Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 22:52 - ЕКСКЛУЗИВНО ! КАКВО ПРАВИ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ В ИЗРАЕЛ ЕДНАГОДИНА ПРЕДИ АТЕНТАТА В "САРАФОВО"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
0



Публикувано на 19.12.2014 / 10:57 EКСКЛУЗИВНО! КАКВО ПРАВИ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ В ИЗРАЕЛ ЕДНА ГОДИНА ПРЕДИ АТЕНТАТА В „САРАФОВО”

imageПубликация в сайта frognews.bg ни провокира да разкрием част от завесата за „професионализма” на българските спецслужби, на които сме посветили разследване, което ще бъде публикувано в подготвяната от Веселина Томова книга „Хвани ме за кобура”.

Сайтът frognews.bg публикува информация, която убягна от медийното пространство у нас, и която цитираме дословно:
Агент на израелската разузнавателна агенция Мосад, внедрен в Хизбула, е организирал атентата в Бургас. Тази сензационна новина е водеща във всички израелски и арабски медии, установи Фрог нюз. Преди няколко дни членове на шиитската ислямска организация са арестували своя човек-Мохамед Шорба. До сега официално бил шеф на отдел „Външни операции” в Хизбула.
Задържането на Мохамем Шорба обръща на 180 градуса лансираната досега версия, че Хизбула изцяло стои зад трагедията на летище Сарафово на 18 юли 2012 година, отчитат международните анализатори.
Шарба е ливанец, който се издига до един от най-отговорните постове в Хизбула. При задържането си той признал, че е работил за Мосад, които го внедрили в една Южноазиатска държава. Той вербувал за тайната кауза още четирима души, които също са арестувани. Установено е, че докато бил агент на израелското разузнаване получил 1 млн. щ. д., съобщават медиите. Отделно от това Мохамед Шорба разкрил, че стои зад уж провалените атентати в Азербайджан, Тайланд, Грузия, както и зад трагедията в Сарафово. „Задържането на Шорба показва, че зад атентата в България стоят чужди тайни служби, които използват внедрени хора в Хизбула, за да я компрометират пред света и да докажат, че мястото и е в списъка на терористичните организации. Това казах няколко дни след трагедията. Най-странна беше тогава реакцията на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, който 10 минути след взрива заяви, че зад това стои Хизбула”, обясни пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
Злаполучният автобус в Сарафово
Автобус с 40 израелски туристи бе взривен на летището в Бургас в 17.30 часа на 18 юли 2012 г. Загинаха седем души, а над 30 бяха ранени. Сред загиналите бе и шофьорът на автобуса, българинът Мустафа Кьосов, който е трябвало да превози туристите до Слънчев бряг. Това бе първият терористичен акт в най-новата история на България. Тогава никой не пое отговорност за атентата, а ливанска групировка „Хизбула“ отрече да има нещо общо с терористичния акт.
Две години след атентата стана ясна и самоличността на извършителя на бомбеното нападение. Извършителят, използвал фалшива шофьорска книжка на името на Жак Фелипе Мартен (Jacque Felipe Martin), в действителност е Мохамад Хасан Ел Хюсеини (Mohamad Hassan El Husseini, Mohamed Hassan El Husseim). Той е роден в Ливан на 27.05.1989 г. Притежава ливанско и френско гражданство и е бил член на групата, участвала в извършването на нападението, включваща и установените по-рано Мелиад Фарах (използвал идентична шофьорска книжка на името на Браян Джеремая Джеймисън) и Хасан Ал-Хадж Хасан (използвал идентична шофьорска книжка на името на Ралф Уилям Рико).
След идването на ГЕРБ на власт при първото правителство на ГЕРБ – не друг, а видният представител на „Кръга Драшков” – Цветлин Йовчев е назначен през август 2009 година от Бойко Борисов на мястото на Петко Сертов като шеф на ДАНС.
На 16 февруари 2011 година – в разгара на скандала „Ало, Ваньо“ Цветлин Йовчев подава оставка, която е приета ден по-късно от премиера Бойко Борисов. Тогава Цветлин Йовчев се „обоснована” така: „неколкократно изразеното недоверие към мен като председател на ДАНС и неоправдаване на очакванията на премиера по отношение на това кои трябва да са приоритетите и какво трябва да върши агенцията съгласно действащия в момента Закон за ДАНС“. Борисов пък приема оставката му, като обявява, че цени качествата му като експерт, като полицай, като агент на ДАНС, но за да „бъдеш и началник, ти трябват още няколко качества, тоест да контролираш подчинените си“.
Цветлин Йовчев, обаче като ценен представител на „библиотеркарския кръг” на Стоян Денчев, разбирай Ахмед Доган, отново е приласкан от Бойко Борисов като … негов съветник по … сигурността. След като пък президент става Росен Плевнелиев, Йовчев е „командирован” като негов началник на кабинета.
Нататък – Цветлин Йовчев – когато идва правителството на Орешарски, чиито служби и МВР са под тотален контрол на ДПС – поема поста вицепремиер и министър на вътрешните работи, а Владимир Писанчев /от същия „Кръг Драшков”/ е „изпран” за сметка на омаскаряването на Петко Сертов и назначен за шеф на ДАНС.
Преди Цветлин Йовчев да оглави вътрешното министерство, поста е предложен на Петко Сертов от Орешарски. Дни преди да бъде оповестено правителството, Орешарски се извинява на Петко Сертов, че „се отменя” назначението му, заради „политическо решение” и му предлага да стане негов съветник по националната сигурност. Сертов, омерзен, отказва.
На 18 юли 2012 година се случва атентата на летище „Сарафово” в Бургас.
ЕДНА ГОДИНА ПО-РАНО – тогава, когато Цветлин Йовчев се явява съветник на Борисов, той САМ поисква българска частна фирма, която има сериозен бизнес с Израел, да го заведе в Израел.
Същата частна фирма има сериозни контакти с изключително знакови фигури от Израел, свързани с отбраната и сигурността.
Цветлин Йовчев е поет от частната българска фирма. Завеждат го в Израел и благодарение на частните бизнесмени лицето Цветлин Йовчев е представено на изключително важни и мощни фигури в Израел. Нещо, за което той изобщо не е могъл да си мечтае. Всички разноски по пътуването и пребиваването на Цветлин Йовчев са поети от частната фирма.
ЕДНА ГОДИНА ПРЕДИ АТЕНТАТА В „САРАФОВО” на Цветлин Йовчев е показана цялата схема за сигурност на летище „Бен Гурион” в Израел и НАЙ-ВАЖНОТО – при една от срещите, в прав текст му е заявено, че израелците имат информация, че предстои в България да има атентат на някое възлово място в България, вероятно летище.
Цветлин Йовчев се връща в България.
По-късно у нас пристигат израелски представители, водени от същата българска частна фирма, които дори носят спец.техника, която да демонстрират на нашите „корифеи” на „националната сигурност”.
Демонстрацията става в МВР, където присъстват и Цветан Цветанов, и Станимир Флоров.
Любопитното е, че на нея израелците питат присъстващите чий телефон от телефонните им указатели в мобилните телефони искат да „локализират” къде точно се намира в реално време. Станимир Флоров казва: „Ами проверете телефона на „мама”. „Мама” е локализирана на секундата къде точно е на село.
Въпреки предварително подадената информация към Цветлин Йовчев ГОДИНА ПРЕДИ АТЕНТАТА В „САРАФОВО”, че се очаква това да се случи, всички знаем каква „готовност” имаха родните „спец” „професионалисти”.
И как я караха на „обосновани предположения”.
Това по никакъв начин не попречи „цветлиновци” да бъдат впоследствие издигнати в спец. кариерата до невиждани висоти.

Afera.bg





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314626
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031