното отразяван на новините по повод вчерашната случка, отношението ви към телевизията за мен е напълно разбираемо
Всяка страна се развива непрекъснато. Важното е да я развиваме в градивен и съзидателен, обединителен - в креативен смисъл да градим това в нея от което сме недоволни. А не да рушим, кълнем, проклиняме, деградираме, разединяваме.Така се създава нация и национално достойнство. Така мисля аз.
цитирай
5. semtomovi - до постинга ви номер две
10.01.2011 16:33
Приятно ми е, че има представяне. Ами, вижте, колкото и да съм надарена там с някакви гадателски способности, особено в период като сега когато съм много болна и уморена и съм на легло с болки в цялото тяло, нямам сили да гадая. Не е зле, когато идвате анонимни да пренасочвате към някакъв ваш сайт. За да знам с кого си говорим и пишем. Не тълкувайте поведението ми като агресия лично към вас, станало е недоразумение. Ами ако сте лингвист и психолог сигурно сте забелязали някакви мои области върху които съм работила върху познанията ми в тия сфери и това ви привлича, най-вероятно. Общо взето съм на същото мнение. Имам приятели от коренно различни идеологии, но когато делим общ език те не пречат на приятелството. Общо взето не съм агресивна натура, но просто имам дни когато съм много тежко болна от ревматизъма и куп други последствия от него и нямам физически сили за нищо. Извинявам се ако така сте ме изтълкували!
цитирай
6. semtomovi - Благодаря ви за доброжелателството и уважението от последния ви постинг,
10.01.2011 16:40
който пожелахте да изтрия.
Ами не ме примайте буквално. Има неща които би трябвало да се изрекат малко по-иронично, когато хората не ги приемат буквално. та това за лайното е може би неуспешен опит за ирония. Но ако заменя думата с думата "мнението" на народа, ще ви стане сигурно по-ясно. Ами вижте какво, в шведския някои думи се тълкуват по един начин, но буквален превод на български може би не се разбира или тълкува по съвсем погрешен начин. ). Тъй че... аз лесно влизам в недоразумения и с иронията ми и когато зле я изразявам на български. Все пак имам дни в които съм много много зле с българския език. Тъй, че ми помагайте, ако обичате - казвайте ми кое не разбирате! За над 20 години и родния език се забравя в чуждата държава! Макар и не всеки това да го разбира, ако не е напускал езика си и нацията си.
Само моля, добре запомнете, че няма българин, македонец, сърбин, поляк, русняк и т. н. етноси и групи когото да "мразя". Уважавам си народа - до последния човек дори до тези които ме посрещат зле. Аз не мразя дори никоя нация, животно, растение - стремя се да РАЗБИРАМ и почитам всички.

Но когато се натъкнете на група хора, които са високоинтелигентни, ерудирани, начетени, но манипулират истината, фактите и т. н. съгласете се, че не бива да ставаме доброволно жертва в ръцете им! От тази гледна точка трябваше да тълкувате, че реших да взема "температурата" на становището на народа в тоя конфликт както и да сондирам мнение. Всеки си има методи на работа. А отсрещната страна е преекспонирана по нета. Нея и без другото я намирате навсякъде. Но нали всичките страни в един спор трябва да бъдат изслушани, ако желаем да отсъдим нещо безпристрасно и обективно?

Нямам сили днес за нищо. Трябва да се грижа за болното си тяло уви. Но вие ако искате пишете всички посетители!
Ще ви събирам на модерация!

Ще ми бъде интересно да се запозная с вас ако има откъде, разбира се. Лек ден и приятна и пълзотворна седмица желая и на Вас и на Вашето семейство!
цитирай
7. silencemurmur - Дали сме
10.01.2011 17:33
русофили или америкофили е без значение.
Важното е да останеме роби барабар със съответното правителство
независимо в коя държава по земята.

виж: http://silencemurmur.blog.bg/politika/2011/01/10/da-svyrshim-sys-socializma.664641 с линкове към един честен гражданин на Земята.

дано има лек за един лек ден
цитирай
8. semtomovi - Благодаря! Желая същото и на Вас!
10.01.2011 17:41
silencemurmur написа:
русофили или америкофили е без значение.
Важното е да останеме роби барабар със съответното правителство
независимо в коя държава по земята.



А ако правителството се грижи добре и относително справедливо към всичките си социални групи и води една неутрална и суверенна политика отстоявайки националните интереси, тогава нима гражданите не биха почувствали разликата? Ето, шведите безкрайно много си обичат държавата (особено солидарността и равноправието) и за тях нещо "по-добро от Швеция няма на земята".

Макар и ние емигрантите да попадам малко извън.

Линкът Ви за съжаление при мене не знам защо не се отвори?
цитирай
9. semtomovi - Някой ще ми каже ли дали някои от българските
10.01.2011 17:48
медии са почели днес тия 750 загинали софиянци на днешния ден?
цитирай
10. semtomovi - За "Белите ти дни"
10.01.2011 22:03
Едно са човешките, друго са Божиите планове
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436301
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031