Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2010 03:13 - 15-годишен заби нож в гърба на своя здравен пазител
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 30353 Коментари: 81 Гласове:
9

Последна промяна: 19.08.2010 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

15-годишен заби нож в гърба на своя здравен пазител

  2010-08-14 23:57 Швеция  Едно петнайсетгодишно момче от Сундбу младежки дом (Сундбу Унгдумсхйем) заби в 21 часа в съботната вечер нож в гърба на  мъж - негов здравен пазител.

Случката стана вътре в Дома за грижи (Воурдхеммет), където се грижат за престъпни момчета на възраст от 15 до 20 години, осъдени на Затворени младежки грижи. 

Причината за нараняването е все още неясна, според полицията във Вестманланд.

 
Източник
В. DN

image
Sundbo Ungdomshem се намира в гр Фоогерсшта

(червената точка)
  Сега 1 въпрос към ВАС;
А в пред- и следдемократическа България съществували ли са подобни домове?



Тагове:   нож,   пазител,


Гласувай:
9



1. eltimir - Да
15.08.2010 08:12
Затворът за малолетни в Бойчиновци. Казват, че там било истинска школа за престъпници.
цитирай
2. misbis - според мен много добра тема за размисъл
15.08.2010 08:29
а как е в Бг? що се отнася за психиатрични и други “диагностицирани“ хора.
Много мръсотия ще излезе и там,защото Бг-послушниците послушно вървят по стъпките на батковците си-европейските илюминати.И в Бг психиатрията се е използвала, и може би все още се използва за елиминиране на неудобните.
Стария фашистки метод.
цитирай
3. анонимен - Къде това бе кака?
15.08.2010 08:30
В Швеция?
цитирай
4. alexiev63 - Преди имаше знам за Бойчиновци, ...
15.08.2010 12:37
Преди имаше знам за Бойчиновци, сега не съм сигурен!?
цитирай
5. semtomovi - така ли ги обграждат също?
15.08.2010 14:28
Ами хубаво е, че е само един на брой. А то тука при нас в Швеция изникват все нови и нови в медиите. Домове за най-различни възрасти. И е трудно да разбереш кой за какво се е провинил че е в тях.
цитирай
6. semtomovi - 3
15.08.2010 14:46
Червената точка на картата. Ето, качих го. Иначе трудно се намира с Гугъла. Скътано е.
цитирай
7. eltimir - Някога
15.08.2010 14:48
За някога знам. В Бойчиновци беше затвор, но освен него съществуваше и системата на така наречените ТПО, Трудово-поправителни общежития. Не съм бил на такава място. Бях известно време само в затвора за политически осъдени в Стара Загора. Сега обаче едва ли е по-добре. С тая разлика, че преди вкарваха и циганите, а сега на тях все им се разминава. Според правилата на либерално-демократическия геноцид над българите.
Европа не е и не може да ни бъде пример за подражание. И никога не е била такъв пример. Точно обратното. Дори падането ни под турско робство го дължим най-вече на "доблестните" тевтонски рицари, сражавали се на страната на турците. както и на венецианските евреи. После Ньойски договор, да не изброявам. Да върви по дяволите тая Европа, бездруго е тръгнала натам. А ние по-скоро да излизаме от ЕС, ако искаме да оцелеем като народ.
цитирай
8. eltimir - ЕС - Еврейски сатанизъм
15.08.2010 14:52
Тук:
http://erigkan.ucoz.ru/
Копирах и поставих три статии, посветени на еврейския сатанизъм, насаждан като идеология на ЕС. Можете сами да се убедите. Статиите са богато илюстрирани.
"Възраждането на Вавилон"
"Вавилонската блудница"
"Красавицата /Европа/ и звяра /
от Апокалипсиса/"
цитирай
9. semtomovi - Шведите тука са доста против
15.08.2010 14:54
1. ЕС
и
2. емигрантите

Те са по-скоро за Уния с Норвегия в Северен съюз днес, ако питате народа им. Но норвежците след толкова години вицове и обиди вече си оправиха икономиката и не ги щат. И сега те живеят от затвори, тайни психиатрии и домове и експерименти на лекарства върху емигрантски деца и дисиденти. Хубаво "развитие"!

Благодаря за линковете. Затрупахте ме с мис Б. с чудесни линкове и всичко е ново за мене и ще имам доста дни усамотение да ви отварям материалите и да ги изчитам основно.
цитирай
10. semtomovi - до 2
15.08.2010 14:59
Да, как е в България? За съжаление нищо не знам за българските психиатрии? Все пак успокоителното там е, че в тях приемат хора които са действително нуждаещи се от лечение. Докато в Швеция в нашия случай социалните проблеми не се решиха от соц. служба която ги "превърна с магическа пръчка" в психични болести ведно с ревматизма и хелминтозна семейна епидемия, всичко го приписаха на "богато въображение, шизофрения, параноя" и други смешни измишльотини, от които те живеят днес в Швеция
цитирай
11. eltimir - Народите
15.08.2010 15:18
semtomovi написа:
1. ЕС
и
2. емигрантите

Те са по-скоро за Уния с Норвегия в Северен съюз днес, ако питате народа им. Но норвежците след толкова години вицове и обиди вече си оправиха икономиката и не ги щат. И сега те живеят от затвори, тайни психиатрии и домове и експерименти на лекарства върху емигрантски деца и дисиденти. Хубаво "развитие"!

Благодаря за линковете. Затрупахте ме с мис Б. с чудесни линкове и всичко е ново за мене и ще имам доста дни усамотение да ви отварям материалите и да ги изчитам основно.

Опасявам се, че никой не се интересува от мнението на народите и няма да ги пита.
За психиатриите нищо не знам. През 80-те години един мой съзатворник го бяха вкарали в психиатрията към затворите - в Ловешкия затвор. Той казваше, че там се провеждали всякакви експерименти с живи хора, но съм забравил подробностите. Но общо за българската медицина мога да кажа. Тя е организирана на такъв принцип, който спомага за измиране на българите и развъждане на циганите. Обикновен демократичен геноцид.
цитирай
12. semtomovi - 11
15.08.2010 17:24
Пак се успокоявам че в България вкарват в психиатрии само хора със сериозни психични разстройства. Докато в Швеция им подправят физическите диагнози и симптоми, крадат се журнали, архиви, за да се пропдравят с психични. В крайна сметка всичко се свежда поне според клипа със субтитрите на мисс Бис тука на български език с г-жа финландско-норвежската лекарка до намирането на "опитни зайчета" за тестването на страничните ефекти на нови шведски и норвежски лекарства, защото те не си внасят от цял свят като България, ами са на самозадоволяване и тук връзката между лекарските монополи и соц. департаменти и правителствата е изключително тясна.

Елтимир, вярвам Ви, аз Ви писах как и в БГ щях да попадна на невролептик по време на топлинен удар в ръцете на лекар-ром от бърза помощ, и само общата ми медицинска култура ми помогна да му откажа. Случи ми се значи нещо от тоя род и там...
Но поне се надявам че са все още единични явления и че в България лекарите спазват Хипократовата клетва.

Предполагам, че тия с хиляди домове за всички възрасти в Швеция си съществуват от 1943 г. насам, просто са благоустроени, модернизирани и малко същността им е попроменена. Но иначе ми е невъзможно да изброя колко са на брой в Швеция днес. Чак когато стане някой инцидент и се разчуе из медиите заради него - като тип този- тогава чак обществеността в Швеция научаваме нещо откъслечено за съществуванието им. Но така и няма да разбереме поради какви причини младежите вътре са затворени. Медиите не са на тяхна страна. Виждате как се мълчи в нашия случай когато са замесени малки и болни деца и никой не ни обръща внимание, че на младежите и техните права ли ще обърнат. Кой знае какво става и там!

Опасявам се че "затворите за дисиденти-работници" от клипа на Джордж Грийн в САЩ са построени и в Швеция под пропагандата за "грижи за здравето" "грижи за семейството". Виждате в нашияя случай, че си беше живия опит за организирано колективно убийство на деца. Значи това е пропаганда. Оправдание за огромния брой и количества такива ЗАТВОРИ.

Концлагерите на Хитлер от Австрия, Чехия, Полша си траят и до днес в Швеция. Имаше ги преди 43 г. има ги и днес, благоустроени и под мотото за "грижи за човека" и за неговото "добруване". Какво се е променило? Аз не намирам промяна лично.
цитирай
13. анонимен - А в пред- и следдемократическа България съществували ли са подобни домове?
15.08.2010 19:24
Не задавай подобни въпроси, че страдат :-D
Измеждувпрочем Швеция ми е слабост...

\m/
//
цитирай
14. semtomovi - 13
15.08.2010 19:27
Извинявайте но нещо не разбрах в какъв смисъл кой страда?

В какъв смисъл ви е слабост?
(аз също бях прекалено позитивна реклама на Швеция по света през годините докато не се натъкнах на "другото й лице" зад маската, разбируемо е)
цитирай
15. semtomovi - Страданието
15.08.2010 20:17
Надявам се да почерпите опит и информация от нашия случай, този скорошен ден когато Страданието бъде импортирано и в България.
цитирай
16. анонимен - Това вече не може да е истина
15.08.2010 20:35
Прословутия шведски тоталитаризъм и бълграската социалистическа демокрация. Колко е гадно да живееш в Швеция и колко е приятно в България. На въпросните автори ще им пожелая да погледнат по един дом за сираци, една лудница и един старчески дом. После ще говорим. Само ще спомена,че при аутопсията на сираче с диагноза трайна дебилност, са намерени 2 стелки от обувки, пирони, камъни, части от дюшека. Сирачето е починало от ... преяждане, бе другари Томови. Преяждане. Какво друго?
цитирай
17. semtomovi - Всичко което ви разказваме за съжаление е истина
15.08.2010 20:43
П, да, този проблем ми е познат. Две мои лели починаха в България - едната през 90-те години, другата през 2008 г. също от недояждане и глад. Аз съм засегнала тоя проблем за липсата на соцц. мрежа неведнъж - поне където аз пиша.

Не мисля че се касае за шведски тоталитаризъм. По-скоро се касае за Полицейска Държава копираша общественото устройство от САЩ (през втората световна пък шведите са били съюзници на Германия). Такава държава поне поради липсата на полицейско участие в българското общество в тоя обхват (освен по шосетата) няма аналог в България.

Що се отнася до домовете в България. Съжалявам, че и в България има подобни трагични случаи. Но там проблемите са по-скоро материални. В шведските домове хранят тия младежи, но не се знае с какво им пепрят сосовете. Аз само мога да си спомня, че никак не ми бе приятно да пия на екс по 10 литра вода непосредствено след вечерята. Въпреки че сте сити, не знаете какво сте поели, за да ви горят костите из цялото тяло нощем и да потушавате огъня с по 10 литра вода! Заради такива прекалени "грижи" в богата Швеция са стартирали работа куп музеи на психиатрията, куп американски актьори като Том Круз ходят да демонстрират по улиците, куп сайтове по човешки права оплакаха убити с лекарства дечурлига.

Но наистина ли българската държава убива по 100 000 българи годишно (цифрата е от сп. Доогенс Медисиин, номер 47, 2007 г. от шведският държ. психотерапевт д-р Мангюс Е, не е дори моя)? Аз лично не вярвам това да се прави в България.
Както виждате лично аз наблягам на темата за липсата на социална мрежа днес в България. Аз поне лично мизерията никъде не съм я подминавала.
Но какво като Швеция с едната ръка ви дава достатъчно пари за да не ядете дюшеци, но с другата ви бие, наказва, гони, отказва лечение на децата ви, трови ви и ви затваря принудително?

На "другари" в Швеция не си говориме. Нито на "господа". И двете форми от отдавна са в музеите. Архаизирани са. От 60-те години има обаче езикова РЕФОРМА. И след нея си говорим на ТИ дори с министрите и краля. Можете спокойно да ми говорите на Ти. Свикнала съм. Положителното тук е, че липсва такава официална йерархия.

Но аз лично не си продавам свободата за принудително тъпчене три пъти на ден с инжекции Респирдоол или за синтетичен амфетамин на децата ми. Вие бихте ли си я продали? Ако отговороът е "Да" тогава винаги можете да емигрирате тук.
цитирай
18. misbis - до нр 16 мила, няма вече накъде да се бяга
15.08.2010 20:54
гърба на хората е опрян в стената.мога да те уверя,че авторката е повече от права.видяла е истинското,фашистко лице на лъскавия запад.
отворете си очите, докато не е късно.
цитирай
19. misbis - до 17,автора
15.08.2010 20:56
хммм, верно е че в Бг все още има солидарност между хората,но не идеализирай.
И лекари и политици, ....много от тях са отровени от западната матрица,даже надминали я.
Европа, и Швеция-дават пари ако слушкаш и играеш по тяхната игра. Това е политиката и на всички помощи за т.н.3ти свят. И в такива съм работила.
Запада е най-лицемерната и двулична система,която съм срещала
цитирай
20. semtomovi - до 18, Госпожо Бисерка
15.08.2010 20:58
... българските читатели в България просто са жертва на липсата на конкретна информация от тази част на света под формата на актуална преводаческа дейност и са свикнали писанията на нашите медии да са изключително идилични, както и да не засягат социалната тематика на севера, като факти че сега Мона Салин направи офиц. обръщение миналата седмица че над 200 000 шведски деца гладуват днес в Швеция! Трябва да ви превеждам и подобни статии за да се осъзнаете в България че бедността не е само българска придобивка.
цитирай
21. semtomovi - до 19
15.08.2010 21:00
.. да ще бъде интересно ако разкажете нещо и за тях.

Да, всички се продаваме тук за пари. А и още... всички вършим едно но говорим друго. За да оцелеем. То си е включено в неписаните правила на системата...

В България не мога да се ориентирам какво става. Някаква екстремна приватизация с много богати и много бедни. е, тоя проблем поне шведите от отдавна са го регулирали (в огромната им данъчна служба и с помощите на Касата).

Но политиката на ЕС срещу Третия свят е Ад. Тука много и хубави филми даваха на тая тема за рестрикциите против тяхната селскостопанска продукция, напр.
цитирай
22. semtomovi - идеализацията
15.08.2010 21:09
ами идеализирам до толкова, че в БГ учителите са си учители. А не са първо доносници и информатори на соц. служба и прокарващи планирани мними психо-социални диагнози за учениците си. Вършат си педагогическата работа.

И лекарите в България (стига да им платиш) си гледат медицината и ви диагностицират коректно. Не са още обвързани с Касата и не приемат диагнозите си от нея по поръчка и заповед отгоре.

Заради тия двете неща си заслужава да иделизирам бълг. действителност. Където проблемът е, както тука правилно отбелязахте, материалната справедливост с пари , данъци и помощии и липсата на соц. мрежа в България.

А какъв смисъл има да ходите на лекар и училище в Швеция, ако три години не учат децата ви ръкописните букви, а всеки понеделник ги препитват да рисуват в Големия Блок какво са вършили с мама и тате и с кои други хора през уикенда (това е шпионаж, а не е педагогика) и където докторите Ви пращат по медицински туризъм по света, отказвайки ви направление за ревматолог, напр. докато вие продължавате да се инвалидизирате (без грам човечност) след като вече 6 години обжалвате отказа на направления за вас.

Но ако искате ще ви отворя още теми че се отклонихме по какво ли не
цитирай
23. анонимен - semtomovi,
15.08.2010 21:09
явно сте прекалено глупави и няма да можем да проведен нормален и ползотворен диалог :-D

\m/
//
цитирай
24. misbis - еми,същата политика водят
15.08.2010 21:10
и срещу 3тата ръка членки на европа.
демек-ние.
англо-саксонската раса е убедена,че е най-добрата и всяка една друга не заслужава внимание. Бил от Камелот,ако да е англичанин пусна видео за англо-саксонската“мисия“
цитирай
25. анонимен - ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО В ШВЕЦИЯ !)))))))
15.08.2010 21:11
И НИКОГА ВЪВ ФИНЛАНД !))
Поздрави от северната съседка !
цитирай
26. semtomovi - до 23
15.08.2010 21:11
ами сигурно сме много "глупави", защото се изразяваме с думи, а не с чертежи. )
цитирай
27. misbis - глупави?
15.08.2010 21:13
ИЗСТРАДАЛИ... ВСИЧКО КОЕТО ПИШЕМ ЗА ЗАПАДА Е МИНАЛО ПРЕЗ ЖИВАТА НИ КРЪВ И ПЛАТЕНО С НЕЯ

galinbalin написа:
явно сте прекалено глупави и няма да можем да проведен нормален и ползотворен диалог :-D

\m/
//

цитирай
28. misbis - PERKALA :-)))
15.08.2010 21:14
ти откъде се появи?

lidis написа:
И НИКОГА ВЪВ ФИНЛАНД !))
Поздрави от северната съседка !

цитирай
29. semtomovi - до 24
15.08.2010 21:14
О, госпожо Лидис! )
Тука в Затвореното отделение се сприятелих с един много ерудиран Финландец - свидетел на Йехова. За 4 седмици с Респирдоол го превърнаха от изключително вербално надарен човек с писателски талант да се изразява в ... агресивно депресирано виещо животно! Ден пред ден отпадаше пред очите ми и ми ревеше, че цял живот го ту пускат ту затварят и са му съсипали живота шведите. Майка му идваше на свиждане. Много приятни хора, но го съсипаха само за месец.

Продължавам да се питам защо не си е събрал куфара ами стои да търпи тия извращения и да си дава живота за лекарствените им експерименти.

Във Финландия наистина ли липсва тази система за която с г-жа Бисерка си говорим тука, че днес съществува в Норвегия, Швеция и Дания???
цитирай
30. semtomovi - до 24, мис бис
15.08.2010 21:19
Много интересно. Дайте лин! Кажете повече!
Аз съм убедена в това, защото ща не ща шведските учебници ми насаждат (последния който учих по шведско обществознание в гимназията), че децата на емигрантите са невменяеми до 13-то поколение! И така си запазват работния пазар за собствената си великошведска арийска нация с поне 5-6 поколения напред! После и останалите медии бълват зловонни предразсъдъци "колко мързеливи, мръсни и невменяеми са емигрантите". Всеки божи ден! В крайна сметка пропагандата винаги дистанцира и подготвя потенциални клиенти за хилядите им празни домове като тоя от снимката горе! Швеция е една държава на Тях и Нас. Разделени сме на 2 лагера като в бивш ЮАР или в Северна Ирландия!
После и шведските партии на свой ред поставят непосилни условия за "интеграция на емигрантите", което на практика е "асимилация". Та тия неща са ми ясни.

Но в България съществуват някакви нови партии и интелектуалци, които лъжат българите, че били "арийци". Достатъчно ще им е обаче да поживеят тук няколко седмици за да се разубедят, като преживеят сеграция и дискриминация.
цитирай
31. semtomovi - до 27, мис бис
15.08.2010 21:20
Не ги съдете! Те идеализират, просто защото има традиция българските медии да идеализират това което им е напълно непознато.
цитирай
32. semtomovi - данни се избягват с умисъл...
15.08.2010 21:26
А аз така и не разбрах от шведските медии това момче което е ударило ножа, заради какво излежава. За биографията му в. Догенс Нихйетер не писа обаче...
цитирай
33. анонимен - Много пъти искам да взема отношение и да кажа
15.08.2010 21:39
че Финландия няма нищо общо с другите скандинавски страни по тертип на управление и реализирани отдавна права на човека . Финландия е страната в която живеят най -малко чужденци и е запазила разумното общуване и толерантност между хората ! Не напразно миналата година бе определена с анкета за страната с най -щастливо население ! Тук се работи и провежда политика за опазване здравето и психиката на всеки с многото приемущества за човека. Да не забравяме ,че и сощиалната помощ е най - силна тук в света . Аз живея 16 години тук между фини и чужденци но не съм срещнала дори крив поглед ! Фините са фини точни и човечни .Те също не обичат шведите и са доста настроени срещу тях още от време оно , когато много фински деца през войната са заминали там уж да се спасяват и много малко са се върнали живи
Расизмът на шведките власти и населението личи и сега дори , гледат на фините като неравностойни . По границите ги задължават да говорят само шведски и е парадокс фински селища със шведско говорящи!! Да не говориме за отношението им към фини живеещи в Швеция! Смятат ги за селяни и прости , а всъщност простотията е именно в Швеция , която отдавна се е превърнала на гето ! Една разградена култура , която дърпа назад ! Много назад е от Финландия с всички показатели ! Самите фини имат алергия от шведите ! Не се обичат взаимно ! Аз съм посещавала много пъти Швеция и лично давам мнение ,че е назад поне 30 години от Финланд по начин на живот и съвременни придобивки.
Ами само пътищата да им видиш и ще разбереш за какво иде реч ! Финландия е една спокойна и уредена социална страна с права , докато Швеция е сборище на култури и характеристиките им , които я дърпат назад ! Поздрави !
цитирай
34. misbis - eto linka
15.08.2010 21:46
http://www.youtube.com/watch?v=rw4z-rSwNjY
цитирай
35. анонимен - ти откъде се появи? И НИКОГА ВЪВ ...
15.08.2010 21:50
misbis написа:
ти откъде се появи?

lidis написа:
И НИКОГА ВЪВ ФИНЛАНД !))
Поздрави от северната съседка !



Perkele ! Vain Suomi on rauhaa ja kaunis maa ! Ej mutta mita mailmassa !
цитирай
36. semtomovi - Благодаря за коментара на Лидис и за линка на Мис Бис
15.08.2010 22:01
По отношение на идеализацията, забравих да допълня, че идеализирам България поне в такъв аспект, че без съд и присъда не сезира невинни хора от улицата с подписите на двама лекари-мафиоти или приятели и не отнема свободата им завинаги, само защото станали жертви на ваканционна епидемия.
цитирай
37. semtomovi - 33.
15.08.2010 22:02
Лидис, вие гледахте ли клипа по Ютууба "Sweden sucks"? Там на шега имаше съпоставка между Швеция и Финландия?
цитирай
38. semtomovi - Лидис
15.08.2010 22:06
по принцип и аз не живях зле и имах нормален живот в Швеция. До... раждането на децата ми. Тогава ми обърнаха целия свят нагоре с краката.До тогава не съм можела и в най-налудничавата ми фантазия да си и представя дори че подобна Хитлеристка система съществува (не е тоталитаризъм, а си е Хитлеризъм) в страната! Така и днес когато разправям на хора които не са се сблъсквали с тази скрита система - те не ми вярват, защото за това не се пише, а се говори с цената на живота.

Още след раждането на първото ми дете 1997 г. канеха ни всяка седмица да участваме в различни експерименти на лекарства с анкетни листове. Аз отказвах да си дам децата за опитни зайчета. Тогава ето до къде се стигна от 1996 до 2007 г. До идиотизация на цялото семейство, за да си получат те все пак набелязаните "опитни зайчета" с цената на подмяна на диагнози от Касата. Пред нищо не се спира тая Каса и добре платените й лекари. Фалшифицират на поразия само и само да ни направят "бройка за лекарствени експерименти". В такъв смисъл Хитлеровите експерименти от концлагерите никога не са си отишли от Швеция.
цитирай
39. анонимен - Гледала съм го !)))
15.08.2010 22:09
И много шеги с фински клипове по повод работата на шведската полиция и народа там съм гледала в youtube.com. направени от финландци ! Спокойна вечер ти желая и много здраве и успех , мила ! Дръж се !)
цитирай
40. semtomovi - Непременно
15.08.2010 22:10
да ми пратите нещо. За сега гледах подобни само по датската телевизия относно шведската алкохолна политика!

Да се държа, значи да продължавам да се крия от властите и да не влизам в контакт с тях. Само това спасява, когато сте маркирани за Черна овца. Ами покрила съм се яко! )
цитирай
41. semtomovi - 39
15.08.2010 22:12
Лидис, а вие гледали ли сте шведските клипчета със Свулло? Ама и него накрая психиатрията го прати на въжето в килера и го уби! Ще взема да му пусна някое клипче отгоре да се запознаят и българите с творчество на тоя обичан и народен шведски комик, който го затриха накрая май и него..
цитирай
42. анонимен - по принцип и аз не живях зле и имах ...
15.08.2010 22:26
semtomovi написа:
по принцип и аз не живях зле и имах нормален живот в Швеция. До... раждането на децата ми. Тогава ми обърнаха целия свят нагоре с краката.До тогава не съм можела и в най-налудничавата ми фантазия да си и представя дори че подобна Хитлеристка система съществува (не е тоталитаризъм, а си е Хитлеризъм) в страната! Така и днес когато разправям на хора които не са се сблъсквали с тази скрита система - те не ми вярват, защото за това не се пише, а се говори с цената на живота.

Още след раждането на първото ми дете 1997 г. канеха ни всяка седмица да участваме в различни експерименти на лекарства с анкетни листове. Аз отказвах да си дам децата за опитни зайчета. Тогава ето до къде се стигна от 1996 до 2007 г. До идиотизация на цялото семейство, за да си получат те все пак набелязаните "опитни зайчета" с цената на подмяна на диагнози от Касата. Пред нищо не се спира тая Каса и добре платените й лекари. Фалшифицират на поразия само и само да ни направят "бройка за лекарствени експерименти". В такъв смисъл Хитлеровите експерименти от концлагерите никога не са си отишли от Швеция.


Да не забравяме историята на Швеция в която се казва ,че преди 300 години кралят на Шведите бил хомо и не оставил поколение. Тогава Великите сили изпратили за крал на Шведите немски гражданин син на адвокат , който се явява един от прадядовците на днешният крал Густав ! Ами кралицата от къде е - секретарка на консулството и пак германка ! Тая германска политика не е от вчера и няма общо със скандинавската дива жилка на моите фини , дето са били гладни васали на Швеция 200 години. Коренните жители с прогрес и реална демокрация по тия места са фините и затова са човечни и политиката им е идеална . Не са допуснали немци да ги управляват и да им влияят. Ние сме селото на Скандинавия -ОК ! Но щастливо село ! Не я давам Финландия за никоя Европейска държава по стандарт и управление. Преди 2 години обиколих с автокараваната си всички европейски страни за 3 месеца и се уверих .
цитирай
43. semtomovi - Абе виж ти провери за всеки случай
15.08.2010 22:35
да не ви внедрят тия тайни затвори за дисиденти и там...

Еми, Лидис, финладците се родеят с унгарците и с балтийските, те нямали нищо общо със старогерманците? Така ли е наистина?
цитирай
44. misbis - виж какво намерих
15.08.2010 22:41
http://apologetic.blog.bg/drugi/2010/08/15/v-psihodispanseryt-v-plovdiv-vse-oshte-vryzvat-psihichno-bol.591543
цитирай
45. semtomovi - 44 мисбис линка
15.08.2010 22:54
Честно да ти кажа не знам какво е психоза Не мога да се поставя и на мястото на тия хора. Защото никога не съм имала. Не съм имала и псих. проблеми. Дори безпокойство. Дори депресия. Въпреки ревматизма имам много борбен дух и не се предавам на болестта дори с депресия. Всички негативни мисли са ми чужди дори.
Затова те с мене видяха голям зор да ме очернят, защото и докторите забелязаха и ми този там др Петер Левин се видя на тясно вика ми "Марийка, ти с всеки си внимателна, никога не избухваш, казваш заповядайте, моля, на всеки помагаш, към всеки си внимателна, ама ще те подържиме тука да те изследваме със специалните ни средства да ти видиме лошите дни". Аз много се разочаровах ама му отговорих "Напразно си изразходвате барута. Аз нямам лоши дни".

Ама лично на мене ми се струва по-хуманно да ги усмиряват така отколкото с лекарства, които им разбиват психиката. Най-гадното в нашето отделение беше че никой не провежда по закон психотерапия, за 34 дни - никакви разговори. Те те бия, унижават, вкарват те вътре като са те раздразнили до краен предел, и вътре лекарят не ще да нищи в твоята действителна история а ти пришива това, което по телефона му диктува социалната секретарка г-жа Рандрюп в случая. Всичко бе фиктивно тука в ноя случай.

За това за действително болните пациенти си нямам и идея как е. В цялото ни отделение имаше само 1 действително болно лице,, което си личеше че е псих болен. Друг заплашвал политически, един религиозен, момичето че било с гадже в Испания, аз заради борбата за отказа на инфекц. лечение за децата ми.. всички бяхме социално активни, но не и псих. болни.

Нямам въобще поглед в тази област, честно казано. аз съм си ревматик и не съм специалист по темата ти.

Какво човешко падение? Да имат време да връзват хора, но не и да поговорят човешки за проблемите им. А много хора идват със социални и други лични проблеми, които в никакъв случай не изчезват нито с връзване, нито с амфетамини, ами единствено ако бъдат разрешени и това става с разговор и му викат в Швеция "терапия" , за която обаче уж соц. ни департемент "нямал пари". Пък за наркотиците има. Ама от тях хората умират или се самоубиват. Пък от терапията - не. Всичко е фиктивно. Г-жа Килде нали каза на видеоклипа от Ютуба, че целия театър в Норвегия (смятай същата система важи и в Швция) е заради ползване на Опитни зайци за страничните ефекти на лекарствата! Без коментари! Пък аз се радвам ако лекарства не им дават в БГ щото полза от ТРОВЕНЕ няма за никой!

Обаче знаеш ли, пак се отклоняваме от темата. Тука отгоре пише за престъпни младежи, щеше ми се да намеря още за тоя случай от вестниците и да разбера какво е станало...
цитирай
46. анонимен - да не ви внедрят тия тайни затвори за ...
15.08.2010 23:08
semtomovi написа:
да не ви внедрят тия тайни затвори за дисиденти и там...

Еми, Лидис, финладците се родеят с унгарците и с балтийските, те нямали нищо общо със старогерманците? Така ли е наистина?


Финландците признават само унгарците за роднини и Естонците . Естонският език е като Македонският за България. Много са сходни . Историята на Фините говори ,че местни са били Лапландците. Когато Аспарух тръгва за нашите земи от Волга , става великото преселение от руските земи към Финландия. Фините имат белези на два народа.Руското племе прогонва местното население до норвежската граница ,т.е Лапландците си отиват в сегашна Лапландия ,докато в Швеция вече е имало немски племена и са дали отпор на нашевствените руски племена. Така ,че малък процент шведи са с руска кръв. Фините нищо ,че не обичат руснаците са потомци на руски племена 800 г . Като имат и запазила се ценна култура на саамите - коренните жители на страната- с съвсем различен език и култура. Второто нашевствие е на руските цигани , които и днес са съвсем различни и съранили традициите си. Писмеността на фините е 400 години след нашата.Създава я Агрикола . Това са фините !
цитирай
47. semtomovi - Благодаря
15.08.2010 23:16
Тука липсва инфо за Финландия. Дори за любознателните като мене.

С малки изключения. Дават се изключително кратки репортажи на финландци говорещи шведски. Създава се илюзията, че едва ли не цяла Финландия говорела шведски и ни обича. И си мечтае отново да стана шведска колония. )
Ама лапландците са си хора. Когато служителките на Касата са от градове на север от Стокхолм, никога не ми правят мръсотии и сечено. И не са расисти като тия на юг.
цитирай
48. анонимен - Лапландците са с нашата религия
15.08.2010 23:48
А шведите и фините са лютерани ! И при нас лапландците са много добри и сърдечни , милостиви хора .Забележи ,че имат нашата духовност . Самите фини си признават ,че лапландците са добри хора .
цитирай
49. анонимен - Г-жа Томова, да не би да ви плащат да ...
18.08.2010 19:21
Г-жа Томова , да не би да ви плащат да сипете само хули ? Ами , вземете да си дойдете в България да видите хубоста тука , как пенсионирани учители ровят по боклуците , защото пенсията им стига само за сметката за ток и вода , за парно зимата не говорим , мръзнат като кучета и ако оцелеят до пролет добре . Как хора с образование немогат да си намерят работа , защото са 50 години примерно или не са достатъчно роби да работят за 300 лв. Вижте един дом за деца в провинцията ще се разплачете , или хора които умират защото нямат пари да платят на лекара подкуп , пък тогава ще говорим колко е хубаво тук и колко лошо в Щвеция .
цитирай
50. semtomovi - Никой не е заревал за свободата си и против ДиагнозоФалшификации в България все още обаче...
18.08.2010 20:43
Основният проблем на средната класа в България е как да забогатява още повече. Нали това искахте през 1989 г.. Извинявай но аз не съм скачала по площадите и не съм правила революции в България. Бих се заела да се боря за гражданските права на тия хора в България, но както виждате моят проблем в Швеция не е нито да мога да забогатея,ами да спася кожата си и тази на децата ми.
Не сипя хули. Всичко е изстрадано на наш гръб. Имаме си и звукозаписи. За да се чуе, че не сме си го изсмукали от пръстите и не си измисляме.

Еми не виждам намерение да се предавам и да напускам една държава само защото една мафиотска групичка от 2ма-3ма доктори и расистка-соц. секретарка са решили да ми фалшифицират диагнозите и да ми очернят майчинството. Шведски поданник съм. Не че не мога да се върна когат си поискам, но това би означавало в конкретния случай да сложа капак, да одобря Злото, Несправедливостите, да простя на Детеубийци и да КАПИТУЛИРАМ пред крадци на биографията, здравния архив, идентитета ми, пред престъпническата групировка. А и не виждам България какво прави за да привлече разочаровани емигранти като нас? Къде са бюрата за преадаптация и интеграция на емигрантите към соц. служба? Къде са помощите първите месеци докато свикнете с новата система в България (на нас БГ ни е като абс. чужда държава, защото сме отвикнали, кой по 10 кой по 30 години не си е бил там)? Ако можех да си храня децата 9 месеца с подписи и с по 30 лв детски, докато еврокомисарите охолстват с по 40 000 на месец и министрите с по 3 000 лв месечно, веднага си идвам. Ама ЕС не е създал днешна демократична България за такива като мене (тълкувай "многодетни" и болни майки). Искат те в България да си под 30, секси здрава млада мадама без деца, да работиш за 200 лв и да си траеш. Аз за 200 лв не мога да си платя само сметките в България. А трите деца там от Боклуците ли ще живеят или от чушките на село? То и чушки вече не стават, щото без вода и с по 2,40 лв кубика, и чушки не може да гледаме като предците си поне..
цитирай
51. misbis - samo da vmetna
18.08.2010 20:48
лапландци,сами, или както си ги наричат в скандинавските страни да оригиналното,местно население. Те също са изтърпели унижения от окупаторите-днешните мнозинства.
и в Норвегия самитата на север са по-различни.Тези племена са на ТИ с природата,познават законите и,и затова са ни по-близки до същност.
Но както навсякъде по света,местното население,т.н. аборигени са умишлено натиснати надолу,защото тяхното познание е силно.

lidis написа:
А шведите и фините са лютерани ! И при нас лапландците са много добри и сърдечни , милостиви хора .Забележи ,че имат нашата духовност . Самите фини си признават ,че лапландците са добри хора .

цитирай
52. semtomovi - 51
18.08.2010 20:57
да Мис Бис,
Самите премного страдат в Швеция днес. Не им позволяваха до скоро новини на лапландски. С Парламента им не знам какво става. Има, но им го не зачитат официално. За земите им и за елените им пък да не говорим. Крадена история е в Швеция с тях. Тепърва ще се борят за човешките си права. То поне те да постигнат нещо. За нас емигрантите няма никакви надежди. Виждате как ни избиват като животни като ни фалшифицират целия живот най-официално.
цитирай
53. misbis - те и тях избиват като животни. стерилизирвали са ги мъжете им
18.08.2010 21:01
semtomovi написа:
да Мис Бис,
Самите премного страдат в Швеция днес. Не им позволяваха до скоро новини на лапландски. С Парламента им не знам какво става. Има, но им го не зачитат официално. За земите им и за елените им пък да не говорим. Крадена история е в Швеция с тях. Тепърва ще се борят за човешките си права. То поне те да постигнат нещо. За нас емигрантите няма никакви надежди. Виждате как ни избиват като животни като ни фалшифицират целия живот най-официално.

цитирай
54. misbis - най-обикновен узаконен геноцид
18.08.2010 21:14
имах приятел,норвежец-сами, самолетен инженер, ерудиран човек, и пак със същите по естество проблеми от мнозинството.Аз им го казвах отдавна-вие себе си,помежду си не сте се интегрирали, тръгнали сте милиарди да харчите за интеграцията чужденците.Но под “интеграция“ всъщност се крие геноцида. Лукаво както цялата система.
а до нр 49 мога да кажа,че ние не се оплакваме.Просто проумяваме Голямата им игра срещу човечеството
цитирай
55. semtomovi - 53, Aaaaaaaaaa?!??!?!?!?!
18.08.2010 21:15
Наистина ли?!?!?!?!

За това нещо абсолютно НИЩО не се е чувало в Швеция последните 22 години!!!
Ако обичате, напишете малко подробности!
цитирай
56. semtomovi - 54
18.08.2010 21:19
Знаете ли, в Швеция за "интеграция" говорят само социал-демократите по Телевизията. Общо взето, ако тръгнеме да слушаме центрирстките партии и десните, и екстремистите - те си бучат пръст в раната без свян и говорят за изискване за "асимилация" на чужденците. В този контекст трябва да тълкувате и това със задължителното изрусяване, смяна на славянското -ова и -ов с - доттер и -сон и огромната борба с акцента, дори моят психотерапевт д-р Борота изглеждаше в моите уши доста комичен, защото се стремеше да имитира роден швед в интонацията на гласа. Пък то е винаги комично, когато чужденец се пренапрегва да заприлича на швед. В този конетекст българите които лъгаха как са били гонени и бити на 10 ноември бяха приети доста радушно от Инвандрарверкет тука. )
В същия контекст тълкувай и наказанията против семейството ми, защото не си смених презимето както очакваха и не плюх България.
цитирай
57. misbis - незнам за Швеция,но в Норвегия
18.08.2010 21:21
докъм 70те все още е действал закона за стерилизацията на малцинствата.
Няма да намериш линк за това,мила. Тези “срамни“ исторически събития се забутват в архива.Но моя приятел-сами ми е разказвал много.А приятелката ми Карин пък ми е разказвала да масоните им.Имала е договор с една от групите ,за катеринг.По това време Карин имаше хотел и ловна хижа.Разправяла ми екак са носели ковчези и черепи за церемониите им.Но вътре естественно не са ги допускали.
А по-късно на мен лично ми пратиха масон,да ме вербува за каузата...и пак под егидата интеграция...хахаха. Но тогава видях мутанта-зениците му при вълнение ставаха “котешки“, а ушите му отскачаха като на куче назад. Да не говорим за студенината,която лъхаше..абе въобще с какво ли не ме сблъска живота.И съм благодарна,защото ако няко ми го разправяше и аз нямаше да повярвам
цитирай
58. semtomovi - 57
18.08.2010 21:27
Мила мис Бис,
ако си представите, че при 79 000 стерилизирани бедни шведки и славянки до 1979 г. че официално нито едно журналистче-човече не е прописало ето вече 30 години след Геноцида по темата, с малки изключения с филма на финландеца "Ния меннисшан' (Новия човек - има го на Ютууба като трейлър), както и с книгите на Мая Рунцис които обаче са изследвания все исторически, все назад във времето. То днес темата си остава табу. Никой швед не ще да гризка наркотици принудително ако ръфа от темата. Такива доброволци като мене дето си бърборят свободно тук заплащат с живота си. Та за Норвегия ми е табу. А пък за масоните да не говорим. Нито звук по въпроса в Швеция на тази тема. Само мога да ти кажа, че бившите Фон-ове се ползват още с привилегии поне на ниво синове и внуци при влизане в Университета и висше. Те са си специална каста с привилегии заради титлата. За Ешелон научих като ми звънна по погрешка и се издъни. Аз първа алармирах че се е настанил в гр. Гьотеборй. И за това никой не мъцна. И за Буфорсш не мъцна. И социал-демократът Йоран Персшон и фолкпартисткия лидер гореха от нетърпение да пекат на грил сръбски дечица и населението с бомби и въобще.. абе какво да говориме. Всичко тук е обществена тайна. Като проговорите като мене - заплащате с живота си и с мозъчна лоботомия. Аз затова излизам наяве. От страх за живота ми.
Te Еди Медуза и Свулло оправиха, че им бяха знаменитости и артисти, та мене ли няма да оправят. Тука няма прошка!

Може да дадете още подробности защото така с фактите убеждаваме многото неверници, за съжаление от нашите родни географски ширини. Сега обаче отивам да пека люти чушлета на мъжа ми и да му забъркам една туршия за салата и ви остаям на модерация.
цитирай
59. misbis - няма да заплатиш с живота си, дори и да се опитата, има сили които пазят
19.08.2010 08:59
казвам го пак от личен опит,защото и това изживях.Разприказвах се,натиснах бутона....и то в Осло, в устата на вълка.Така се разчу,че вестниците писаха,при кмета на града бях....имаше опити за елиминирането ми, но друг път на съобщения ще ти разкажа...но тогава видях как силите ни пазят.Просто бе трогателно до сълзи.Но аз трябваше да извървя този път,аз да го изстрадам, с цел светлината да мине през процепа.
цитирай
60. анонимен - 50. semtomovi
19.08.2010 11:19
Г-жо много елементарно разсъждавате , или почвам да си мисля , че действително имате някакъв психически проблем , но това си ваша грижа . Надявам се в България глупаците да не са толкова много , колкото си мислите вие , да ви се хващат на простотиите .
Хайде печи си лютите чушки ............
цитирай
61. semtomovi - до 60
19.08.2010 11:47
Въобще дори НЕ разсъждавам.

А човек когато пише:
първо) се представя по име от ника си.
и второ) се обосновава защо мисли дадено нещо. Мотивира се.

В противен случай обиди от аноннимни би трябвало да се трият. Както това се прави на всеки сериозен форум.

Само ви ПРЕ-РАЗКАЗВАМ на какво съм жертва.
Действията ги вършат други лица тука от друго име и от други интереси.

На кой му пука за МОИТЕ лични интереси?!?!? И още по-малко... РАЗ-СЪЖ-ДЕ-НИ-Я!?!?

Ние сме БЕЗ власт да променим каквото и да било.
Каквото ВЛАСТИТЕ наредят. Това е ШВЕЦИЯ. Това не Ви е България.

Ми заповядайте да пробвате и Вие. Не се хващайте. Аз само споделям опит и спомени. То си е Ваша работа дали ще си вземете поука или Вие сам или вашето дете, роднина, приятел, познат, близък... ще сте следващия с който да се изгаврят. А далеч не съм и единствената. Ми чуйте доктор Стефан Чолаков, ми други емигранти. Всеки си има глава на раменете. Да си преценява сам. Насила не мога да наливам ум и разум никому. Ако след толкова факти и патила не ви светва горе, не мога да ви помогна. Значи сте супероптимист и елате да ви поорежат малко крилцата.. И аз бях оптимист ама е ме, днес къде съм и каква съм...
цитирай
62. semtomovi - до 59, Мила Бисерка
19.08.2010 12:28
За съжаление все още всичко това, което твърдите в последния Ви постинг - ми звучи единствено като научна фантастика. Като само бях свидетел на това, колко и прекрасни хора бяха буквално ПОМЛЕТИ само за 3-4 седмици на Респирдоол в Отделението, които дори не си знаеха правата, че могат да го откажат (то тия вкарани втори и трети път нямаха това право). Властта в Швеция е толкова брутална, че нямаме шанс. Нямаше сила която да ме защити. Ако не бях взела лист и писалка и не си бях извикала въпросите на сеанс и не ги познах до 100 процента, така дори и НЕ ЗНАЕХ в КАКВО по дяволите ме обвиняват. За мен се страхуваха да не се занимавам с ПОЛИТИКА! Да, ама не бях. Политиката дойде ВПОСЛЕДСТВИЕ тука и то социалната, отнасяща се за пропуснатите ми права спрямо нас в нашия геноциден случай. Вината ми беше че бях майка, че пожелах да спася живота на децата ми недолекувани в хелминтозна инфекция, че бях заболяла от ревматизъм а не от стрес, който 1000 души ми внушаваха, че имам, пък аз обожавам положителното в стреса и до днес!

Хубаво сте направили.

Ама защо сте се покрили и сте спрели?!?

Вижте например господин Мартин МакГиннесс от Северна Ирландия (днес той стана дори много известен политик). Той не се покри. Той пожела да говори и то през половината си живот даваше пример с биографията си и с речите си - как е бил дискриминиран в градчето си на работния пазар и ако сте го чели знаете как работодателят го беше изхвърлил като мръсно куче само когато е чул католическото му презиме (нещо подобно ставаше и при моите контакти. Когато пуснах 200 писма до различни училища, защото тук в Швеция има недостиг на учители, от 200 директори нито един не пожела дори да ми отгвоори на писмата, камо ли да ме вика на интервю за назначаване на работа, въпреки че през това време шведският министър на образованието буквално "ревеше" по телевизията, поради липсата на кадри за училища и детски градини! Парадокс!). И днес г-н МакГиннессе уважаван заради тия си разкази и направо е мой идол именно заради пътя, който е избрал, да не се примири а да разказва, не заради там другите му истории от гражданската война, ами първата му крачка е нещо много важно.

Не е трябвало да прекъснете. При кмета сте ходили и 1 вестник. Хубаво. Ама светът не свършва до там. РАзказвайте и тука - щото виждате ли оня от постинга непосредствено СЛЕД Вашия постинг тук, Бисерка? Той не вярва, моля ви се. Били сме лудите ние. Той си мисли че в тия държави е слободията от България! Не спирайте! Ние сме амбасадьори на истината (по принуда), ветерани от модерните концлагери. Ние трябва да говорим. Това е наше задължение. И не сме поставени по желание в тази ни неприятна ситуация. Аз много се уча на тия неща от апартейда в ЮАР и в Северна Ирландия, и от живота на Мартин МакГиннесс там.

Сигурна съм, че историята ви е безкрайно трогателна до сълзи. Вярвам че можете да ни убедите и просълзите и нас - неверниците от България. Просто трябва да се отворите и да продължите тая ви дейност - да разказвате.

В противен случай, ако сложите капака на примирението, помирението и капитулацията - светът никога няма да научи за хилядите Мартин МакГинновци, които са дискриминирани и страдат на Запад днес. Вестниците в България и на Изток ще продължават да печатат Приказки от 1001 нощи за хубосиите и идилията тука. Нови и млади български поколения емигранти ще пострадат.

Ето аз виждам с по 20 години по-младите днес. Някои българчета ми реват у дома ми тука в гр. Уддевалла и в гр. Малмьо преди. Техните истории са удивително сходни с моята. Но за тях никой няма да научи. Те реват около кухненската маса.
Други направо се връщат след 2 седмици обратно за България "Това тук не е живот! Просто не си заслужава! Тия шведи имат ли изобщо личен живот? Позволен ли им е? Защо го нямат?" - питат ме с шокирани очи и аз не мога да им отговоря.

Четвърти избират да са работни магарета и да теглят и влачат теглото си безгласно капитулирали заради шепа стотинки и правото да населяват тая държава.

Истината трябва да се казва. Истината в очите. На всяка цена!

Ако получа 1 инфаркт с ревматичното сърце и съм си мълчала, България ще научили за низът от гаври от 1987 г. с мене насам? Никога. Не слагайте капака! Правите услуга на Насилието и Злото! Говорете!
цитирай
63. misbis - о,мила
19.08.2010 14:53
историята не бе толкова лична,въпреки че и мен засегна.Аз растърсих кмета на Осло,тайните служби,юристите в кметството,българското посолство,владици и всякаква “духовническа“ сган. Твърдя,че имам право да го кажа,след като установих,че познат най-вероятно и на вас “духовник“ в скандинавия е агент под прикритието на духовник.След този случей президента събра владиците на сбор в рилския манастир...смея да твърдя.
Защо си направи заключение,че съм спряла?
цитирай
64. misbis - точно затова,че не спрях стигнах до това,което пиша днес
19.08.2010 14:54
и вярвам,че ти е трудно да го разбереш все още.
Борбата просто се пренесе в други нива...
цитирай
65. semtomovi - ПАЗЕТЕ СЕ!!!
19.08.2010 15:00
Ами не знам защо така си мисля. То, е хубаво, че действаш вече по-организирано като партия. Те партия трудно могат да натъпчат с "Риспердоол" или да я друсат с 200 волта ЕСТ на Затворени врати без уведомление на близките им, че тогава организациите по човешките права веднага ще се намесят.
Ама така по единично по име и фамилия си ни избиват точно като Хлебарки -- без око да им мигне.

Извинявай ако те тълкувам погрешно. Бъди предпазлива все пак. Именно защото се ОСМЕЛЯВАМЕ да РАЗКАЖЕМ какво сме видели, преживели, пострадали.

Инцидент може да се случи Мене някаква кола например пред жилището ми в Малмьо даде на заден и ако не беше колелото ми (което стана на мекица, фин ново!) което държах до мен вдясно, да ми спаси живота, се питам какво щеше да стане с мен. Прекалено много "странности" ми се случиха, за да не ми нащръкне косата!

То тука всички са агенти и информатори. Можеш ли ги разбери. И социалните ти пускат "разследване" (визирам като пример моето от 2004 г. от Уддевалла, по "сигнал на г-жа расистката преследвачка на децата ми Г. Корлссон - личната приятелка и информаторка на соц. служба в кв. Доалаберй) само защото си си сложила пердета на прозореца, тия пердета много ги дразнят, нали искат да си бият и по една и друга чикия нощем докато ви следят (да ме извиняват, ама такива са). Извинявайте за директния език.
Аз съм присъствала лично на една сбирка на социалната служба в гр. Малмьо в Кирсшеберй. И те ни разпуснаха и казаха, "Среща на гарата в 21.30 нощта защото тогава се стъмва". И аз дремах на 1 пейка на гарата цял следобед и вечер гладна. Дойдоха, взеха ме и ме пласираха под 1 прозорец да следим вечер като хората се приберат. Скрихме се в парка сред храсталака в тъмното. Това са едни от най-широко практикуваните им методи.

Аз пък да имах такива идилични представи за Норвегия до сега...
цитирай
66. semtomovi - ???
19.08.2010 15:12
Извинявай, Мисбис,
без да искам май ти изтрих последния постинг.
Би ли го повторила?
цитирай
67. misbis - ха сега,де...кой беше...
19.08.2010 15:14
semtomovi написа:
Извинявай, Мисбис,
без да искам май ти изтрих последния постинг.
Би ли го повторила?

цитирай
68. semtomovi - ...
19.08.2010 15:16
Еу, тоя краткия от 4-те реда. Точно последен се явяваше. То аз го одобрих. Ама не го намирам тука... странно... Да не си го пуснала под друга тема???
цитирай
69. misbis - май ставаше на въпрос,че
19.08.2010 15:17
ми пратиха тайните служби да ми размахат пръст, масони...играха на “добрия и лошия полицай“
Тогава прозрях,че всичко това ,което днес констатираме,е добре планирано отпреди 20 години.Планирано да стигнем докъдето сме.
Един театър на ужаса със сценарист извратен и безсърдечен ум.и не говоря само за скандинавия..казвал съм ти,че те са само добрите послушници
цитирай
70. misbis - нищо,де
19.08.2010 15:18
той и агент Иванов има деца да храни...да си върши работата човека...хахаха
цитирай
71. semtomovi - "Добрия и лошия полицай"
19.08.2010 15:24
Това за "добрия и лошия полицяй" да ти кажа от къде идва. Аз го писах и в писмото ми до шефа на соц. служби в България. Там му пуснах дори линк. Та намерих аз по интернет един линк на български сайт, който разследваше новите затвори на ЦРУ и този на Гуантанамо. Та там се натъкнах на невероятна ПРИЛИКА. Според тоя сайт се касаеше за най-новата американска военна тактика от военните затвори това с "добрите и лошите". Всичко е театър!

Понеже при нас в Затвореното отделение (Оовдйелниинг 67) към Болницата НЕЛ в гр. Троллеттан доктор Дорин Борота бе разпределил персонала си със сестри на групи по три сестри във всяка. И те носеха едни значки с кръгчета като за идиоти да ги разпознаваме по цвета. И моите носеха сини кръгчета, все едно не бяхме високоерудирани и интелигентни хора, а животни вътре. Както и да е... та едни от сестрите (извън контакната ми група сестри) се правеха на мои врагове, вкючително младата расистка блондинката доктор Лий. Те обиждаха непрекъснато, провокираха. Добричките от контакната ми група направо ми станаха приятели. Пък имаше готвач който разливаше храната - Андерсш направо ми се сваляше -- с мене говореше в 1.00 през нощта само за мъже и за любов. А всички ме доеха по информация. И всяка думичкка бързо се тътреха да записват в компютъра. Дано сега тука при преводите ми на шведски най-после ги улесня.Е, не ми оставаше нищо друго освен да им гледам чудото и да си говоря за делене на грудки и на коренчета на ружа с най-голямата им информаторика Биргитта, ккоято пък беше внедрена от др. Борота уж за "пациент" в съседната стая и целия й случай уж напомнял на моя ама направо 100 процентова прилика!
цитирай
72. semtomovi - А нашите полицаи и диполоматически корпус в Осло...
19.08.2010 15:30
.. на чия страна служеха? На страната на българския емигрант? Или на расистките служби в Осло на които си станала жертва??
цитирай
73. misbis - о,те стоят настрана-“дипломатическия им статус не им позволява“ да вземат страна
19.08.2010 15:34
но разбрах,че те си имаха страна, и всичко бе една игра. Шока им дойде от това,че една овца се бе събудила ....тогава независимо раса,държава и прочие..си подадоха ръце
цитирай
74. semtomovi - Обяснимо е. Виж ккоментар 60 и си представям как е по-нагоре като и надолу е така. Питам обаче...
19.08.2010 15:37
.... защото в моя случай още първия ден помолих българската дипломатка в гр. Стокхолм "Госпожо ще ви платя бензина. Елате ме изведете или ми поръчайте ковчег. Жива няма от тук да изляза". И после шефът на отделението Емануелссон ме извика и ме предупреди никакви телефонни разговори до консулства на други държави не се толерирали. От тогава не можех да звъня и на майка си. Клик - и ми изключваха връзката. Та тя взе да смутолевя, че двойното гражданство им връзвало ръцете и не можели да защитават българските граждани в чужбина. Наложи се да искам отказ от шведско поданство. Ама и него не го дават лесно.

Ама пък Вие самата не сте била затваряна и не са Ви отнемали свободата на свободен гражданин с Воурдинтииг нали? Какво им е пречело да ви защитят интересите тогава?
цитирай
75. misbis - не станах жертва
19.08.2010 15:38
първо не го позволих.второ не бе толкова просто,че да е до расистките служби.аз бях напипала идеята на плана им,което е НАД всички други служби. Плана им за манипулацията на масата,в този случей чрез религията,глобализацията
цитирай
76. misbis - доста си се оплела в сатанинската бюрокрация
19.08.2010 15:40
в такива случеи използвай разум и хитрина..емоциите те ни ги знаят като открити карти
цитирай
77. semtomovi - Хубаво
19.08.2010 15:41
но в ШВеция такива следи от планове не можете да намерите. На щведското население от отдавна са му промили мозъка със СЕКС и с РОК и ПОП и с арийска надменност и то се е задоволило и е доволно в тоя си имидж, за да дири причините за злото. Плюс това нали ви вече казах, че на шведите им харесва Тоталния Контрол. Те намират Сигурност в него. Свободата тук не е позната.


Имаме само 1 позастаряващ журналист в Швеция Йон Гилоу и една от Гърция Паскалиду, които бяха недоволни и търсеха отговора. И двамата ги подкупиха. Шведите подкупват както Британците сториха със северно-ирландските водачи. Така и тия, щом някой емигрант се покаже го подкупват с длъжности - дадат му колонка във вестника, собствено предаване, книжка да издаде. Той спечели малко, облажи пък млъкне все едно не е недоволствал никога през живота си дори и все едно не се е раждал.

Те на Паскалиду й пращаха и заплашителни писма разни скинари от неонацистките партии а пък Гилоу го спрели на летището в Америка когато се връщал от отпуск на южен екзотичен остров с жена си и намалко да го затворят в Гуантанамо. Взели му само мерка за оранжева маска и за пижама.

цитирай
78. misbis - hmmm
19.08.2010 15:47
той плана си тече и в Швеция...де да беше толкова просто....
цитирай
79. semtomovi - 76
19.08.2010 15:49
по-скоро им свалям шапка за организацията.

Или както покойната ми леля обичаше да се изразява "Виждаш ли че си пазят държавата от чужденци А ние всичко сме си дали без бой в България и сме разградени отвсякъде!"
цитирай
80. semtomovi - Не ме тълкувайте погрешно
19.08.2010 15:53
Не ме тълкувайте погрешно! Мразя политиката! Не ме интересува ама хич!
Но не съм и сляпа! И не съм за потулване на несправедливости,, лъжи, клевети, диагнозофалшификации, изкривявания... ама толкова много на куп против нас, абсолютно невинни хора - болни, майки, деца!

Не мога да мълча когато нищо не им е в ред. Това не е политическа активност ами патене от моя страна. Имам смелостта да разкажа какво патим. Е, не може с години наред да сте жертва на чужди "Страннности" в една суперперфектна на ред и дисциплина държава, където никое учреждение и лице по принцип никога не греши, а тук случая ни бъка от милиони "неволни" грешки и грешчици от тяхна страна.

И вие ги молите от 2001 г. насам с по 100 А-4-формат страници обжалване с факти и с по 4 кг лекарски документи приложени към жалбите да си поправят морето от грешки, и те продължват да ги "губят" всеки път чак до ниво Съвет (Немнд) към Касата дори и когато са пуснати по три паралелни копия (бройки) колети като препоръчани пратки и получени срещу подпис от Пощата "не знаят" моля ви се, къде са!

Аз съм ревматичка и толкова! Мене ме болят и ми се подуват стави и кокали.

Ако ще да си обърнат червата отвън навътре и да ми организират и Интерппол да ми подправя симтомите, те шиповете и бурсита ми се вижат и с просто око. Ама за чий е целия им Цирк?!?

Не мога да стигна до друго умозаключение и извод, освен че страдат в колективната си шведска Душица от Перверзност и Садизъм щом така на халост си хабят патроните!

9 години в Швеция от перфектен шведски не разбират. По-лесно им беше да ме приберат и да ми фалшифицират диагнозите за 1 нощ, изкарвайки ме от там "луда", отколкото за 9 години да намерят 3 минути време да ми прочетат истинските ревматични диагнози и да ги внесат в графа "диагноза", вместо да ми приписват 100 чужди измишльотини на стресова основа, на основа "фобия от червеи" и темподобни детинщини. От шведски език 9 години бъкел не отбраха. Сега дано отберат от български език дипломатите им в София тия дето играят тенис и пият червено вино с Бойко Борисов?!

Човек се надява напразно докато е жив!
цитирай
81. semtomovi - 78
19.08.2010 16:15
А ти чете ли в. Строго секретно? Там беше описано признаването на подобен план за Германия? И то не от кого и да е, ами от разкаял се бивш германски агент в негова книга!!!

То определено план има и в Швеция. Аз не съм се ровила за съжаление на тази тема. И нямам данни. Но тука шведите доста говорят самите те за "еврейски семейства", за "Бонниерсш", за тия дето са соственици на телевизиите, списанията, медиите. Не съм ровичкала там, нали съм презаета с нашите несправедливости.

Но поне се надигнаха в Гьотеборй шведите в демонстрация против НАТО - и се отстояват за суверенна и независима държава, за което им свалям шапка.

Имат и добри организации за защита правата на животните. А И против Глобализма нали знаете в гр. Гьотеборй против Джорд Уолтър Буш - какво меле стана и как на това момче му преляха 160 литра кръв дето полицията го надупчи с нехалостни патрони преди десетина години?

Предобре са организирани. На светлинни години пред нас в повечето области.

Ако пишете, пак ви пускам модерация до довечера. Време за чай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436287
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031